Student_frontend- og mobilutvikling1
  • Navn: Asle Benjamin Kinnerød (37)
  • Studerer: Frontend- og mobilutvikling

– Hvorfor valgte du å studere frontend- og mobilutvikling?

– Jeg valgte dettes studiet fordi jeg ser det som et veldig fremtidsrettet fag. Fra før hadde jeg startet mitt eget firma i 2009, hvor vi laget mobile ladestasjoner. Jeg jobbet med eksterne programmerere og ble frustrert over at det var mye vi ikke fikk laget. Da bestemte jeg meg for å lære å gjøre jobben selv.

– Hva lærer du?

– Faget gir deg en bredde, samtidig som det er spisset mot å utvikle applikasjoner for alle typer dingser, både web og og mobile enheter. Du lærer å programmere, og en del interaktivt design.

– Kan du beskrive en typisk dag ved studiet?

– Du får kontinuerlig påfyll av ny kunnskap og informasjon. Så bruker du dagen på å lære deg dette, og leker med det. Du jobber mye i prosjekter og da ofte i team. Jeg vil si at rundt 40 prosent av arbeidet er teamwork. En helg vi jobbet med et prosjekt, dro vi på skitur og lagde treningsapp i bakken.

– Hva liker du best ved frontend- og mobilutvikling?

– Jeg liker at du får mulighet til å lage ting med en gang, og du kan begynne å lage apper fra første dag. Det er veldig rask progresjon her. – Det er veldig mye kunnskap her på huset og et svært godt miljø. Du trenger mye kompetanse på mange av prosjektene og det finnes alltid en eller annen som er ekspert på det du lurer på. De som underviser her er veldig lett tilgjengelige, så det er lett å få tak i den kunnskapen du trenger.

– Har du noen tips til nye studenter?

– Det er kanskje et kjedelig tips, men vær seriøs! Bygg nettverk, og få deg venner du kan jobbe i team med. Gjør oppgaver med de andre studentene, det er det veldig godt tilrettelagt for her.