Oversiktsfoto Dolby Atmos-kino.
Studielengde:3 år

Lyddesign

God lyddesign er helt avgjørende for en god TV- eller filmopplevelse. Med en bachelor i lyddesign lærer du å skape magiske øyeblikk, og gir deg evner som er ettertraktet i jobbmarkedet.
OpptakÅpent
Oversiktsfoto Dolby Atmos-kino.

Nøkkelinformasjon

  • Undervisere med bransjeerfaring

    Alle våre undervisere har lang erfaring fra forskjellige områder innen lyddesign, og er fremdeles aktive i bransjen. Mye av undervisningen foregår i form av veiledninger og evalueringer av praktisk produksjon.
  • Unikt nettverk

    Du jobber mye tverrfaglig med varierte audiovisuelle formater som film, animasjon, spillyd og lyddrama. Disse samarbeidene gir mulighet til å bygge et unikt nettverk.
  • Topp moderne fasiliteter

    Du får tilgang til meget gode fasiliteter som lydstudioer og miksekinoer. Du vil benytte det samme utstyret som benyttes i bransjen.
  • Praksis

    På dette studiet kan du søke om praksis i en bedrift eller organisasjon som en del av utdanningen.
  • Opptakskrav

    På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse eller tilsvarende. Du må også levere opptaksprøve
  • Pris

    55 400 kr pr semester. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
  • Bachelor
  • Høst 2023
  • Heltid
  • 180 studiepoeng
  • Oslo
  • 3 år
  • Norsk

Hva lærer du?

Ville monstrene i en skrekkfilm hatt samme effekt hvis de var lydløse? Hvordan ville biljakten i en actionfilm vært uten dramatiske lydeffekter? Og hadde det ikke vært slitsomt dersom all dialog i en romantisk komedie druknet i bakgrunnsstøy?  

Lyddesign spiller en sentral rolle i hvordan vi opplever film, dataspill, og lignende produksjoner. Derfor er dyktige lyddesignere avgjørende for prosjektets suksess, og ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Bachelor i lyddesign er en kunstfaglig utdannelse som gir deg et solid grunnlag innen mange forskjellige former for lydproduksjon. Som student vil du blant annet jobbe med media som film, TV-produksjon, dataspill, podkast, reklame og dubbing. Du får rom til å finne din egen kreative stemme, og deltar i reelle prosjekter med dine medstudenter. 

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

Hva kan du bli?

Blond dame i mørk vinterkåpe

Liana bestemte seg for å fornye utdannelsen sin og startet hennes lydeventyr på Kristiania. Nå jobber hun med spennende lyddesign på skjerm og scene.

Møt fagmiljøet

  • Slik jobber vi

    På Bachelor i lyddesign er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb. 

    Blant våre mange fasiliteter har du tilgang til seks lydstudioer og en egen miksekino. Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere, et kreativt og dedikert studiemiljø, og du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innen kunst, kommunikasjon og teknologi. 

    Vi gjør oppmerksom på at studiene til tider er svært arbeidskrevende, og at det også må regnes med noe arbeid på kveldstid og i helger. Interesse for film, musikk, dataspill etc  vil være en fordel for deg som student. Men det viktigste er at du ønsker å lære å bruke lyd som virkemiddel i varierte audiovisuelle formater.

    Bachelor i lyddesign ved Kristiania er kjent for nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

  • Slik er studiehverdagen

    Kristiania gir studentene sine mye frihet og kreativt spillerom, i trygge rammer blant dyktige fagfolk som alltid gir gode og grundige tilbakemeldinger. Klassene er små, og oppfølgingen er tett. Du blir også undervist av forelesere som har tett bransjetilknytning og lang og bred erfaring. Vi er kjent for et godt studiemiljø, og studenter som går raskt ut i jobb etter endt studium.

     

Vi jobber tett på en bransje som er i stadig utvikling. Det solide fag- og studentmiljøet gir en unik mulighet til å fordype seg i lyddesign innenfor et bredt spekter av medier.

Livet som student

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
  • Viktige frister

    Søknadsfristen og fristen for å levere opptaksprøven er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  • Behandlingstid

    På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.
  • Slik søker du

    På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
  • Semesterregistring

    Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
  • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

    SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
  • Lånekassen

    Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
  • Støtte og tilrettelegging

    Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
  • Mitt Kristiania

    Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
  • Studentbevis

    Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter