Foto av to menn som sitter foran en pc-skjerm og diskuterer.
Med dagens situasjon og arbeidsmarkedets økte krav til kompetanse har tiden kanskje aldri vært bedre for å ta en mastergrad. Foto: Fredrikke Wiheden

Tiden vi befinner oss i stiller stadig høyere krav til ansatte. Samtidig befinner Norge og resten av verden seg i en krevende tid hvor mange arbeidstakere blir nødt til å omstille seg. Kanskje er dette rette tidspunkt til å tenke videreutdanning? 

Før var det ofte slik at det holdt med et fagbrev eller en bachelorgrad for å kunne stille sterkt i arbeidslivet. Nå er det kontinuerlig påfyll av kompetanse som gjelder, mener statsminister Erna Solberg.  

Det skal vise seg at det er en rekke gode fordeler ved å ta en mastergrad, enten i ung eller voksen alder. For mange er kanskje tiden vi er i nå en tid for å se etter mulighetene, fremfor begrensningene.  

– Å ha jobbet noen år før man tar fatt på en mastergrad er ikke skadelig – snarere tvert imot. Ofte har man da blitt mer moden, og forstår mer av hva man går løs på

Du vil stille sterkere på arbeidsmarkedet

Da stadig flere utlyste jobber krever en mastergrad, vil masterstudier kunne gjøre at du får fart på karrieren. Mange bachelorutdannede blir ikke tilbudt de mest attraktive jobbene, rett og slett fordi det er mange om beinet.

Da er det ofte at mastergraden blir tungen på vektskålen, og kan være utslagsgivende for om man får drømmejobben eller ei. 

Masteren gir deg også spisskompetanse som gir muligheten til mer tilfredsstillende arbeidsoppgaver i nåværende jobb. Anette Nicolaissen, karriereveileder ved Høyskolen Kristiania, er klar på at en mastergrad kan være verdifull. 

– Selv om praktisk erfaring og det å jobbe bra med andre er viktig for å fungere godt i en jobb, vil en mastergrad gi en indikasjon på at man virkelig har gått i dybden og kan sitt fagfelt. Det er nok noe enhver bedrift ser etter. 

Nicolaissen poengterer at mastermulighetene er mange, og at det er viktig å tenke igjennom mulighetene selve graden gir. 

– Å ha jobbet noen år før man tar fatt på en mastergrad er ikke skadelig – snarere tvert imot. Ofte har man da blitt mer moden, og forstår mer av hva man går løs på, sier hun. 

Du kan få høyere lønn

Masterkandidater er mer ettertraktet blant arbeidsgivere, ettersom de har mer tyngde innen sitt fagfelt og dermed brukes til mer omfattende oppgaver. De kan også forvente høyere lønn.

Tall fra SSB (2018) viser at gjennomsnittslønnen til kandidater med mastergrad og doktorgrad er 25% høyere enn for kandidater med bachelorgrad

Det er også mange jobber som kun er tilgjengelig for jobbsøkere med mastergrad. Eksempelvis søker de fleste toppselskapene i Norge fortrinnsvis etter masterkandidater til trainee-stillinger – nettopp fordi de ønsker seg de mest kvalifiserte kandidatene. 

Og visste du at over 60% av alle ledige stillinger aldri blir utlyst? For å bli med i konkurransen om de spennende jobbene, kan det lønne seg å velge en skole som har tett samarbeid med næringslivet. 

Selv om lønn i seg selv ikke er det eneste man bør fokusere på for å ha et godt arbeidsliv, kan de ekstra kronene utgjøre en stor forskjell i livene til folk flest. 

Hvorfor ta mastergraden på Høyskolen Kristiania?

Høyskolen Kristiania kan tilby deg flere mastergrader innen en rekke fagområder. I 2020 har vi også lansert nyhetene Master i strategisk kommunikasjon, Master i innovasjonsledelse, Master i strategisk HR og Master i treningsvitenskap, alle utdanninger som vil deg ettertraktet kompetanse basert på det siste fra forskningsfronten. 

Som mastergradsstudent på Høyskolen Kristiania vil du møte profesjonelle forelesere og veiledere som vil utfordre deg til å oppnå ditt fulle potensial og det er færre studenter per studium sammenlignet med andre utdanningsinstitusjoner. Dette gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere. 

Utdanningene våre er skreddersydd for behovet som finnes ute i samfunnet, og gjennom et tett samarbeid med næringslivet vil du få kvalifikasjonene du trenger for å stille sterkt på morgendagens arbeidsmarked. 

NB! Trenger du fleksibilitet i hverdagen med tanke på studier, jobb og familieliv? Vi tilbyr deg også mulighet til å ta tre av våre mastergrader på nett

Alle mastergrader på Høyskolen Kristiania

 • Master i anvendt folkehelsevitenskap

  Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.
 • Master i innovasjonsledelse

  Ønsker du å lede innovasjonsprosesser og jobbe med kommersiell innovasjon? Da er dette studiet for deg.
 • Student viser frem en presentasjon på PC-en. Master i ledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Master i ledelse

  Dette er en mastergrad som kvalifiserer deg til en rekke spennende jobber i både privat og offentlig sektor.
 • Student og foreleser foran en PC. Master i markedsføringsledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Master i markedsføringsledelse

  Dette studiet gir deg solid kompetanse innenfor markedsføringsledelse, med mulighet til å skreddersy din faglige profil ut fra dine egne interesser.
 • Master i strategisk HR

  Lær hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet.
 • Master i strategisk kommunikasjon

  Strategisk kommunikasjon har vokst frem som en etterspurt kompetanse de siste årene. Dette studiet vil hjelpe deg bli en ettertraktet aktør i kommunikasjonsbransjen.
 • Master i treningsvitenskap

  Studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.
 • Forleser foran studenter. Master of Applied Computer Science – Software Integration ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Applied Computer Science with Specialization in Software Integration

  Få innsikt og kompetanse i hvordan du knytter teknologiske muligheter innen IT opp mot næringslivets behov.
 • Master of Human-Computer Interaction

  Studiet for deg som vil bidra til å utvikle fremtidens IT-systemer, med et sterkt fokus på hvordan de oppleves av brukeren.
 • Studenter jobber med briller for eye tracking. Master of Information Systems – Digital Business Systems ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Information Systems: Digital Business Systems

  Dette er studiet som gjør deg til en brobygger mellom teknologi og organisasjoner.
 • Student foran en PC. Master of Information Systems – Management and Innovation ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Information Systems: Management and Innovation

  Utdanningen for deg som ønsker en karriere som forretningsanalytiker, som sikter mot en lederstilling, og som ikke bare vil forstå, men også utvikle morgendagens teknologi.
 • Master of information Systems: Business Analytics

  Denne utdanningen lar deg bygge broer mellom informasjonsteknologi og forretningsdrift, en egenskap som er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet.
 • Master i praktisk lederskap

  Den erfaringsbaserte masteren i praktisk lederskap er et utradisjonelt, nyskapende og krevende program fra Høyskolen Kristiania.