Emilie stående ute.
– Jeg har alltid hatt lyst til å ta en bachelorgrad. Da jeg fant ut at det var mulig å søke innpass på bachelor ved Kristiania, så måtte jeg søke, forteller Emilie.Foto: Kristiania/ Benjamin Åvitsland

Flere bachelorstudier ved Kristiania tilbyr mulighet til å søke om innpass til andre eller tredje studieår. Etter at Emilie fullførte ettårig fagskoleutdanning i Prosjektledelse, var hun ikke i tvil om hun skulle søke seg videre til Bachelor i prosjektledelse for kunst og kreativ næring

– Fordelen med å ha gått både fagskole og bachelor, er at det gir deg en helhetlig kompetanse som gjør deg klar for arbeidslivet, forteller Emilie. Hun landet nylig en stilling som event manager ved Hotel Continental.

Emilie sitter ute på en benk
Gjennom praksisperioder under bachelorgraden har Emilie vært så heldig å få en fot innenfor eventbransjen. Nå har hun sikret seg jobb som event manager på Hotel Continental. Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Roser innpassordningen 

Emilie tror at det er mange unge i dag som sliter med å finne ut hva de skal studere og synes det er skummelt å begynne på et lengre utdanningsløp. Med innpassordningen har man mulighet til å teste et studium og se om det er noe for deg. 

– Om man trives på studiet, kan man gå videre og få en fullstendig bachelorgrad, forteller Emilie. 

De andre jeg gikk prosjektledelse med er utrolig dyktige mennesker som inspirerte meg masse gjennom studieløpet

Hun trekker fram at det også kan være en fordel å gå motsatt vei – fra en bachelor- eller mastergrad til fagskole. 

– Jeg kjenner til flere som ønsket å tilegne seg mer praktisk erfaring, og dermed har valgt å gå et fagskolestudium etter bachelorgraden, forteller Emilie. 

Video: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Godt grunnlag for å søke bachelor

Kristiania tilbyr utdanninger på fagskole-, års-, bachelor-, og masternivå. Fagskoleutdanninger er kortere studier som gir deg mulighet til å komme deg raskt ut i arbeidslivet. Om du lærer best gjennom praktisk jobbing, kan fagskoleutdanning være noe for deg. 

– Da jeg skulle begynne å studere, var jeg litt usikker på hva jeg ønsket å gjøre i fremtiden. Jeg valgte en fagskoleutdanning fordi jeg ville finne et studium jeg kunne bruke i mange ulike yrker, forteller Emilie og legger til: 

– Prosjektledelse ved Kristiania er et praktisk anlagt studium, noe jeg likte veldig godt. 

På den ettårige utdanningen lærer man hvordan man skal planlegge og gjennomføre både små og store prosjekter. Studentene opparbeider seg kunnskap om ulike metoder og verktøy for profesjonell og strukturert prosjektstyring. 

– På fagskoleutdanningen så følte jeg vi fikk en veldig god grunnleggende forståelse av faget prosjektledelse, forteller Emilie. 

Hun var forberedt på at bachelorgraden kom til å bli tyngre enn å gå fagskole, men forteller at overgangen var enklere enn hun hadde sett for seg.  

– Fagskolestudiet var veldig intensivt, som gjorde oss godt rustet inn i bacheloren. 

Victoria som står utfor skolen.

Victoria tok fagskoleutdanning etter bachelorgraden.

Les mer om hvordan Victoria kapret drømmejobben her!

Fikk verdifullt nettverk på Kristiania

Klassekameratene til Emilie var en god blanding av folk som kom rett fra videregående, og folk som hadde både bachelorgrader og mastergrader fra tidligere.  

– De andre jeg gikk prosjektledelse med er utrolig dyktige mennesker som inspirerte meg masse gjennom studieløpet, deler hun. 

Emilie er fornøyd med studietiden på Kristiania. Hun forteller at hun har lært mye nytt, i tillegg til å utvide nettverket sitt.  

– Opplevelsen min med å ha studert på Kristiania, er utelukkende god. Jeg har møtt ekstremt mange fine mennesker som jeg kommer til å ta med videre i livet mitt. Jeg har også blitt tryggere i meg selv, avslutter Emilie. 

Tre studenter står i en gate, ved en murfasade.

Visste du at du kan få 10% rabatt på studier ved Kristiania?

Er du tidligere student ved Kristiania og har lyst å studere videre på nett eller på campus? Da kan du kanskje få rabatt!
Les mer om hvem som kan få rabatt her!