Camilla Uvaag og Karine Nilsen har valgt en utdanning som gir dem det beste fra både idretts- og ledelsesstudier. Foto: Fredrikke Wiheden

Helse- og idrettsstudier er i vinden som aldri før, mye på grunn av at kompetansekravet til mennesker som skal jobbe med helse, idrett og trening har økt de siste årene.  

Nå ønskes kandidater med spisskompetanse og kunnskap om blant annet folkehelse og samfunn. På bakgrunn av dette lanserte Høyskolen Kristiania Bachelor i helse- og idrettsledelse.

To av studentene som går på dette studiet heter Camilla Uvaag og Karine Nilsen, og de ser frem til mulighetene de kommer til å få på arbeidsmarkedet når de er ferdige med studiehverdagen. 

Studiet for morgendagens helse- og idrettsledere

– Det er veldig mange muligheter. Siden jeg får kunnskap om både økonomi, organisasjoner og helse, så kan jeg bli brukt litt overalt. Det mener jeg er en fordel, forteller Camilla om jobbfremtiden sin og fortsetter.

– Vi har mye teori, men vi lærer også mye av teorien i praksis. For eksempel så skal vi møte gatelaget til Vålerenga og spille en fotballkamp. Da får vi snakket med dem om hvilke utfordringer de har, og tatt med seg erfaringene tilbake til skolen etterpå.

– Vi har mye teori, men vi lærer også mye av teorien i praksis

Se video og bilder fra studiet under:

Også Karine har ønskene klare for tiden etter Bachelor i helse- og idrettsledelse: 

– På studiet lærer vi mye om organisasjonsdrift, altså det å være en leder og drive med markedsføring. Jeg synes det er veldig gøy å blande ledelsesdelen med idrett og helse, som er det jeg virkelig brenner for.

– Når jeg er ferdig så ønsker jeg å jobbe på et treningssenter, eller så kunne jeg gjerne tenke meg å jobbe for Norges idrettsforbund eller Olympiatoppen, sier hun. 

Vurderer du en helseutdanning? Derfor er det et godt valg

Etterspørsel etter dyktige arbeidere innen helse

Hvordan kan vi forbedre folkehelsa? Hvor mye betyr egentlig helse og idrett for det norske samfunnet? Slike spørsmål og mer får du svar på med en Bachelor i helse- og idrettsledelse, og det er en utdanning som samfunnet har behov for i årene som kommer. 

Helsesektoren er nemlig den sektoren i Norge som sysselsetter flest mennesker og det er et stort behov for nyutdannet arbeidskraft.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

I følge tall fra Samfunnsøkonomisk analyse (SØA) øker etterspørselen etter dyktige helsefagsarbeidere. Med dette studiet får du også lederkompetansen som du vil trenge for å være den som utvikler og leder nye og spennende prosjekter innen helse og idrett. 

I tillegg byr Høyskolen Kristiania på et inkluderende og unikt studie- og fagmiljø hvor du får delt erfaringer og knyttet bånd på tvers av flere spennende helseutdanninger.  

Interessert i dette studiet? Søk her!

Bachelorstudier

Masterstudier

  • Master i anvendt folkehelsevitenskap

    Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.
  • Kvinnelig student løper på tredemølle mens en annen kvinnelig student følger med.

    Master i treningsvitenskap

    Studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.