7118 - Nettbasert emne

Epidemiologi, matvarekunnskap og bærekraft

Epidemiologi, matvarekunnskap og bærekraft lærer deg om bærekraftig kosthold og om hvordan vi kan forske på ernæringens betydning for helsen vår.

Studiested
Nett
Studiepoeng
10
Pris
kr 15 300
Antatt tidsbruk
280 timer
Antall innsendinger
3
Opptakskrav
Tilgang til læringsportal
18 måneder
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7118
Emnebeskrivelse

Få 15 % rabatt på alle nettstudier*

Bruk kode BW15 når du bestiller.

Gjennom dette emnet vil du få en innføring i ernæringsepidemiologien og dens betydning for utarbeidelsen av næringsstoffanbefalinger, nasjonale kostråd og ernæringspolitiske beslutninger. Du vil få en oversikt over hvordan kostholdet i Norge har utviklet seg over tid og over hvilke ernæringspolitiske målsetninger som er gjeldende i dag. I tillegg vil du få fordype deg i matvarekunnskapen der mattrygghet, pre- og probiotika, genmodifisert mat og økologisk mat er relevante temaer. I den siste delen av emnet vil du få kjennskap til prinsippene for et bærekraftig kosthold og et etisk matforbruk – et svært aktuelt tema i dagens samfunn. 

Følgende temaer er sentrale i dette emnet:

  • Ernæringsepidemiologi
  • Kostholdsundersøkelser
  • Utviklingen i det norske kostholdet
  • Ernæringspolitikk
  • Matvarekunnskap
  • Bærekraftig kosthold

Læringsutbytte

Kunnskaper om ernæringsepidemiologi vil gjøre deg bedre rustet til å forstå forskningsartikler og til å holde deg faglig oppdatert. Gjennom emnet vil du lære om ulike kostholdsundersøkelser, lære å kunne diskutere styrker og svakheter og lære å kunne begrunne valg av metoder til ulike formål. Du vil også få kunnskap om utviklingen i det norske kostholdet, økologisk landbruk, pre- og probiotika, genmodifisert mat og matbåren sykdom. Du vil kunne redegjøre for hva bærekraftige og etisk forsvarlige matvarevalg innebærer så vel som FNs bærekraftmål.

Emne detaljer

Dette emnet inngår i

Epidemiologi, matvarekunnskap og bærekraft

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.