Foto av Scott Owen, personlig trener og regionssjef, utenfor SATS treningssenter
Scott Owen er personlig trener og regionsjef i SATS. Som personlig trener har man mulighet til å spesialisere seg innenfor flere kompetanseområder basert på utdanning, kompetanse og egne preferanser. Selv har Scott ekspertise innenfor blant annet løping, sykling og styrketrening.Foto: Kristiania/Victoria Dahlen

– Vi har ikke nok personlige trenere til å møte dagens etterspørsel, og det forventes at etterspørselen skal øke i årene som kommer. Vi ser etter mennesker som er glad i mennesker, og ønsker at medlemmene våre lærer og oppnår personlige mål i møte med oss, sier Owen. 

Finnes få slike utdanninger 

Det finnes ikke mange høyere utdanninger for folk som drømmer om jobb i treningsbransjen, men Kristiania tilbyr nå en bachelorgrad i trening og coaching. På dette studiet får du omfattende kompetanse som gjør at du kan jobbe som profesjonell trener og med mennesker, trening og kostveiledning. Gjennom tre ukers praksis vil du sette lærdom ut i arbeidslivet og få gode erfaringer. I tillegg blir du kjempegod på å motivere personer til å oppnå ønsket resultat gjennom sterke kommunikasjonsevner. 

– Med en bachelorgrad i trening og coaching får man en dypere forståelse og høyere faglig kompetanse for fagfeltet, samtidig som vi legger stor vekt på det praktiske og sosiale i arbeidshverdagen, noe som studie legger opp til. Vi på SATS vil gjerne snakke med deg som har en slik faglig bakgrunn, sier Owen. 

Dette ser arbeidsgiverne etter 

– Gode kommunikasjonsevner og trivsel med mennesker er avgjørende, spesielt i en PT-stilling. Vi ser på dette som en kjempefordel og en verdifull erfaring som fremtidige ansatte bør ha, sier Owen. 

Owen har jobbet som personlig trener i 20 år og trives godt i SATS, som er Nordens største treningssenterkjede. Ifølge Owen er det viktig å gi medlemmene en givende opplevelse og sikre at de oppnår fremgang ved bruk av en personlig trener. 

– Den sosiale biten er like viktig som den faglige kompetansen, ettersom en PT skal gi veiledning og tett individuell oppfølging med kunden. Du er hele tiden i kontakt med medlemmer og må derfor kommunisere ganske mye på daglig basis, sier Owen. 

Bachelor i trening og coaching kristiania sats3.jpg
Med en bachelor i trening og coaching får du faglig kompetanse innenfor blant annet treningsfysiologi, styrketrening, ernæring, utholdenhet og coaching.Foto: Kristiania/Haakon Dueland

Slik er arbeidshverdagen 

Owen forteller at det alltid er gøy å jobbe med noe man selv liker å drive med. Arbeidshverdagens hans som PT er ofte fri og han velger som regel selv hvordan han ønsker å legge opp dagen. Typiske arbeidsoppgaver i løpet av en dag består ofte av PT-timer, møter, kartlegging og målarbeid for kunder.  

– Med en slik utdanning, i tillegg til erfaring, kvalifiserer du for et høyere nivå som PT. Du er også en potensiell kandidat for lederstillinger i SATS, som for eksempel senterleder og regionssjef, eller i andre avdelinger i bedriften slik som markedsavdelingen», sier han. 

En bachelorgrad i trening og coaching er derfor kjempeaktuell for deg som vil jobbe som PT.

Du vil også være kvalifisert for stillinger innenfor:  

 • Profesjonell trening
 • Treningssenter bransjen, både som PT og gruppetrener 
 • Organisert idrett 
 • Aktivitetskoordinator 
 • Online coaching 
 • Testleder på fysiologiske testlaboratorier 

Trening og coaching + veiledning (content card)

 • Hyller med ulike typer vekter.

  Vil du studere Bachelor i trening og coaching?

  Dette studiet er for deg som ønsker å jobbe som profesjonell trener. Uansett om du vil jobbe som PT, i den organiserte idretten eller som selvstendig næringsdrivende legger du grunnlaget med denne bachelorgraden.
  Les mer
 • Bildelenke til veiledningsside.

  Lurer du på noe?

  Interessert i våre studier og lyst til å snakke med noen hos oss? Bestill gjerne en veiledningssamtale! Samtalen er helt gratis og uforpliktende.
  Spør oss her!