Mannlig PT veileder kvinnelig kunde på et treningssenter

Bachelor - Oslo

Trening og coaching

Få en omfattende og unik kompetanse til å planlegge og gjennomføre trenings- og kostveiledning for grupper og individer.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Treningsbransjen befinner seg i en spennende og samtidig krevende fase. Vi bruker personlige trenere som aldri før, men kompetansekravet til trenere har også økt betraktelig.

Treningsbransjen etterspør utdanninger som gir studentene en spisskompetanse innen personlig trening, og dette studiet er det første i sitt slag som er skreddersydd for å møte trenings- og kostholdsbransjens behov.

En Bachelor i trening og coaching vil gi deg en omfattende og unik kompetanse til å planlegge og gjennomføre trenings- og kostveiledning for enten grupper og individer. Du vil få kunnskapen som trengs for å trene både barn, unge, eldre og gravide, uansett hvilken målsetning og utgangspunkt de måtte ha.

Studiet lærer deg forskningsbasert teori og ferdighetstrening, og du vil etter endt utdannelse ha egenskapene som trengs for å bli en ettertraktet og kompetent personlig trener. 

Hva lærer du? 

Bachelor i trening og coaching er et studium som gir deg en omfattende kompetanse for å jobbe med mennesker, trening og kostveiledning.
I løpet av studietiden din hos oss vil du lære om grunnleggende temaer som anatomi, fysiologi, treningslære og matvarekunnskap. Det unike med studiet er imidlertid den omfattende og dyptgående kompetansen du vil få  når det gjelder trening og coaching. Ved endt studie vil du være i stand til å trene alle mennesker på en hensiktsmessig måte, uansett utgangspunkt, alder og ambisjoner.

Gjennom studiet vil vi gå i dybden på temaer som:

 • Coaching og psykologi
 • Trening av styrke og utholdenhet
 • Trening bevegelighet og balanse
 • Trening for å prestere (performance)
 • Trening under rehabilietering
 • Trening av barn, unge, eldre og gravide
 • Trening av grupper
 • Ernæring og trening

  Studiet er samlingsbasert, som gir mulighet å kombinere studiet med trainee-programmer hos relevante bedrifter. Under studiet vil du ha tilgang til et stort utvalg nettbaserte læringsressurser som stimulerer til gode læringsvilkår også mellom undervisningssamlingene.

  Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Ved studieslutt vil du ha kompetansen arbeidsgivere er på utkikk etter, enten om det er et treningssenter, rehabiliteringssenter, idrettslag, skoler eller privatpersoner.

  Jobbmuligheter

  Denne utdanningen er spisset mot treningsbransjens etterspørsel, men kompetansen du opparbeider deg vil være brukbar i flere roller knyttet til trenings- og kostholdsveiledning. Du kan blant annet jobbe innenfor: 

  • Personlig trening og ernæring
  • Helsevesenet
  • Frisklivssentraler
  • Idrettsforbund
  • Selvstendig næringsdrivende

  For deg som ønsker å gå enda dypere inn i treningslære og helse er det mastermuligheter både på Høyskolen Kristiania og andre høyskoler.

  Studiedetaljer

  Studieprogramleder

  John Magne Kalhovde
  Les mer om John Magne

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer