Produsenter og band i et studio. Påbygging til bachelor i musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Lydteknikk og musikkproduksjon påbygg

Få tiden og ressursene du trenger for å utvikle talentet ditt, samtidig som du får den kompetansen og erfaringen med lydteknikk som arbeidslivet forventer.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har rullerende opptak

Du kan søke opptak så lenge det er ledige plasser igjen.

Vil du jobbe som lydtekniker eller musikkprodusent? Denne utdanningen bygger på Årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon og gir deg den faglige tyngden og praktiske erfaringen du trenger for å lykkes i musikkbransjen! 

Gjennom utdanningen vil du lære deg innspilling, redigering, miks og mastring av ulike sjangre, fra pop og rock til klassisk og jazz, fra mono til surround, samt lydavvikling av konserter og eventer. Hos oss får du full tilgang til moderne musikkstudioer, og i løpet av studiet vil du få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid. Vi hjelper deg å jobbe fra idé til endelig produkt gjennom de samme prosessene som du finner i yrkeslivet. 

Hva lærer du?

Dette studiet utdanner lydteknikere og fremtidige musikkprodusenter og gir studentene kompetanse til å arbeide selvstendig i musikkstudio, med musikkinnspillinger på location og med konsert– og scenelyd innenfor en akustisk tradisjon. 

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet kunne dykke ned i e,ner som:

En komplett oversikt over emnene finner du her.

Som student får du tilgang til profesjonelt utstyr og gode fasiliteter, som blant annet studio og mac-lab for musikkproduksjon. Fasilitetene er tilgjengelige helt fra åtte om morgen til midnatt, sju dager i uken. Du blir veiledet av bransjeaktive lærere med høy kompetanse, og du får bred erfaring med lyd- og musikkarbeid. 

Hva kan du bli?

Det er faktisk mulig å leve av det du brenner for! Med en bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon kan du arbeide som lydtekniker/musikkprodusent i studio og på location-innspillinger, og med live-lyd både foran og bak scenen. Du kan bruke kompetansen din på ulike arenaer med behov for lyd-, musikk- og produksjonskompetanse. Dette kan for eksempel innebære mastering og lydrestaurering, radio og tv, lydbøker og podcast. Oppdragene er mange og finnes innen en rekke kulturinstitusjoner og miljøer. 

Lydteknikk- og musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Studiet er med andre ord kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og veldig mange av de som jobber i bransjen i dag, har tidligere studert hos oss. 

Verden rundt + video Double content card

 • Anders avvikler Heave Blood and Die under Festspillan i Nord Norge 2018

  Reiser verden rundt som lydtekniker og gitarist

  Til tross for sin unge alder er Anders Gjelsvik (26) allerede godt etablert i musikkmiljøet i Oslo, som lydtekniker og musiker.
  Les mer
 • Mannlig student foran miksepult.

  Video: Møt en student

  Derfor studerer Tobias lydteknikk og musikkproduksjon!
  Les mer

Slik er det å være Kristiania-student

En av de store fordelene med å studere Bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon på Høyskolen Kristiania er at vi har fasiliteter i verdensklasse, og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

  Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

  Les mer
 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Se studentenes arbeider

  Se studentenes arbeider

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om våre kreative studier

 • Søk innpass på kreative utdanninger ved Høyskolen Kristiania
  School of Arts, Design, and Media

  Søk innpass på kreative utdanninger ved Høyskolen Kristiania

  Har du begynt på utdanning ved en annen høyskole eller universitet? Da kan du avslutte hos oss!
  Les mer
 • Har tre premièrer på Oslos største scener samme helg
  School of Arts, Design, and Media

  Har tre premièrer på Oslos største scener samme helg

  Peter Baden underviser i Live elektronikk på Høyskolen Kristiania. Nå kan musikken hans høres tre steder i byen, blant annet i balletten «En midnattssolsdrøm».
  Les mer
 • Konferanse om gjenoppbygging i akademia
  School of Arts, Design, and Media

  Konferanse om gjenoppbygging i akademia

  – Dette er ikke et arbeid vi kan vente med til krigen er over. Arbeidet starter nå, sier Morten Irgens, dekan og utviklingsdirektør ved Høyskolen Kristiania.
  Les mer
 • Regissør på Europas teaterscener
  School of Arts, Design, and Media

  Regissør på Europas teaterscener

  Regissør og professor Piotr Cholodzinski har satt opp over 50 forestillinger og høstet applaus over hele verden.
  Les mer

Studieprogramleder

Pål Erik Jensen

Søk på Bachelor i musikkproduksjon påbygg

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer