Nøkkelinformasjon
Solid fagmiljø
Hos oss lærer du yrket av profesjonelle fotografer som er anerkjente i både det norske og internasjonale fotomiljøet.Spesialisering
Andre studieår kan du spesialisere deg innen enten kommersielt eller dokumentarisk fotografi.Mulighet for bachelor
Etter fullført og bestått fagskolegrad kan du søke deg til et universitet i utlandet. Med forbehold om ledige studieplasser.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
Krav om fagbrev, yrkeskompetanse, generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse.Pris
61 000 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Fagskole
- Høst 2024
- Heltid
- 120 studiepoeng
- Oslo
- 2 år
- Norsk
Hva lærer du?
Gjennom praktiske oppgaver får du mulighet til å eksperimentere med teori og teknikker. Du blir introdusert for ulike fotografiske sjangre gjennom workshops innen mote, kommersiell og dokumentarisk fotografi. Andre studieår skal du velge en spesialisering.
I løpet av to år hos oss lærer du blant annet om:
- Foto- og videoteknikk
- Kompositoriske og retoriske virkemidler
- Fotografiske stiler og sjangre
- Visuell kommunikasjon og historiefortelling
- Porteføljeutvikling
Studiemodell
- FKD2100Prosjektutvikling og nye medier
I emnet Prosjektutvikling og nye medier arbeider studentene mer selvstendig med større fotografiske prosjekter. Fokuset ligger på den kreative prosessen, egenutvikling og produksjon av flere ulike individuelle prosjekter samtidig. Målet er at studentene utvikler egne fotografiske uttrykk, med bakgrunn i studentens ferdigheter, erfaring og interesser.
I temaene Personlig prosjekt 1 og 2 og Profesjonelt prosjekt 1 og 2 velger studentene hvilken retning de ønsker å spesialisere seg i, kommersielt fotografi eller dokumentarisk fotografi. Ved bruk av stillbilder, video og lyd skal studentene designe multimediale produksjoner i prosjektene. Studentene arbeider parallelt med temaene Nye medier og strategisk kommunikasjon og Kreative idéprosesser. Prosjektene publiseres online og deles gjennom sosiale medier som bidrar til at studentene får profilert seg mot yrkesfeltet.
- FKD2200Profesjonalisering fotograf
Emnet bygger videre på den prosjektbaserte læringen fra tredje semester, med temaene Profesjonelt prosjekt 3 og 4, Hovedoppgave og Avgangsutstilling. Studentene utvikler konsepter gjennom arbeid med ulike prosjekter og utvikler en forståelse for forholdet mellom personlig arbeid og profesjonelt arbeid i utvikling av egen fotografisk identitet for å arbeide målrettet mot ulike målgrupper og kunder.
Studentene lærer om entreprenørskap gjennom opplæring i etablering og drift av eget foretak, utvikling av markedsstrategi, og prissetting. Studentene skal utforske hvordan de bygger identitet og merkevare, og lærer hvordan de kan sette opp en forretningsmodell for sitt virke.
Hva kan du bli?
Du vil være rustet til å ta kommersielle oppdrag for kunder i en rekke ulike bransjer, jobbe i redaksjonelle miljøer eller drive med egne fotografiske prosjekter.
Du kan blant annet jobbe i:
- Eget foretak som frilanser
- Aviser og magasiner
- Markeds- og kommunikasjonsavdelinger
- Reklamebyrå
- Produksjonsselskaper
- Eventbyrå
– Jeg jobber med det jeg elsker
Møt fagmiljøet
Disse møter du:
- Isidor Åstrøm er en av Norges fremeste kommersielle fotografer og filmskapere. Han har over 30 års erfaring og har vunnet en rekke priser for sitt arbeid for merkevarer som Mills, Tine, Freia and Narvesen.
- Julie Pike har vært en av Skandinavias mest ettertraktede motefotografer siden hennes gjennombrudd på 90-tallet. Hennes nordiske signaturstil har blitt vist i magasiner over hele verden, inkludert Vice, Costume, Elle og Let Them Eat Cake.
- Linda Bournane Engelberth er medlem av det eksklusive fotojournalistbyrået VII og jobber for redaksjonelle kunder som New York Times, Vanity Fair og Aftenposten. Hun har nylig fullført sin første spillefilm, Ser aldri tilbake.
- Damian Heinisch er en fotografisk kunstner fra Tyskland. Han har stilt ut over hele verden, og hans første monografi 45 vant den prestisjetunge Mack First Book Award. Hans oppfølger Erde, Feuer, Wind, Wasser, ble utgitt av Kehrer i Tyskland.
Slik er studiehverdagen:
- Fotografistudiene ved Kristiania har en solid fagstab av yrkesaktive fotografer, som er anerkjente i det norske og internasjonale fotomiljøet.
- Lærerne er tett på bransjen og holder seg til enhver tid oppdatert på det som skjer i den visuelle verden, som gjør undervisningen både aktuell og engasjerende.
- Du vil også møte erfarne gjestelærere som hentes inn fra bransjen for å fortelle om sine spesialfelt og gjennomføre temabaserte workshops.
Studentarbeid
Slik er søknadsprosessen
Slik søker du
På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les merViktige frister
Søknadsfristen er 15. april 2024. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli 2024.Viktige fristerBehandlingstid
For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.Les mer
Hva lurer du på?
Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Fotostudent Matilde vant to priser under Årets bilde 2022Fotostudent Matilde Solsvik vant i kategorien Åpen klasse, og ble i tillegg kåret til Årets nykommer under utdelingen av Årets Bilde 2022.