7116 - Nettstudium emne

Ernæringskommunikasjon

Ønsker du å hjelpe andre med å gjøre helsefremmende endringer i kostholdet? Da er kunnskaper innen ernæringskommunikasjon essensielt!

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
5
Pris
kr 8 050
Antall innsendinger
2
Opptakskrav
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7116
Emnebeskrivelse

Kunnskaper om ernæring og matvarer er viktig, og for å skulle gjøre gode helsefremmende valg i kostholdet sitt er kunnskap om hvilken mat man bør velge av betydning. Allikevel er det ikke slik at kunnskap om eller kjennskap til hva man burde spise alltid leder til en endring av vaner.

Mange har hørt om «fem om dagen», men undersøkelser viser at det er et fåtall som klarer å etterleve rådet. Selv personer med en sykdom, slik som diabetes type 2, som får beskjed om at vektnedgang eller bedre kontroll av blodsukkernivået vil redusere sjansene for å få uheldige komplikasjoner kan slite med å gjøre nødvendige endringer.

Endring er vanskelig, og kunnskaper om endringsprosessen og hvordan du best mulig hjelper i de ulike fasene kan derfor utgjøre en stor forskjell for deg og de du skal hjelpe.

Emnet ernæringskommunikasjon består av følgende temaer:

  • Endringsprosessen
  • Motiverende samtale
  • Kritisk vurdering av ernæringsbudskap
  • Ernæringskommunikasjon i media

Læringsutbytte

Gjennom kurset vil du bli kjent med de grunnleggende prinsippene bak endring og om faktorer i individet og i veiledningssituasjoner som kan være med på å enten fremme, eller hemme, mulighetene med å lykkes med en kostholdsendring.

Du vil bli presentert for ulike modeller som er relevante for kommunikasjon av ernæringsbudskap både til enkeltpersoner og grupper.

I dagens samfunn er det også mange som bruker ulike medier i sin kommunikasjon av ernæringsbudskap. Gjennom kurset vil du tilegne deg kunnskaper om hvordan du kritisk kan evaluere ernæringsbudskap så vel som ferdigheter i å utarbeide materiell med et klart budskap tilpasset ulike målgrupper.

Emne detaljer

Ernæringskommunikasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.