Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Lyddesigner bak en miksepult. Bachelor i lyddesign ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

Lyddesign

Et godt lyddesign er avgjørende for en vellykket film- eller TV-produksjon. Med dette studiet lærer du hva som skal til!

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

Ville du tro at på monstrene i en Harry Potter-film hvis de var lydløse? Hvordan ville biljakten i en actionfilm vært uten dramatiske lydeffekter?

Lyddesign spiller en sentral rolle i hvordan vi opplever film, dataspill, og lignende produksjoner. Derfor er dyktige lyddesignere avgjørende for prosjektets suksess, og ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

Med en bachelor i lyddesign fra Høyskolen Kristiania får du tilgang på det samme profesjonelle lydutstyret som brukes i bransjen, samt dyktige forelesere og veiledere som gir deg tett oppfølging gjennom studieforløpet. 

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

Hva lærer du?

Bachelor i lyddesign er en kunstfaglig utdannelse som gir deg et solid grunnlag innen mange forskjellige former for lydproduksjon. 

Som student vil du jobbe med ulike media som:

 • Film
 • TV-produksjon
 • Dataspill
 • Podkast
 • Reklame
 • Dubbing, med mer 

Du får rom til å finne din egen kreative stemme, og deltar i reelle prosjekter sammen med dine medstudenter.

Studiet er allment kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som arbeider der i dag har tidligere studert hos oss.

Vi benytter samme tekniske utstyr og verktøy som benyttes i bransjen forøvrig, og du vil få en grundig opplæring i dette. Du blir veiledet av lærere med høy kompetanse og mange år i bransjen, og får en bred erfaring med lydarbeid i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Jobbmuligheter

Utdanningen er relevant for arbeid innen:

 • Film- og tv-produksjon
 • Dataspill
 • Podcast
 • Teater
 • Radio
 • Diverse andre digitale plattformer

Bachelor i lyddesign er fritatt for kravet om GSK (generell studiekompetanse). Opptak til studiet avgjøres gjennom opptaksprøve og intervju.

Det er relevant for videre studier på masternivå innen film, tv, spill, og andre digitale medier, og kan også kombineres med andre studietilbud for å danne relevante fagkombinasjoner.

Ved endt studietid vil du være rustet til å delta i profesjonelle lydproduksjoner fra dag én, og du vil ha en allsidig portefølje å vise frem til arbeidsgivere. 


Studieprogramleder

Svenn Jakobsen
Les mer om Svenn

Søk på Bachelor i lyddesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.