Student studerer anatomi på en modell av kroppen. Årsenhet i grunnmedisin ved Høyskolen Kristiania.

Årsstudium - Oslo

Grunnmedisin

Denne utdanningen gir deg inngangsbilletten til en rekke profesjonsstudier og videre studier innen helsefag.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
42 100 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Stengt for opptak Dette studiet er nå stengt for opptak 2020. Se studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema

Er du interessert i menneskekroppen og hvordan vi fysisk fungerer som mennesker? Denne utdanningen danner grunnlaget for all helsefaglig yrkesutøvelse, og er inngangsporten til en rekke profesjonsstudier og videre studier innen helsefag.

Årsenhet i grunnmedisin består av fagene anatomi, fysiologi og sykdomslære, som inngår i de fleste helsefaglige høyskoleutdanninger.

Du vil lære om menneskekroppens oppbygning og funksjon, og blant annet få innsikt i hvordan cellene våre er bygget opp, hvordan de fungerer, samt hvordan samspillet mellom milliarder av celler gjør menneskekroppen til den mest komplekse organismen vi kjenner til.

Denne kunnskapen er ikke bare fascinerende, men også helt nødvendig for alle som jobber med helsefag.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Mye av undervisningen skjer som praktisk gruppearbeid med humane anatomiske preparater. Dette gjør læringen av anatomien enklere, bedre og mer spennende.

Her vil du få en unik oversikt over hvordan muskler, skjelett, sener og leddbånd er bygget opp, og hva som er deres funksjon, i tillegg til sentral kunnskap om nervesystemet, hormonsystemet, sirkulasjonssystemet, immunologi, respirasjonssystemet, fordøyelsessystemet og muskel- og skjelettsystemet.

Du vil i løpet av årsenheten også lære deg praktiske ferdigheter som å måle blodtrykk, gjøre en undersøkelse av nervesystemet og muskel- og skjelettsystemet, lytte på hjerte og lunger, samt å ta opp en sykehistorie.

Emner vi vil gå i dybden på i løpet av studieåret inkluderer: 

  • Anatomi og fysiologi
  • Sykdomslære
  • Samfunn, individ og vitenskapelig metode

Du vil også lære om de viktigste sykdommene som rammer mennesket. For hvert organsystem vil du få innsikt i hvorfor sykdom oppstår, hvordan vi kan diagnostisere sykdom, og ikke minst hvordan vi kan forebygge og behandle de viktigste sykdommene som rammer mennesket.

Videre muligheter

Dette studiet fungerer som en døråpner til videre helsestudier. Ved gjennomført årsenhet i grunnmedisin har du mulighet til å søke opptak til bachelorgradsstudiene ved Institutt for helsefag og å få fritak for hele eller deler av det første året.

Ønsker du å ta bachelorgradsstudiet i akupunktur eller bachelorgradsstudiet i osteopati, må du ta et ekstraemne som vil gis før studiestart hvis det er nok studenter som har søkt til dette emnet.

Studieprogramleder

Jo Christiansen Bruusgaard
Les mer om Jo Christiansen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer