Digital fotovegg med logo av munnharpe, Tono, GRAMO og NRK med flere.
Det blir spennende å se hvem som i år ender opp foran presseveggen.Foto: Spellemannprisen

Spellemannprisen er Norges største musikkpris. I 1973 ble de første statuetter utdelt for plateåret 1972. Dette skjedde i beste sendetid på NRK og det var opprettet seks kategorier. Disse har endret seg, og vokst i takt med musikkindustrien. I år er det 107 nominerte fordelt på 26 kategorier.   

Det er fantastisk gøy å se at våre musikkstudenter gjør det bra i bransjen! De er allerede talenter når de starter hos oss, men det er herlig å se utviklingen.

Alle de andre bidragene har gått igjennom tre runder med evaluering fra høyst kompetanse fagjuryer. Og det er altså her flere av våre tidligere studenter, og en ansatt, har kommet seg gjennom det aller siste, strenge G-nøkkel-hull i samspill med andre.  

Ti fjes vi kjenner

Nominerte – Festmusikk 2021 

Nominerte – Rnb/Soul 2021 

  • Beharie er nominert for det selvtitulerte albumet «Beharie // Beharie». Han har med seg våre tidligere studenter Hans Olav Settem og Marit Othilie Thorvik, som begge tok en Bachelor i populærmusikk. 
  • Stig Brenner er nominert med albumet «Hvite Duer, Sort Magi». Med seg har han Håkon Brevik Ingvaldsen, som også har tatt en Bachelor i populærmusikk. Albumet er også nominert i kategorien Årets utgivelse og Stig Brenner er nominert til å bli Årets låtskriver. 

Nominerte – Blues 2021 

  • Adam Douglas med «Better Angels» hvor Ruben Dalen er med. Han studerte ved KompProd-fordypningen på det som het musikerutdanningen på Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS), som i dag er en del av Kristiania. Dette var forløperen til Bachelor i låtskriving og produksjon. 

Nominerte - Årets Låt 2021  

  • Halva Priset feat. Maria Mena med «Den fineste Chevy'n». Her er Emil Haglund, fra Bachelor i populærmusikk, en del av teamet. 

Nominerte - Viser Og Visepop 2021 

  • Eva Weel Skram med albumet «Sleppe tak». Hennes faste følgesvenn er ektemannen Thomas Stenersen som også har lang fartstid i musikkfeltet. Han er opprinnelig alumni fra musikerutdanningen ved NISS.  

Nominerte – Samtid 2021 

– Det er fantastisk gøy å se at våre musikkstudenter gjør det bra i bransjen! De er allerede talenter når de starter hos oss, men det er herlig å se utviklingen som skjer gjennom våre 3-årige studieløp her på Institutt for Musikk. Vi har god kontakt med våre alumni og vi følger med deres utvikling videre. Vi er veldig stolte av at mange av «våre» er viktige bidragsytere i musikk-Norge, sier Mari Skogly, studieprogramleder på Bachelor i populærmusikk. 

Skolen har lenge vært et møtepunkt for talenter innen populærmusikk – både skapere, utøvere og produsenter. 

– Det er utrolig flott å se og høre all den nye, utrolig bra musikken og alt som yrer og gror i musikklivet. At  musikkutdanningene våre – ved tidligere NISS, Westerdals Oslo ACT og nå Kristiania og Institutt for musikk – har vært med på reisen til en del av dem som er nominert også til Spellemannsprisen er helt fantastisk, sier Jan-Tore Diesen, studieprogramleder på Bachelor i låtskriving og produksjon.  

Musikalsk møtepunkt

Han mener Kristiania spiller en viktig rolle i bransjen. 

– Skolen har lenge vært et møtepunkt for talenter innen populærmusikk – både skapere, utøvere og produsenter – og vi ser at nettverkene og relasjonene de skaper her følger mange av dem videre i det profesjonelle liv. Vi som jobber her er utrolig heldige som får lov til å spille våre roller i å skape denne faglige og kunstneriske møteplassen for unge musikkutøvere på sin ferd ut i det profesjonelle musikkliv. Vi har rett og slett en fantastisk jobb!