3 modeller avgangsvisning 2021 ESMOD Oslo

Våre studier

Det internasjonale ESMOD-pensumet er treårig. Vi tilbyr en ettårig (60 studiepoeng) og en toårig (120 studiepoeng) fagskoleutdanning, som til sammen dekker hele pensumet. Våre studenter velger som regel å først ta vårt ettårige studium og deretter vårt toårige studium. Videre kan du bygge på med en master ved ESMOD Paris.

Jobb med klær og mote 

Ønsker du deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen fagfeltet. 

ESMOD Oslo er en del av det internasjonale utdanningsnettverket ESMOD International, som består av 21 skoler rundt om i verden, med hovedcampus i Paris. I 2020 ble ESMOD Oslo en del av Fagskolen Kristiania.

Kreativitet – teknikk – innovasjon – ekspertise

Vår styrke er mordernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri. Med vår utdanning kan du oppnå det internasjonalt anerkjente ESMOD-diplomet. Dette har høy prestisje i moteverden, og vil gi deg et fortrinn når du skal ut i arbeidslivet!

Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen, både i Norge og internasjonalt.  

Mote som livsstil

Mote handler om å undersøke, oppdage, forvente, forestille og observere slik at du kan anlysere og møte markedets ønsker og behov. I snart 180 år har ESMOD International utdannet kreative sinn i motedesign og modellisme.

Kontakt med yrkesfeltet

ESMOD Oslo har et omfattende kontaktnett både nasjonalt og internasjonalt, innen motebransjen. Dette nettverket benyttes aktivt i undervisningen gjennom gjestelærere, sensorer/jurymedlemmer, bedriftsbesøk og prosjektoppgaver.

Lang tradisjon

ESMOD er kjent som den første moteskolen i verden, med røtter helt tilbake til 1841. Skolens grunnlegger var mesterskredderen Alexis Lavigne. Han var den første til å nedtegne teorier for fremstilling av klær. Dette har dannet grunnlaget for mange av fremgangsmåtene dagens moteindustri benytter. Alex Lavigne oppfant også flere patenterte verktøy som fremdeles blir brukt i moteindustrien, blant annet målebåndet og sømbysten. I dag er ESMOD en institusjon i motebransjen og diplomstudentene våre regnes blant eliten i moteverdenen. 

ESMOD Oslo ble etablert i 1990 av Nils-Christian Ihlen-Hansen. Han var da en anerkjent og etablert designer i Paris, og hadde undervist ved flere av ESMODs skoler verden over. Det er takket være ham vi kan tilby den internasjonalt prestisjetunge utdanningen her i Oslo. Nils-Christian er i dag pensjonist, men underviser fremdeles rundt om i verden. Som student ved ESMOD Oslo vil du få møte ham og høre om hans karriere i motemekka Paris, gjennom et langt liv i motebransjen.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google
Personvernregler
og
Vilkår for bruk
gjelder.