Foto av to kvinnelige studenter som leser og jobber med PC.
Det nye masterområdet er spesialdesignet for undervisningen og samarbeidsmetodene til masterstudentene ved Høyskolen Kristiania Bergen.
Foto av fasade med store vinduer.
Bak glassvinduene får de nye mastestudentene sine egne, dedikerte arbeidsområder. Bygget heter Malteriet, og navnet kommer fra malteriet til Hansa bryggerier som holdt til her før.

Høyskolen Kristiania Bergen fortsetter å vokse. Våren 2021 var det nok en gang rekordmange søkere til de ulike studieprogrammene, og det gjelder også det nye masterprogrammet, Master i ledelse. 

– Det er veldig hyggelig å se at så mange studenter stoler på at vi kan tilby dem den beste utdanningen. Erfaringene fra Oslo viser at studenter med denne mastergraden lykkes i arbeidslivet, og vi vet at det er stor etterspørsel etter denne kompetansen blant arbeidsgivere i Bergen og på Vestlandet, sier Aleksander Sivertsen, direktør for Høyskolen Kristiania Bergen.

Hvorfor bør man ta en mastergrad i ledelse?

Master i ledelse er et unikt og populært studieprogram, og masterstudentene er blant de aller mest fornøyde i landet, noe tall fra Studiebarometeret bekrefter. Plassene på masterprogrammet ble fylt opp på rekordtid, og Sivertsen gleder seg til å ta imot de nye masterstudentene i det helt nyoppussede masterbygget ved campus Bergen. 

Undervisningsrom og kjøkken

– Dette er et bygg med etasjer tilrettelagt spesielt for masterstudentenes behov. De får sine egne undervisningsareal, egne grupperom og områder for selvstudium, samt kjøkken og sosiale områder. Dette gjør at man kan bygge nettverk, samt jobbe tettere med både medstudenter og forelesere.  

– En masterutdanning stiller høyere krav til studentene. Da er det viktig at vi ved Høyskolen Kristiania gjør alt vi kan for at våre studenter skal lykkes, slår Sivertsen fast.

Fotomontasje med designelementer fra det nye bygget.

Spesialdesignet masterbygg

Jarle Bastesen, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania Bergen, har undervist på Master i ledelse siden oppstart i Oslo i 2017. 

Fra høsten av skal Bastesen være lokal koordinator for den nye mastergraden i Bergen sammen med Birthe Kåfjord Lange. Han forteller at han har vært involvert i planleggingsfasen av det nye masterområdet.

– Studentene jobber mye i grupper og diskusjoner. Det er veldig viktig for læringsmiljøet å ha et område som er spesialdesignet for den type pedagogikk. Det er ikke mange høyskoler eller universiteter i Norge som kan tilby masterstudentene et masterlokale skreddersydd for dem.

Videre legger han til at Høyskolen Kristiania legger til rette for å skape et godt klassemiljø, men at studentene selv må gripe muligheten.   

Foto av mannlig foreleser som snakker med en student.
Jarle Bastesen har undervist masterstudentene i Oslo i flere år, og har ekstra ansvar for mastergraden i Bergen.

– Gleder meg til å møte studentene  

Ved siden av rollene som foreleser og lokal koordinator, er Bastesen en aktiv forsker. Han forteller at han gjerne tar med masterstudenter på sine prosjekter.   

– De som blir med får komme tett på ny og oppdatert kunnskap innen ledelsesfeltet. De er da faktisk med på å utvikle forskningsfeltet selv, sier han.   

Bastesen forteller at han har stor respekt for kunnskapen studentene kommer med, og at han ser frem til oppstart til høsten.     

– Jeg gleder meg til å møte de nye studentene! Jeg er trygg på at det blir en fin gjeng, sier Bastesen.  

– Praksisnært og relevant  

Foto avkvinne som smiler til fotograf.
Anniken Overgaard fikk fort jobb etter at hun fullførte Master i ledelse ved Høyskolen Kristiania. Nå blir hun seniorkonsulent i Deloitte.

Anniken Overgaard studerte Master i ledelse i Oslo fra 2017 til 2019. Før hun startet på mastergraden, tok hun Bachelor i HR og personalledelse og Master i HR i Australia.   

– Da jeg var ferdig med bachelorgraden ved Kristiania i 2016, var det ingen masterprogram i Norge som vekket min interesse. Valget falt derfor på master i Australia, men der merket jeg fort at jeg savnet Høyskolen Kristianias praksisnære tilknytning til det norske arbeidsmarkedet, forteller Overgaard.

– Jeg vil uten tvil anbefale å studere Master i ledelse!    

Med erfaringen fra Australia ønsket Overgaard å starte på en ny master. Denne gangen ville hun velge en mastergrad som var mer relevant.     

– Siden jeg var så fornøyd med bachelorgraden min fra Kristiania, begynte jeg å undersøke hvilke mastergrader de tilbydde. Da så jeg at Master i ledelse skulle starte opp, og skjønte at dette var den rette graden for meg.   

Fikk HR-jobb i Deloitte  

Overgaard forteller at hun trivdes godt på mastergraden, og trekker spesielt frem et godt klassemiljø, dyktige forelesere og engasjerte medstudenter.

– Jeg vil uten tvil anbefale å studere Master i ledelse! Du får gode verktøy for å kunne lykkes med arbeidsoppgaver på alle nivåer i organisasjoner. I tillegg klarer Kristiania å skape en trygg og god klassekultur hvor du blir sett og hørt. 

Etter fullført mastergrad ved høyskolen, fikk Overgaard raskt jobb i Tata Consultancy Services (TCS) som HR Officer. Nå har hun nylig starte i ny jobb som senior HR-konsulent i Deloitte.   

– I Deloitte vil jeg få jobbe i en organisasjon med et enda større HR-team. Det føler jeg mastergraden og jobben i TCS har forberedt meg godt til, avslutter Overgaard.

Ledelse og Bergen