Produsenter og band i et studio. Påbygging til bachelor i musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Musikkproduksjon påbygg

Få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid, fra idé til endelig konsumprodukt i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Vil du jobbe profesjonelt som lydtekniker eller musikkprodusent? Denne utdanningen er en påbygningsgrad til årsenhet i musikkproduksjon og gir deg den faglige tyngden og praktiske erfaringen du trenger for å kunne lykkes som en skapende og utøvende aktør i musikkbransjen!

Med en grad i musikkproduksjon vil du lære deg innspilling, redigering, miks og mastring av ulike sjangre fra mono til surround, samt lydavvikling av konserter og eventer.

Vi tilbyr deg moderne musikkstudioer, og  i løpet av studiet vil du få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid – fra idé til endelig konsumprodukt, i prosesser som tilsvarer det du vil oppleve i et profesjonelt yrkesliv.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Påbygging til bachelor i musikkproduksjon utdanner lydteknikere og fremtidige musikkprodusenter med kompetanse til å arbeide selvstendig i musikkstudio, med musikkinnspillinger på location, og med konsert– og scenelyd.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet fokusere på: 

  • Musikkprogrammering og beatmaking
  • Digital lydteori
  • Romakustikk
  • Systemdesign
  • Lydprogrammering

Som student får du tilgang til profesjonelt utstyr og gode fasiliteter, som studiorom og maclaber for musikkproduksjon, fra åtte om morgen til midnatt, sju dager i uken. Du blir veiledet av bransjeaktive lærere med høy kompetanse, og du får en bred erfaring med lyd- og musikkarbeid.

Jobbmuligheter

Med en bachelor i musikkproduksjon kan du arbeide som lydtekniker/musikkprodusent i studio og på location-innspillinger, og med live-lyd både foran og bak scenen.

Du kan bruke din kompetanse på ulike arenaer med behov for lyd-, musikk- og produksjonskompetanse, slik som mastering og lydrestaurering, radio og tv, lydbøker og podcast. Oppdragene finnes innen en rekke kulturinstitusjoner og miljøer.

Studiet er allment kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som jobber i bransjen i dag har tidligere studert hos oss.

Musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Vi har derfor lang erfaring i faget, og er velkjent i bransjen.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Musikkproduksjon på Institutt for scenekunst, musikk og studio, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på musikkproduksjon? Den digitale avgangsfestivalen Avgang20 har gitt hver student sitt eget virtuelle rom hvor de presenterer seg og sitt prosjekt. 

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Pål Erik Jensen
Les mer om Pål Erik

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer