7119 - Nettstudium emne

Ernæring og helse

Dette emnet er for deg som vil tilegne deg kunnskaper om ernæringsbehov for ulike grupper med spesielle behov.

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
10
Pris
kr 16 400
Antall innsendinger
4
Opptakskrav
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7119
Emnebeskrivelse
Ingen beskrivelse

Dette emnet vil sette deg i stand til å gi helsefremmende kostveiledning til gravide, ammende, barn, unge, eldre og personer med minoritetsbakgrunn, samt personer med over- eller undervekt og i risiko for å utvikle ulike livsstilssykdommer, basert på offentlige anbefalinger og vitenskapelig dokumentasjon.

Målet med emnet er å gi deg kunnskaper om ernæringsbehov for ulike grupper med spesielle behov slik som gravide, ammende, barn og unge, eldre og ulike minoritetsgrupper.

Du vil også lære om hvordan ernæring kan bidra i forebygging og behandling av livsstilssykdommer, underernæring, kreft og ved fordøyelsesplager, matvareoverfølsomhet samt psykisk helse.

Ernæring og helse består av følgende temaer:

  • Ernæring for ulike grupper: gravide, ammende, barn og unge, eldre og personer med minoritetsbakgrunn
  • Ernæring ved overvekt, diabetes, metabolsk syndrom og hjerte- og karsykdom
  • Ernæringens rolle ved kreft, underernæring og relatert til psykisk helse
  • Ernæring ved fordøyelsesproblemer og matvareoverfølsomhet 

Læringsutbytte

Emnet vil gi deg kunnskaper om sammenhengen mellom kostholdet og de mest utbredte livsstilssykdommene, sammenhengen mellom ernæring, fysisk aktivitet og energibalanse samt en oversikt over og evne til å vurdere ulike trenddietter.

Videre vil emnet sette deg i stand til å gi helsefremmende kostveiledning til gravide, ammende, barn, unge, eldre og personer med minoritetsbakgrunn, samt personer med over- eller undervekt og i risiko for å utvikle livsstilssykdommer, basert på offentlige anbefalinger og vitenskapelig dokumentasjon.

I tillegg vil du lære om ulike ernæringsmessige utfordringer ved matvareoverfølsomhet og fordøyelsesplager og kunne gi relevante kostråd i den forbindelse. Etter emnet vil du kunne henvise til og gi en vurdering og fagstoff om ernæring, utveksle synspunkter om ernæring med andre samt omsette teoretisk bakgrunn for offisielle anbefalinger og kunnskap om ernæring til relevante kostråd.

Emne detaljer

Ernæring og helse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.