Lyddesigner bak en miksepult. Bachelor i lyddesign ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Lyddesign

God lyddesign er helt avgjørende for en god TV- eller filmopplevelse. Med dette studiet fra Westerdals institutt for film og medier lærer du å skape magiske opplevelser.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har rullerende opptak. Du kan søke studieplass så lenge vi har ledige plasser.

Ville monstrene i en skrekkfilm hatt samme effekt hvis de var lydløse? Hvordan ville biljakten i en actionfilm vært uten dramatiske lydeffekter? Og hadde det ikke vært slitsomt dersom all dialog i en romantisk komedie druknet i bakgrunnsstøy?  

Lyddesign spiller en sentral rolle i hvordan vi opplever film, dataspill, og lignende produksjoner. Derfor er dyktige lyddesignere avgjørende for prosjektets suksess, og ettertraktet på arbeidsmarkedet. Med en bachelor i lyddesign fra Westerdals institutt for film og medier, Høyskolen Kristiania, får du tilgang på det samme profesjonelle lydutstyret som brukes i bransjen, samt dyktige forelesere og veiledere som gir deg tett oppfølging gjennom hele studieløpet. 

Hva lærer du?

Bachelor i lyddesign er en kunstfaglig utdannelse som gir deg et solid grunnlag innen mange forskjellige former for lydproduksjon. Som student vil du blant annet jobbe med media som film, TV-produksjon, dataspill, podkast, reklame og dubbing. Du får rom til å finne din egen kreative stemme, og deltar i reelle prosjekter med dine medstudenter. Sammen vil dere studere fag og emner som:

Studiet er godt kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som arbeider der i dag har tidligere studert hos oss. 

Hva kan du bli?

Det er ingen tvil om at du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, og det du liker å gjøre. Dette er et allsidig studium, og utdanningen er relevant for arbeid innen blant annet: 

 • Film- og tv-produksjon 
 • Dataspill 
 • Podcast 
 • Teater 
 • Radio 

  Ved endt studietid vil du være rustet til å delta i profesjonelle lydproduksjoner fra dag én, og du vil ha en allsidig portefølje å vise frem til arbeidsgivere. 

  Student og foreleser content Card With Image (Double)

  • Foto av kvinne i park.

   Liana lever av lyd

   Med en bachelor i lyddesign har hun jobbet med prestisjetunge dokumentarer, hatt ansvar for lyd på direktesendt TV og vært med på å skape en teaterforestilling hvor lyd spiller hovedrollen.
   Slik er hennes hverdag!
  • Skjermgrabb fra dokumentarfilm, mann og kvinne i sofa.

   Hentet hjem pris fra Sundance-festivalen

   Kunstneren og tyven vant pris på Sundance Film Festival 2020. Studieleder på Bachelor i lyddesign på Høyskolen Kristiania, og tre av hans tidligere studenter, har gjort lyddesignet i dokumentarfilmen.
   Les mer her!

  Slik er det å være Kristiania-student

  Bachelor i lyddesign ved Høyskolen Kristiania er kjent for nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

  De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn.

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

   Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

   Les mer
  • Se og hør arbeidene til studentene i lyddesign

   Se og hør arbeidene til studentene i lyddesign

   Les mer
  • Livet som student

   Livet som student

   Les mer
  • Se video: Studentene mikser Dolby Atmos

   Se video: Studentene mikser Dolby Atmos

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Les mer om Bachelor i lyddesign

  • Her er de mest fornøyde studentene
   Bachelor i lyddesign

   Her er de mest fornøyde studentene

   Disse Høyskolen Kristiania-studentene er blant landets mest fornøyde.
   Les mer
  • Liana lever av lyd
   Bachelor i lyddesign

   Liana lever av lyd

   Liana bestemte seg for å fornye utdannelsen sin og startet hennes lydeventyr på Høyskolen Kristiania. Nå jobber hun med spennende lyddesign på skjerm og scene.
   Les mer
  • Tidligere og nåværende studenter med i NRK-serien Rådebank
   Bachelor i lyddesign

   Tidligere og nåværende studenter med i NRK-serien Rådebank

   Høyskolen Kristiania er godt representert i produksjonen av den kritikerroste serien.
   Les mer
  • Hentet hjem pris fra Sundance-festivalen
   Bachelor i lyddesign

   Hentet hjem pris fra Sundance-festivalen

   Kunstneren og tyven vant pris på Sundance Film Festival 2020. Studieleder på Bachelor i lyddesign på Høyskolen Kristiania, og tre av hans tidligere studenter, har gjort lyddesignet i dokumentarfilmen.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Elisabeth Monge

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer