Studer Frontend og mobilutvikling i Bergen

Kristiania lanserer en rekke nye studier høsten 2020. Nyhetene er:

IT-studiene arbeidslivet etterspør

Næringslivet og Bergen næringsråd er krystallklare: Fremtidens arbeidsplasser vil være innen digitalisering samt utvikling og design av digitale tjenester, som er helt nødvendige for at norsk næringsliv skal kunne hevde seg også internasjonalt.

En rapport fra Bergen Næringsråd viser at behovet er stort: Bedriftene meldte om over 600 ledige jobber står og venter på dem med rett kompetanse. 1 av 3 bedrifter får ikke tak i nok kvalifisert arbeidskraft. Dette gjelder alle bransjer, fra olje/gass og havbruk til finans-, medie- og helsesektoren

Kristiania i Bergen tilbyr allerede mange ulike studieløp i blant annet ledelse, HR, organisasjonsarbeid og service. Nå starter vi opp bachelorgrader i flere fag som et svar på arbeidslivets behov, og fra høsten 2020 kan du blant annet studere:

Har du noen gang lurt på hvordan man lager en nettside? Eller hvordan appene på mobilen din ser ut bak fasaden? Med en utdanning innen Frontend- og mobilutvikling vil du lære å utvikle og å designe nettsteder og mobile løsninger fra A til Å, og du kan jobbe som blant annet:

 • Web- og mobilutvikler
 • IT-konsulent
 • Programmerer
 • Design- og funksjonelt ansvarlig

Koding og kundeforståelse

E-business er et nytt fag som kombinerer kunnskap om digitalisering, programmering, innovasjon, markedsføring og bedriftsøkonomi. Med denne utdanningen vil du kunne bidra med ny og verdifull kunnskap i alle bedrifter som jobber med informasjon eller kjøp og salg i digitale løsninger.

– E-business handler blant annet om Big Data og analyse av det, slik at vi kan hjelpe alle type bedrifter med alle typer problemer, enten det dreier seg om å selge noe, forbedre folkehelsen, skape forretningsverdi eller med underholdningsbransjen for at folk skal ha det gøy. Tenk Amazon og Netflix. Anbefalingene som du får der, er laget av folk som kan Business Intelligence, forteller foreleser Knut Rolland.

– I tillegg lærer du å kode en webside helt fra bunnen av, som du også kan koble til  ERP- og CRM-systemer. Og selvsagt lærer du om markedsføring og bedriftsøkonomi, sier Rolland.

Med denne utdanningen kan du blant annet jobbe som:

 • IT-prosjektleder
 • Dataanalytiker
 • Digital Data Engineer
 • Visual Analytics-utvikler
 • Business Intelligence-utvikler
 • Stillinger knyttet til CRM og ERP

Gjennom alle våre studier vil du benytte de samme verktøyene som brukes i arbeidslivet, og med mulighet for praksis i relevante bedrifter.

Studer psykologi i Bergen

Både i offentlig og privat sektor er det behov for flere hender og hoder som vil jobbe med mennesker. Helse er den sektoren i Norge som sysselsetter flest mennesker, og også her er det et stort behov for nyutdannet arbeidskraft.

Fra høsten vil vi også tilby følgende studier innen psykologi i Bergen:

Dette er arbeidsrettede studier, spesielt rettet mot deg som vil jobbe som:

 • Familierådgiver
 • Miljøterapeut
 • Rekrutterer
 • Veileder

Dette er yrker som samfunnet vil ha stort behov for i mange år fremover, og egner seg særlig godt i kombinasjon med annen kompetanse som HR, organisasjonsarbeid, PR og markedsføring eller pedagogisk virksomhet. Det er også svært aktuelt som videreutdanning innen helse- og sosialsektor, eller for dem som ønsker å jobbe med administrasjons- og ledelsesoppgaver.

Bli ekspert på musikkbransjen

Kultursektoren sysselsetter mange. Denne delen av næringslivet har alltid vært i endring, og nå er det enda viktigere enn noensinne å ha kunnskapene og nettverket som trengs for å få frem den beste musikken.

Music Business er et ettårig studium ved Fagskolen Kristiana, med mye praksis for deg som vil jobbe med musikk på et profesjonelt nivå, eller som vil bli enda bedre i jobben du allerede gjør.

To mannlige studenter som jobber med notater.

– Music business er verdt hver eneste krone

Studentene starter sitt eget plateselskap og signere ekte artister

Du lærer alt om studioinnspillinger, PR-arbeid, turnéplanlegging, management og kontraktarbeid. I løpet av studietiden vil du bidra til driften av et studentdrevet plateselskap, utføre oppdrag for kunder i bransjen og promotere artister. Foreleserne har lang erfaring fra bransjen, og undervisningen gjennomføres som prosjekter, veiledning, forelesninger, presentasjoner og workshops.

Nærhet til arbeidslivet

Kristiania jobber tett på arbeidslivet. Vi utdanner mennesker til livet etter studiene, og samarbeider derfor med arbeidsgiverne for å kunne tilby de utdanningene som arbeidsgiverne etterspør.

Stadig flere arbeidsgivere er på jakt etter studenter som har praktisk erfaring. Derfor er praksis et eget valgfag hos oss i mange utdanningsløp. Som en del av utdanningen får studentene jobbe i en bedrift, og slik lære mer om både yrket og hvilke krav som venter. På den måten får man også både erfaring og et nettverk lenge før man er ferdig utdannet.

Arbeidsgiver får på sin side tilgang til arbeidskraften de trenger: våre studenter har oppdatert kunnskap og kan finne de nye løsningene som trengs for å lykkes. Det er ikke tilfeldig at mange studenter ved Kristiania opplever å få et jobbtilbud som følge av praksisperioden.

Global - Fagområder + Spør en student (Double Content Card)

 • Bildelenke til samleside med utdanninger

  Dette kan du studere

  Vi tilbyr studier innen fagområdene HR, markedsføring og kommunikasjon, Teknologi og innovasjon, Kunst og design, samt Helse og psykologi.
  Se alle dine muligheter her!
 • Bildelenke til side med kontaktinfo.

  Spør en student!

  Har du spørsmål om studier ved Kristiania, hvordan man søker, opptakskrav eller hvordan livet som student egentlig er? Spør våre studentambassadører her!
  Spør en student!