Studenter går i gate.
Studielengde:3 år

Teknologi­ledelse

Ønsker du å lære om hvordan lede utvikling av ny teknologi og innovative digitale forretningsmodeller? Da er dette utdanningen for deg!

Nyhet!

Dette studieprogrammet har vi lansert i 2023
OpptakStengt
Studenter går i gate.

Nøkkelinformasjon

  • Bachelor
  • Høst 2023
  • Heltid
  • 180 studiepoeng
  • Oslo
  • 3 år
  • Norsk

Hva lærer du? 

Bachelorgraden i teknologiledelse gir deg en innføring i temaer som digital ledelse, digitale arbeidsformer og digitaliseringsprosesser.

Du lærer blant annet om

  • IT-baserte innovasjonsprosesser
  • grunnleggende programmering
  • informasjonssikkerhet
  • organisasjon og ledelse
  • forretningsstrategi

Gjennom tverrfaglige prosjekter samarbeider du med studenter innen fagområder som økonomi, entreprenørskap, cybersikkerhet og informasjonsteknologi.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

  • LPI2100Ledelse, prosjektledelse og informasjonssystemer

    I emnet formidles det teoretiske og praktiske kunnskaper og verktøy for digital utvikling og transformasjoner av virksomheter og organisasjoner med fokus på å utvikle innovative digitale forretningsmodeller. Videre tar det et forretningsmessig utgangspunkt og gir studenten en introduksjon til tilnærminger, metoder og verktøy for utvikling av IT-strategi for understøttelse av digitale transformasjoner.

    Studenten får en introduksjon til tilnærminger, metoder og verktøy for valg av IT-systemer, teknologijuss og utforming av IT-kontrakter, utvikling av IT-systemer og implementering av IT-løsninger. Emnet gir også en introduksjon til styrker, svakheter og risiki ved ulike tilnærminger til IT-systemutvikling og implementering. Det vil bli gitt grundig innføring i anvendelse av agile metoder med praktiske øvelser og bruk av metodene i øveringscase.

    Studenten får en innføring i sentrale teoretiske fundamenter og metoder og verktøy for forretningsmodellutvikling egnet i digitaløkonomien

    Det vil fokuseres på Case-studies i store IT-transformasjonsprosjekter, lærdommer fra prosjekter som gikk galt og prosjekter som gikk bra. I denne forbindelse vil det fokuseres på ledelse av digitale transformasjoner og prosjektledelse i IT-prosjekter

  • FME2100Forretningsstrategi

    Emnet gir en teoretisk og praktisk innføring i strategifaget, med spesielt fokus på strategier for å profesjonalisere og sikre lønnsomhet og vekst i små, nyetablerte organisasjoner. Emnet vil ha en innledende modul i forretningsstrategi og strategiplanlegging som blant annet tar for seg tematikker som: introduksjon av strategifaget; konkurranse og omgivelsesanalyse; interne analyser; forretningsmodeller; aktiviteter og ressurser; strategiske valg og strategiformulering; strategiprosess og organisering; ekspansjonsanalyse (organisk vekst, oppkjøp/fusjoner og strategiske allianser); internasjonalisering; innovasjon; åpne nye markeder; finansiering og exitstrategier.

  • VALUTV999-30Valgemner eller utveksling 30 studiepoeng

    Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

    https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

  • GRC1100Governance, Risk and Compliance

    Etter å fullført emnet Governance, risk & compliance (GRC) skal man kunne forstå sentrale konsepter og prosesser som bidrar til god eier- og virksomhetsstyring (Governance). Man vil lære hvordan risikostyring og compliance krav bidrar til god governance og hvordan GRC styrker måloppnåelse og samtidig kontrollerer og styrer sikkerhetsarbeidet i organisasjonen/selskapet. Man skal kunne forklare og anvende prinsippene innen GRC i en cybersikkerhet sammenheng, samt forstå hvordan cybersikkerhet spiller inn i den store sammenhengen og samspillet mellom IT, ansatte, ledelse og eiere av organisasjonen/selskapet

  • TIM3100Teknologiimplementering

    Emnet bygger videre på og fordyper temaer rundt teknologimiplemtering fra kurset i ledelse, prosjektledelse og informasjonssystemer.

