Dame holder kopp og ser ut av vinduet

Fagskole - Nettstudium

Bærekraftsarbeid i virksomheter

Ønsker du en innføring i bærekraft, og hvordan du kan utvikle og implementere bærekraftsarbeid i virksomheter? Da er dette studiet for deg.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Nettstudium
Nivå
Fagskole
Pris
21 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
30
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette nettstudiet vurderes for oppstart i uke 35, 2023

  De fleste virksomheter og foreninger ser i dag nødvendigheten av å implementere bærekraftstrategier for å sikre fremtidig vekst, utvikling og lønnsomhet. Samtidig stilles det økte krav i offentlig sektor om å inkludere bærekraft i strategier og styringsdokumenter. Fremover vil det derfor være et økende behov for medarbeidere med kompetanse innen bærekraftsarbeid, både i privat og offentlig sektor.

  Bærekraftsarbeid i virksomheter er en administrativ utdanning som gir deg kunnskap om hva bærekraft er, og hvordan man kan forankre, utvikle og fasilitere bærekraftsarbeid i små og mellomstore virksomheter.

  Utdanningen egner seg spesielt godt for deg som allerede jobber i en virksomhet, som er i ferd med eller som har til hensikt å igangsette prosjekter innen bærekraft, og som ønsker å være en aktiv bidragsyter inn i dette arbeidet. Studiet passer også for deg som har utdannelse og/eller erfaring innenfor økonomisk-administrative fag, og som ønsker å bygge videre på denne kompetansen.

  Hva lærer du?

  Gjennom studiet vil du få kunnskap om hva bærekraftig utvikling betyr i en global og lokal kontekst, og hvordan det påvirker virksomheter og deres aktivitet. Du vil lære hvordan du kan gå frem for å fasilitere og forankre bærekraftsarbeid i en organisasjon, samt hva du kan gjøre for å mobilisere de ansatte i dette arbeidet.

  Du vil videre få en innføring i relevante regel- og rammeverk, samt ulike analyseverktøy. Dette vil være nyttig både for å kartlegge egen virksomhets verdikjede, og for å identifisere påvirkning på FNs bærekraftsmål. 

  Studiet består av følgende to emner:

  • Introduksjon til bærekraftsarbeid i virksomheter
  • Utvikling og implementering av bærekraftsarbeid i virksomheter

  Jobbmuligheter

  Etter endt utdanning vil du ha opparbeidet deg en god forståelse for hva bærekraft er, og hva bærekraftsarbeid innebærer for en virksomhet. Du vil kunne bidra i arbeidet med å utvikle strategier for bærekraftig utvikling, samt fasilitere implementeringen. Dette vil gjøre deg til en nyttig ressurs i både offentlige og private virksomheter. Du vil også ha god kjennskap til ulike analyseverktøy, som gjør at du kan måle effekten av arbeidet opp mot FNs bærekraftsmål.

  Praktisk informasjon

  Studiedetaljer

  En gruppe studentambassadører i Ernst Hage

  Har du spørsmål eller trenger veiledning?

  Ta gjerne kontakt med oss:

  Tlf : +47 22 59 61 00 - åpent hverdager 08:00 – 16:00

  E-post: nettstudier@kristiania.no

  Studieprogramleder

  Laila Småstuen

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer