Kunst og design

Bygg en karriere med utgangspunkt i din skaperglede. Fordyp deg i din interesse og utvikle profesjonelle ferdigheter. Lær deg de viktige grunnteknikkene, og bruk ditt talent til å skape unike uttrykk som former fremtiden.

Utdanninger innen kunst og design

Jeg vil studere  
 • Bachelor
 • Master
 • Fagskole
 • Årsstudium
innen
 • Design og kreativitet
 • Film og medier
 • Musikk og scenekunst
i
 • Oslo
 • Bergen
 • Samlingsbasert
 • Heltid
 • Deltid
Viser 6 av 44

Unike fasiliteter

Kunst og design-studentene holder til på Fjerdingen, Spikersuppa og Urtegata. Her ser du noen av våre fasiliteter. 
Bildet viser en kvinne foran et speil i et rom med blått lys. Speilbildet hennes er uskarpt i forgrunnen, mens hennes klare refleksjon smiler og poserer med hendene i speilet, som har en lysende neonring rundt seg. Bakgrunnen er dekorert med lyserende prikker, noe som bidrar til en livlig og moderne stemning.

– Dette er kanskje verdens mest hemmelige yrke

Sollin Sæle vil forandre verden. Virkemiddelet hennes er kreativitet.

Hvorfor studere kunst og design ved Kristiania?


Vi forbereder deg til jobben du vil ha: 
Våre utdanninger er praktisk rettet og tett på oppdragsgiverne, som du skal løse både fiktive og ekte case for. Gjennom hele studietiden utvikler du ditt talent samtidig som du blir mer profesjonell. Du knytter kontakter både innad i klassen din og på tvers av studieretninger, og kan danne ditt eget faglige nettverk. Ved mange av utdanningene har du muligheten til en praksisperiode i bedrift eller utveksling til utlandet.

Studenter som presenterer et prosjekt for publikum inne i et telt på Elgsletta i Oslo.
Under Forskningsdagene 2023 tok våre studenter og kunstfaglige ansatte kunst og kultur ut av klasserommet og inn i bybildet.

Inspirerende fagmiljø: Foreleserne våre har faglig ekspertise, lang erfaring og verdifulle nettverk i bransjen. De ønsker å bli kjent med deg og hjelpe deg til å forløse ditt potensial på studiet. Gjennom gjesteforelesninger fra relevante aktører lærer du om hvilke muligheter som finnes for deg både nasjonalt og internasjonalt, og får innsikt i hva som skal til for å lykkes i bransjen du utdanner deg til. 

Profesjonelle fasiliteter: Vi har fantastiske fasiliteter slik at du kan utvikle deg i et profesjonelt miljø. Våre fasiliteter tilsvarer det som møter deg i arbeidslivet, enten det betyr dansestudio, innspillingsstudio, miksekino, black box-teater, VR-studio eller øvingsrom. 

Oversiktsbilde av miksekinoen i bygget vårt i Urtegata.
Miksekinoen er utstyrt med avanserte verktøy, inkludert et miksebord, som gir filmskapere muligheten til å redigere både bilde og lyd med presisjon og kreativ frihet. Miksekinoen har selvfølgelig DOLBY ATMOS.

Godt studentmiljø: Vi har Norges største kunstfaglige miljø! Hos oss studerer du sammen med motiverte medstudenter som ønsker å få det meste ut av studietiden sammen med deg. Ved Kristiania blir du en del av et stort og mangfoldig kreativt miljø med utøvende kunstnere og kreatører. Vi oppfordrer deg til å engasjere deg i studentmiljøet og skape så mange gode minner som mulig. Medstudentene dine kan bli venner for livet, gode kolleger eller til og med sjefen din!

Fire studenter står foran sine studentarbeider på en utstilling på Grafill i Oslo.
Her blir du en del av et stort og kreativt miljø med utøvende kunstnere og kreatører!

Unike og anerkjente utdanninger: Utdanningene hos oss er kjent som solide og gode utdanninger ute i bransjene hos oppdragsgivere og arbeidsgivere. Flere av våre utdanninger er dessuten helt unike, det vil si at vi er de eneste som tilbyr en slik utdanning her til lands. For eksempel Art Direction, eksponeringsdesign, spilldesign, populærmusikk og Visual Effects. 

  • Oslo

   Kristiania er plassert på flere steder midt i Oslo sentrum. Her har du alt du trenger for en vellykket studietid.
   Oslo
  • Bergen

   Bergen skiller seg fra andre studentbyer med sitt sentrumsnære studentmiljø, noe som har formet byen mellom de syv fjell.
   Bergen
  • Nett

   Kristiania tilbyr studier på nett til deg som ønsker fleksibilitet i hverdagen samtidig som du starter eller utvikler karrieren din.
   Nett

Artikler

 • Bildet viser en kvinne med kort, bleket hår kledd i en rød kjole med frynser. Hun ser intens ut og gestikulerer mot en annen person som bare delvis er synlig i forgrunnen. Bakgrunnen er mørk, noe som fokuserer oppmerksomheten på kvinnens uttrykk og bevegelse. Dette kan være en scene fra en teaterforestilling eller en annen type liveopptreden.

  Opptaksprøver

  Mange av utdanningene innen kunst og design har opptaksprøver. Her er opptaksprøvene for studieåret 24/25!
  Les mer
 • Bildelenke av studenter som sitter på en benk, til en side om sosialt miljø på Kristiania.

  Slik er livet på Kristiania

  Norges råeste fadderuke, inkluderende studentmiljø, masse aktiviteter og studentorganisasjoner du kan bli med i.
  Les mer

Trenger du hjelp til å velge studier?

Snakk med en student
En ung person med oppsatt blondt hår, iført en rød langermet topp og en halskjede, smiler og poserer med hendene på hoftene på en bygate, med uskarpt bylandskap i bakgrunnen.