    Emnet vil ta for seg de følgende temaene:

    Det teoretiske fundamentet for strategier, tilnærminger, metoder og verktøy for IT-prosjektledelse vil bli belyst i et helhetlig forretningsmessig perspektiv. Det vektlegges å belyse fordeler og ulemper ved de viktigste tilnærminger, og når de er egnet alene eller i kombinasjoner.

    I tilegg til de IT-tekniske og prosjektfagliige aspektene vil de økonomiske sidene ved IT-implementeringsprosjekter bli belyst. Dette inkluderer metoder og verktøy for å gjøre vurderinger knyttet til prosjektlønnsomhet, kontanstrømseffekter og økonomisk risiko, slik at studentene også trenes i å fremlegge saker for beslutning i selskapsledelse eller styre.

    Kurset gir anbefaliner med hensyn til praktiske råd, metoder og verktøy for utvikling og implementering av IT-løsninger. Kurset vil utdype av bruken av agile (smidige) metoder i praksis, med hovedfokus på Scrum, og særlig vekt på hvordan slik metoder kan skaleres. Det vil bli gitt utdypning av pakkebasert implementering med ERP-systemer som utgangspunkt.

  • IS6101IT og innovasjon

    Hensikten er at studentene skal få praktisk og teoretisk innsikt i IT-baserte innovasjonsprosesser, gjennom å analysere og presentere kjente innovasjonsbedrifter, som for eksempel Norwegian og Apple. Emnet gir en grunnleggende innføring i Innovasjonsteori. Det legges vekt på case analyse, presentasjon og diskusjon.

  • PJ6100Undersøkelsesmetoder

    Emnet skal gjøre studenten kjent med strategier og metoder med særlig vekt på undersøkelser som har relevans for informasjonsteknologibransjen. Forskningsundersøkelser er en syklisk prosess der tilnærminger er justert og raffinert over tid.

    Målet med dette emnet er å gi studentene en grunnleggende forståelse av forskning som en konseptuell, empirisk og praktisk tilnærming til å samle ny innsikt og kunnskap innen informasjonsteknologi. Undervisningen fokuserer på anvendt forskning innen informasjonssystemer og informatikk og presenterer studentene for relevante metoder fra dette domenet, sammen med deres muligheter og begrensninger.

    Emnet er et støtteemne til hovedprosjektet, primært i forhold til utvikling av undersøkelsesstrategi, anvendelse av hensiktsmessige metoder for datainnsamling og rapportskriving.

  • BAO304Bachelorprosjekt

Hva kan du bli? 

Christina Røise og Robert Egelund er i et klasserom på Fagskolen Kristiania. Robert har på seg hvit skjorte og briller, og sitter foran en Mac. Christina står ved siden av og har på seg en oransje genser.

Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?

Møt fagmiljøet

  • Slik jobber vi

    Vår forskning vektlegger økonomi, innovasjon, digitalisering og IT. I tillegg er det flere spennende forskningsprosjekter innen anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske. Våre forelesere har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.
  • Slik er studiehverdagen

    Kristiania er et sted hvor alle passer inn, men hvor du likevel studerer sammen med andre som brenner for det samme som deg. En utdanning fra Kristiania er praktisk orientert, noe som gjør våre studenter ettertraktede på arbeidsmarkedet, også før de er ferdig utdannet. Studentenes egne foreninger gjør at man kan knytte tette bånd over felles interesser, mens inkubatorer som Loftet og Bryggeriet gjør at vi har et yrende og inspirerende miljø for studentenes egne bedrifter.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  • Behandlingstid

    For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
  • Slik søker du

    På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
  • Semesterregistring

    Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
  • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

    SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
  • Lånekassen

    Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
  • Støtte og tilrettelegging

    Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
  • Mitt Kristiania

    Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
  • Studentbevis

    Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om studentene våre