Osteopat behandler en pasient. Bachelor i osteopati ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Osteopati

Behovet for arbeidskraft med helseutdanning er allerede stort, og vil bare fortsette å øke. Hos Høyskolen Kristiania kan du ta landets eneste høyskoleutdanning innen osteopati.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
52 500 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Osteopati handler om å finne sammenhengen mellom ubehaget, kroppen og pasientens livssituasjon for å optimalisere behandlingsstrategien. Osteopaten jobber deretter for å redusere symptomer, slik at pasienten kan få en bedre hverdag. Behandlingen baserer seg på manuelle undersøkelser, hvor man ser helhetlig på samspillet mellom kropp, psyke og helse.  

Vi har vår egen studentklinikk hvor pasienter kommer for å få behandling av studenter på 3. året og av studenter på videreutdanning i osteopati. Slik får du verdifull praktisk erfaring. Våren 2022 vedtok Stortinget at osteopater gis autorisasjon og er dermed for helsepersonell å regne, på lik linje med sykepleiere og helsefagarbeidere.

Hva lærer du?

Med en bachelor i osteopati lærer du om anatomi og fysiologi. Dette er nødvendig for å kunne gjennomføre osteopatiske undersøkelsesprosedyrer og behandlingsteknikker.  

Vi vil blant annet gå i dybden på emner som  

Målet er at du skal kunne håndtere en rekke kliniske diagnoser, tilstander og syndromer og planlegge behandlingsstrategier for å bedre pasientens helse. Det siste året får du opplæring på vår egen studentklinikk og bygger dermed bro mellom teori og praksis. 

Hva kan du bli?

Høyskolen Kristiania tilbyr Norges eneste fulltidsstudium innen osteopati i tråd med internasjonale standarder for utdanning som krever en 4-årig heltid osteopatiutdannelse.

Bachelor i osteopati gir deg kunnskap innen helsefag som gjør at du kan jobbe i ulike private eller offentlige bedrifter innen helse. Du vil eksempelvis kunne arbeide med tilrettelegging av hjelpemidler eller salg av helseprodukter. 

Majoriteten av studentene ønsker å gå inn i en karriere som osteopat. Med en bachelor i osteopati kan du søke på den ettårige videreutdanningen i osteopati som gir en fullverdig heltidsutdannelse i osteopati etter internasjonale standarder.

Med en bachelor i osteopati kan man også søke seg inn på annen høyere utdanning innen helse for eksempel helseledelse.

Fra studentklinikk til egen klinikk

Foto av tre unge osteopater, to menn og en kvinne.

Slik er det å være Kristiania-student

Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Her havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO), og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

 • Video: Slik er fasilitetene for osteopati

  Video: Slik er fasilitetene for osteopati

  Les mer
 • Studentlivet er mer en studier

  Studentlivet er mer en studier

  Les mer
 • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
  School of Health Sciences

  Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

  Les mer
 • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler om osteopatistudiet

 • Osteopater blir autorisert helsepersonell
  Bachelor i osteopati

  Osteopater blir autorisert helsepersonell

  Osteopater innlemmes i helsepersonelloven – utdanningen finnes kun ved Høyskolen Kristiania.
  Les mer
 • Her er de mest fornøyde studentene
  Bachelor i osteopati

  Her er de mest fornøyde studentene

  Disse Høyskolen Kristiania-studentene er blant landets mest fornøyde.
  Les mer
 • Osteopatistudent utvikler helse-app
  Bachelor i osteopati

  Osteopatistudent utvikler helse-app

  Espen von Krogh studerer osteopati ved Høyskolen Kristiania. Han driver sin egen bedrift som utvikler et digitalt helsesystem som gikk av med seieren av et prestisjetungt EU-stipend!
  Les mer

Studieprogramleder

Ronja Strømborg Lund

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer