7130 - Nettstudium emne

Fysiologi 1

Fysiologi 1 introduserer deg til hvordan kroppen vår fungerer og til hvilke prosesser som foregår i cellene våre.

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
10
Pris
kr 16 400
Antall innsendinger
3
Opptakskrav
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7130
Emnebeskrivelse
Ingen beskrivelse

For å kunne forstå sykdom og hvordan disse kan behandles eller bekjempes, er det vesentlig å forstå hvordan den friske kroppen fungerer. Helt fra ladningene mellom de minste molekyler til hvordan vi får energi når vi spiser, til cellens utallige funksjoner, er det som er grunnlaget for fysiologien i kroppen vår.  

Fysiologi 1 handler om hvordan de ulike organer i kroppen fungerer, og hvordan dette finreguleres til at vi kan ha en kropp som kan utføre ulike oppgaver. For å forstå mekanismene bak fysiologien i kroppen er det vesentlig å ha en solid forståelse for de ulike mekanismene som ligger til grunn. I dette emnet får du grunnlaget du trenger for å forstå fysiologien, samt starten på fysiologien med spennende temaer som hvordan nervesystemet fungerer sammen med hormonsystemet, hvordan sansene påvirker oss, og hvordan skjelett og muskler fungerer så vi kan ha en velfungerende og mobil kropp.                           

Emnet gir deg kunnskap om:

  • Kjemi og biokjemi 
  • Cellebiologi
  • Hormonsystemet
  • Nervesystemet
  • Sanseapparatet
  • Muskler og skjelettet

Læringsutbytte

Du lærer om grunnleggende kjemi og biokjemi, hvordan nervesystemet fungerer og signaliserer til resten av kroppen. Du lærer også om hva som får muskler til å utvikle kraft og hvordan cellene og organene kommuniserer med hverandre.

Emne detaljer

Fysiologi 1

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.