Lyddesigner bak en miksepult. Bachelor i lyddesign ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Lyddesign

Et godt lyddesign er avgjørende for en vellykket film- eller TV-produksjon. Med dette studiet lærer du hva som skal til!

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Ville du tro at på monstrene i en Harry Potter-film var virkelige, hvis de var lydløse? Og hvordan ville biljakten i en actionfilm vært uten dramatiske lydeffekter?

Lyddesign spiller en sentral rolle i hvordan vi opplever film, dataspill, og lignende produksjoner. Derfor er dyktige lyddesignere avgjørende for prosjektets suksess, og ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Med en bachelor i lyddesign fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, får du tilgang på det samme profesjonelle lydutstyret som brukes i bransjen, samt dyktige forelesere og veiledere som gir deg tett oppfølging gjennom studieløpet. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Bachelor i lyddesign er en kunstfaglig utdannelse som gir deg et solid grunnlag innen mange forskjellige former for lydproduksjon. 

Som student vil du blant annet jobbe med media som:

 • Film
 • TV-produksjon
 • Dataspill
 • Podkast
 • Reklame
 • Dubbing 

Du får rom til å finne din egen kreative stemme, og deltar i reelle prosjekter sammen med dine medstudenter.

Studiet er allment kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som arbeider der i dag har tidligere studert hos oss.

Vi benytter samme tekniske utstyr og verktøy som benyttes i bransjen forøvrig, og du vil få en grundig opplæring i dette. Du blir veiledet av lærere med høy kompetanse og mange år i bransjen, og får en bred erfaring med lydarbeid i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Jobbmuligheter

Utdanningen er relevant for arbeid innen:

 • Film- og tv-produksjon
 • Dataspill
 • Podcast
 • Teater
 • Radio
 • Andre digitale plattformer

Bachelor i lyddesign er fritatt for kravet om GSK (generell studiekompetanse). Opptak til studiet avgjøres gjennom opptaksprøve og intervju.

Det er relevant for videre studier på masternivå innen film, tv, spill, og andre digitale medier, og kan også kombineres med andre studietilbud for å danne relevante fagkombinasjoner.

Ved endt studietid vil du være rustet til å delta i profesjonelle lydproduksjoner fra dag én, og du vil ha en allsidig portefølje å vise frem til arbeidsgivere.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i lyddesign på Westerdals Institutt for film og medier, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på lyddesign? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Svenn Jakobsen
Les mer om Svenn

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer