Studenter hygger seg med å prøve spill.
De oppmøtte hygget seg med å få prøve de fem spillene som hadde blitt laget.

På årets What the FK-festival fikk vi prøve fem spill og se fem tilhørende motion comics pluss fem bakomfilmer til hvert prosjekt. Prosjektet var et samarbeid mellom studentene på film, 3D og animasjon, spillutvikling, illustrasjon og musikkdesign.

Ballonger i taket staver "WHAT THE FK"

Årets tema var "The Lesser of Two Evils" og prosjektgruppene utviklet fem konsepter som ble hetende "Vingeløs", "Space Cowboys", "Stormen", "The Trolley Problem" og "This or That".

Studenter sitter på en benk

Bransjetung jury

Juryen besto av Elisabeth Monge fra NRK for lyd, Christian Lassem fra Fifth Season for spill og Jeppe Grüner fra Racecar for animasjon. I tillegg kunne publikum stemme på sitt favorittspill og velge sin favoritt blant motion comics'ene. Juryen var svært imponerte over det de fikk se.

– Vi har sett ekstremt mye potensiale i dag. Det er mange som sitter i denne salen som kommer til å nå langt! sa Christian Lassem fra scenen.

Les mer om å studere 3D og animasjon

Folk som tester spill
Juryen tester spillet The Trolley Problem.

Prosjektledelse holdt i tøylene

Studentene på prosjektledelse sto bak hele arrangementet og imponerte med et flott gjennomført arrangement.

Popcorn og campangebrus

Ingen film uten lyd

Lyden til spillene og motion comics'ene var også et viktig element. Dette var det studentene på musikkdesign som sto bak. I bakomfilmene fikk vi se hvordan studentene jobber med lyddesign i lydstudioet.

Les mer om hvordan det er å studere musikkdesign

Folk som tester spill

Juryen testet alle spillene og gruppene fikk forklare prosessen bak spillet. Fredrik Haugen fra spillutvikling var en av de som fikk snakke med juryen om hva gruppa hans har tenkt når de lagde spillet Game Show aka. This and That.

Student forklarer spillet sitt til juryen
Fredrik Haugen fra spillutvikling forklarer juryen om spillet han har vært med å lage.

Enstemmig jury og publikum

Når prisene skulle deles ut viste det seg at juryen og publikum var helt enig. I kategorien spill var det Space Cowboy som vant. Og The Trolley Problem vant for beste motion comic.

Vinnere i sal holder pokal
The Trolley Problem vant prisen for beste motion comic – både juryprisen og publikumsprisen! Filmstudentene som lagde bakomfilmen tar også litt av æren.

Interessert i å studere film ved Høyskolen Kristiania?