Halvfigur portrett av smilende mørkhåret gutt

– Hvordan er forholdet mellom lærerne og studentene?

– Solid! Det er ordet som beskriver forholdet vi har til faglærerne våre. De opererer som nære mentorer som er villige til å ofre mye av sin egen tid for å sikre god veiledning. I spillutviklermiljøet er det generelt en holding om at man hjelper hverandre, uavhenging av hvilken kompetanse eller status du har. Den holdningen gir oss et godt og vennskapelig forhold til hverandre.

Det er en felles glød for å nå krevende mål som gjør klassemiljøet så bra.

– Hvordan vil du beskrive klassemiljøet?

– Det er veldig givende å dele klasserom med folk som deler driven for å bli skikkelig flinke. Det er en felles glød for å nå krevende mål som gjør klassemiljøet så bra.

Pcskjerm med koding og ansikt av mørkhåret gutt i forgrunn

– Hva er det beste med studiet?

– Mange spillutviklingsstudier der ute fokuserer mye på teori. Fordelen med spillutvikling på Fagskolen Kristiania er at vi alltid jobber praktisk ved siden av teorien vi gjennomgår. Vi jobber til enhver tid med et spillrelatert prosjekt som skal leveres inn.

Fordelen med spillutvikling på Fagskolen Kristiania er at vi alltid jobber praktisk ved siden av teorien vi gjennomgår.
Animasjon på pc skjerm med mørkhåret gutt i forgrunn

– Hvilke muligheter har man etter et slikt studium?

– Studerer man spillutvikling finspisser du mulighetene dine for å jobbe med utvikling av spill. Men mye av kunnskapen kan også være en stor fordel om du vil jobbe med konsulentarbeid eller for å utvikle simulatorer.

Hvem som helst kan lære seg det som skal til for å lage et spill, men man må kunne være i stand til å dedikere tid til det.

– Hva er dine råd til andre som vurderer å søke på spillutvikling?

– Ikke tenk på hvor flink du er nå. Det viktige er om du brenner for faget. Hvem som helst kan lære seg det som skal til for å lage et spill, men man må kunne være i stand til å dedikere tid til det. Det kreves mye, men jeg kan love at så fort du begynner å se resultater vil skapergleden føles som et gudskompleks.