Student studerer anatomi på en modell av kroppen. Årsenhet i grunnmedisin ved Høyskolen Kristiania.

Årsstudium - Oslo

Grunnmedisin

Er du interessert i medisin, menneskekroppen og helse? Denne utdanningen er inngangsbilletten til en rekke profesjonsstudier og videre studier innen helsefag.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Årsenhet i grunnmedisin består av fagene anatomi, fysiologi og sykdomslære, som inngår i de fleste helsefaglige høyskoleutdanninger. Du vil lære om menneskekroppens oppbygning og funksjon. Du vil få innsikt i hvordan cellene våre er bygget opp, hvordan de fungerer, samt hvordan samspillet mellom milliarder av celler gjør kroppen vår til den mest komplekse organismen vi kjenner til. 

Denne kunnskapen er ikke bare fascinerende, men også helt nødvendig for alle som jobber med helsefag. Med en årsenhet i grunnmedisin vil du være bedre rustet for videre utdanning innen helsefaget eller kanskje ha styrket din nåværende stilling betraktelig med verdifull kunnskap. 

Hva lærer du?

Årsenhet i grunnmedisin gir deg god oversikt over hvordan muskler, skjelett, sener og leddbånd er bygget opp, og hva som er deres funksjon. Du kommer også til å lære om nervesystemet, hormonsystemet, sirkulasjonssystemet, immunologi, respirasjonssystemet, fordøyelsessystemet og muskel- og skjelettsystemet. 

Du vil undervises i de viktigste sykdommene som rammer mennesker. For hvert organsystem vil du få innsikt i hvorfor sykdom oppstår, hvordan vi kan diagnostisere sykdom, og ikke minst hvordan vi kan forebygge og behandle de viktigste sykdommene som rammer mennesket. Du vil i løpet av årsenheten også få et innblikk i den historiske utviklingen av medisinen, hvordan man forebygger sykdom, og hvordan du oppdatere deg på ny og faglig kunnskap. 

Dette er noen av emnene du vil lære mer om i denne årsenheten:  

  Hva kan du bli?

  Dette studiet kan brukes som inngangsport til en rekke profesjonsstudier. Ved gjennomført årsenhet i grunnmedisin har du mulighet til å søke opptak til enkelte av bachelorgradsstudiene ved Høyskolen Kristiania, School of Health Sciences, og å få fritak for hele eller deler av det første året.  

  Gjennom studiet vil du også kunne styrke CV-en din og stille sterkere dersom du eksempelvis vil søke stillinger som helsejournalist, lærer eller jobbe i en bransje hvor en forståelse av grunnmedisin er verdifullt. 

  Slik er det å være Kristiania-student

  Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Her havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

  Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO), og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

  • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

   Se våre førsteklasses helsefasiliteter

   Les mer
  • Studentlivet er mer en studier

   Studentlivet er mer en studier

   Les mer
  • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
   School of Health Sciences

   Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra våre helsestudier

  • Flere jobbmuligheter med en master i treningsvitenskap
   School of Health Sciences

   Flere jobbmuligheter med en master i treningsvitenskap

   Som mastergrad-student i treningsvitenskap får Sondre fordype seg i trening og prestasjon, samtidig som jobbmulighetene blir enda flere.
   Les mer
  • – Årsstudium i psykologi gir meg en fordel på arbeidsmarkedet.
   Bergen

   – Årsstudium i psykologi gir meg en fordel på arbeidsmarkedet.

   Vilde var aldri i tvil om hvor hun ville studere og visste at Bergen var den perfekte studentbyen.
   Les mer
  • Fem spennende yrker for fremtiden
   School of Health Sciences

   Fem spennende yrker for fremtiden

   Disse yrkene vil prege fremtidens arbeidsliv
   Les mer
  • Sivert gjorde interessen for basketball om til fulltidsjobb
   Bachelor i helse og idrettsledelse

   Sivert gjorde interessen for basketball om til fulltidsjobb

   Basketballinteressen startet som en hobby for Sivert, før han startet å studere og sikret seg jobb før endte studier.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Anette Sørensen

  Søk på Årsstudium i grunnmedisin

  Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer