Torvald Vrålstad og Lars Magnus Olsen har begge en stor interesse innenfor musikk. De studerer Music Business på Fagskolen Kristiania, her får de starte sitt eget plateselskap med veiledning fra noen av de fremste aktørene i norsk musikkbransje.
– Studiet gir et verdifullt grunnlag til alle som ønsker seg en karriere i musikkbransjen, sier Torvald Vrålstad (t.v.) og Lars Magnus Olsen som studerer Music Business på Fagskolen Kristiania.Foto: Julia Spjøtvold
Lars Magnus Olsen og Torvald Vrålstad har sammen startet plateselskapet Eufonia Records. De studerer Music Business på Fagskolen Kristiania.
Som en del av studiet har Torvald (t.v.) og Lars startet plateselskapet startet plateselskapet "Eufonia Records", og har allerede signert bandet "LeonXFleim" og metall-duoen "Astra".Foto: Julia Spjøtvold

– Hele studiet bygger på "learning by doing". Det tvinger oss til å finne smarte løsninger, jobbe selvstendig og våge å stole på vår egen magefølelse, forteller Torvald Vrålstad og Lars Magnus Olsen, som studerer Music Business på Kristiania.

Allerede første uken på studiet ble studentene på Music Business delt inn i grupper som skulle samarbeide om å lage et eget plateselskap. Torvald og Lars Magnus ble plassert i samme gruppe, og har nå startet plateselskapet "Eufonia Records". De har allerede signert bandet "LeonXFleim" og metall-duoen "Astra".

Det er veldig kult å bli veiledet av de som er i toppen av bransjen vi etter hvert skal inn i, dette er virkelig den beste måten å lære på.

Torvald og Lars Magnus mener Music Business gir et verdifullt grunnlag for alle som ønsker seg en karriere i musikkbransjen – både i Norge og internasjonalt. 

– Det er fantastisk å studere på Kristiania, fordi vi ikke bare blir fortalt hvordan ting skal gjøres, men faktisk får gjøre oss egne erfaringer gjennom praktisk arbeid, sier Torvald.

Veiledes av eliten i norsk musikkbransje

Silje Larsen Borgan er aktuell som idoldommer og jobber som manager for blant annet suksessduoen Karpe og stjerneskuddet Cezinando. Guttorm Raa var sjef for Warner Brothers Nordic i 17 år, og leder nå plateselskapet «Little Big Sister», som Larsen Borgan også jobber i. Disse er bare to eksempler på gjesteforelesere som deler av sin kunnskap, og gir tips til hvordan studentene på Music business kan lykkes i musikkbransjen. 

Det er fantastisk å studere på Kristiania, fordi vi ikke bare blir fortalt hvordan ting skal gjøres, men faktisk får gjøre oss egne erfaringer gjennom praktisk arbeid.

– Det er veldig kult å bli veiledet av de som er i toppen av bransjen vi etter hvert skal inn i, dette er virkelig den beste måten å lære på. Vi opplever at det stor interesse for studiet vårt i bransjen. Det er ekstremt motiverende å få bekreftelse fra de som har jobbet med musikk i årevis at det vi holder på med faktisk er bra, sier Torvald.

Samarbeider med andre studenter på fagskolen

Gjennom studieåret har studentene på Music Business hatt flere tverrfaglige prosjekter, hvor de har samarbeidet med studenter fra andre linjer på fagskolen. De har blant annet produsert musikkvideoer sammen med studenter på Film, og laget albumcover til artistene sine med hjelp av studenter på Illustrasjon og Grafisk design.

– Det har vært veldig lærerikt å samarbeide med studenter fra andre fagområder. Sammen har vi kommet frem til gode løsninger og spilt hverandre gode, forteller Torvald og Lars.

Sjekk ut musikkvideoen til metallduoen "Astra", som Torvald og Lars Magnus har laget sammen med fagskolestudenter på Film.

– Music business har vært over all forventning

«Eufonia Records» vant nylig en konkurranse i regi av Kristiania, der alle gruppene i Music Business-klassen skulle forhandle kontrakter mellom plateselskap og artist. I dommerpanelet satt det flere anerkjente bransjefolk, som blant annet Guttorm Raa. Torvald og Lars setter pris på å kunne gjøre seg slike nyttige erfaringer i en læringssituasjon, hvor det er lov å prøve og feile.

– Music Business har så langt vært over all forventning. Selv etter mange år i bransjen lærer jeg stadig nye ting som jeg vil få bruk for videre i karrieren min. Dette studiet er virkelig verdt hver eneste krone, avslutter Lars.

To studenter sitter og smiler til en laptop. Han har rosa hår og hun har mørkt hår og briller.

Ønsker du en karriere i musikkbransjen?

På Music Business får du starte ditt eget plateselskap, med veiledning fra noen av de fremste aktørene i norsk musikkbransje. Gjør interessen din for musikk om til en yrkesvei. Les mer og søk nå!
Les mer om hva du lærer på Music Business her!