6504 - Nettstudium emne

Informasjonssikkerhet

I dette emnet lærer du å identifisere og håndtere digitale trusler, og du blir kjent med relevant lovgivning.

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
7,5
Pris
kr 12 350
Antall innsendinger
3
Opptakskrav
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
6504
Emnebeskrivelse
Ingen beskrivelse

Emnet gir en grunnleggende innføring i informasjonssikkerhet. Du vil lære å navigere og takle dagens komplekse trusselbilde, og utvikle nødvendige ferdigheter for å analysere trusler. Du vil få både teoretiske og praktiske verktøy for å gjennomføre relevante, tilpassede sikringstiltak. 

Du vil ikke bare mestre de viktigste tekniske aspektene ved informasjonssikkerhet, men også få grunnleggende kunnskap om lover og etikk, og en klar forståelse av personvern og opphavsrett. Du vil lære betydningen av brukerbevissthet, og finne ut hvordan effektiv brukeropplæring kan øke sikkerheten.

Studiet kan kombineres med jobb og privatliv. Det er nettbasert med veiledningstekster, læringsfilmer, praktiske øvingsoppgaver og obligatoriske innsendingsoppgaver. Du vil motta personlig tilbakemelding fra en faglig dyktig veileder.

For å ta dette emnet trenger du forkunnskap som tilsvarer emnet «Digital teknologi», dvs. at du bør ha grunnleggende forståelse for hvordan datasystemer, maskinvare, operativsystemer og nettverkskommunikasjon fungerer. Kjennskap til programmering og databaser vil også være en fordel.

Læringsutbytte

Etter å ha tatt emnet kan du beskrive nivåene i informasjonssikkerhet og tilhørende trusselbilde. Du er i stand til å utføre risikoanalyser, foreslå tilpassede sikkerhetstiltak og gjennomføre enkle sikkerhetstester. Du forstår hvordan brukerbevissthet og brukeropplæring henger sammen med sikkerhet, og kan følge norske lover og etiske normer for opphavsrett og informasjonssikkerhet.

Emne detaljer

Informasjonssikkerhet

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.