7120 - Nettstudium emne

Ernæring og trening

I emnet Ernæring og trening lærer du hvordan inntaket av væske, mikro- og makronæringsstoffer virker inn på treningseffekt og idrettsprestasjon.

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
10
Pris
kr 16 400
Antall innsendinger
4
Opptakskrav
Nei
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7120
Emnebeskrivelse
Ingen beskrivelse

Emnet vil gi studenten kunnskap om ernæringens betydning for trening og prestasjon, som innebærer en kjennskap til hvilke behov og anbefalinger som gjelder for inntak av makro og mikronæringsstoffer for personer som driver idrett og andre fysisk aktive. Dette gjelder både i det generelle kostholdet, og i forhold til næringsinntak før, under og etter trening.

Studenten vil videre få kjennskap til ulike råvarer som inngår i kostholdet og råvarenes næringsinnhold. Emnet gir studenten en grunnleggende innføring i aspekter av ernæring som har spesiell betydning for å optimalisere utbytte av trening, bedre restitusjonen og øke prestasjonen i konkurranser.

Følgende tema vil være sentrale i emnet:

  • Betydningen/effekten av ernæring med tanke på trening, idrett, fysisk aktivitet og prestasjon
  • Næringsstoffanbefalinger ved høye treningsmengder
  • Ernæring for fysisk aktive med spesielle behov
  • Vektregulering og endring av kroppssammensetning
  • Kommunikasjon/formidling av kunnskap om ernæring og trening

Læringsutbytte

Etter å ha fullført dette emnet vi du kunne gi råd og anbefalinger om inntak av væske, elektrolytter og næringsstoffer til idrettsutøvere, både for det generelle kostholdet, og i tilknytning til trening og konkurranse.

Du vil kunne gi råd om matvarer og matvaregrupper som dekker næringsstoffbehovet. Du kan også gjøre rede for temaer som trening og immunsystemet, endring av kroppssammensetning, kosttilskudd, spiseforstyrrelser og den kvinnelige utøvertriaden.

Emne detaljer

Ernæring og trening

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.