Student studerer anatomi på en modell av kroppen. Årsenhet i grunnmedisin ved Høyskolen Kristiania.

Årsstudium - Oslo

Grunnmedisin

Er du interessert i medisin, menneskekroppen og helse? Denne utdanningen er inngangsbilletten til en rekke profesjonsstudier og videre studier innen helsefag.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Årsenhet i grunnmedisin består av fagene anatomi, fysiologi og sykdomslære, som inngår i de fleste helsefaglige høyskoleutdanninger. Du vil lære om menneskekroppens oppbygning og funksjon. Du vil få innsikt i hvordan cellene våre er bygget opp, hvordan de fungerer, samt hvordan samspillet mellom milliarder av celler gjør kroppen vår til den mest komplekse organismen vi kjenner til. 

Denne kunnskapen er ikke bare fascinerende, men også helt nødvendig for alle som jobber med helsefag. Med en årsenhet i grunnmedisin vil du være bedre rustet for videre utdanning innen helsefaget eller kanskje ha styrket din nåværende stilling betraktelig med verdifull kunnskap. 

Hva lærer du?

Årsenhet i grunnmedisin gir deg god oversikt over hvordan muskler, skjelett, sener og leddbånd er bygget opp, og hva som er deres funksjon. Du kommer også til å lære om nervesystemet, hormonsystemet, sirkulasjonssystemet, immunologi, respirasjonssystemet, fordøyelsessystemet og muskel- og skjelettsystemet. 

Du vil undervises i de viktigste sykdommene som rammer mennesker. For hvert organsystem vil du få innsikt i hvorfor sykdom oppstår, hvordan vi kan diagnostisere sykdom, og ikke minst hvordan vi kan forebygge og behandle de viktigste sykdommene som rammer mennesket. Du vil i løpet av årsenheten også få et innblikk i den historiske utviklingen av medisinen, hvordan man forebygger sykdom, og hvordan du oppdatere deg på ny og faglig kunnskap. 

Dette er noen av emnene du vil lære mer om i denne årsenheten:  

  Hva kan du bli?

  Dette studiet kan brukes som inngangsport til en rekke profesjonsstudier. Ved gjennomført årsenhet i grunnmedisin har du mulighet til å søke opptak til enkelte av bachelorgradsstudiene ved Høyskolen Kristiania, School of Health Sciences, og å få fritak for hele eller deler av det første året.  

  Gjennom studiet vil du også kunne styrke CV-en din og stille sterkere dersom du eksempelvis vil søke stillinger som helsejournalist, lærer eller jobbe i en bransje hvor en forståelse av grunnmedisin er verdifullt. 

  Slik er det å være Kristiania-student

  Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Her havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

  Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO), og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

  • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

   Se våre førsteklasses helsefasiliteter

   Les mer
  • Studentlivet er mer en studier

   Studentlivet er mer en studier

   Les mer
  • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
   School of Health Sciences

   Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra våre helsestudier

  • Pusher hverdagstrim i verdensklasse
   School of Health Sciences

   Pusher hverdagstrim i verdensklasse

   Kristianias Espen Tønnessen, professor i treningsvitenskap, likte gym best på skolen og iveren har bare økt med årene. Han elsker å dele sin kunnskap med folk.
   Les mer
  • Med disiplin skal helsen bygges
   School of Health Sciences

   Med disiplin skal helsen bygges

   – Vi har en tendens til å velge minste motstands vei. Det er ikke en fordel for helsen vår, sier nyslått dosent i treningsvitenskap John Mange Kalhovde.
   Les mer
  • Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?
   School of Health Sciences

   Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?

   Les hva norske helseopinionsledere mener om hvordan morgendagens helseutdanninger bør se ut.
   Les mer
  • Kristiania inngår samarbeid med by:Larm
   School of Health Sciences

   Kristiania inngår samarbeid med by:Larm

   Musikkfestivalen i Oslo er et viktig treffpunkt for musikkbransjen i Norden og internasjonalt. Hit kommer de alle for å speide etter de neste store artistene.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Anette Sørensen

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer