Sist oppdatert: 27.03.20 kl. 12.50

All stedbasert undervisning på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania er avlyst fra og med torsdag 12. mars. Alle arrangementer er også avlyst.

Regjeringen kom tirsdag 24. mars, med oppdaterte tiltak i håndteringen av koronautbruddet. Alle utdanningsinstitusjoner må holde sine undervisningsbygg stengt til og med 13. april. Vi fortsetter derfor vår undervisning på nett. Vi jobber videre med å finne gode løsninger for våre studenter som har praktisk undervisning. 

Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania satte krisestab 27. februar med representanter fra administrasjon, HR, rektoratet, avdeling for studentoppfølging og markeds- og kommunikasjonsavdelingen. Krisestaben følger utviklingen av situasjonen tett. Vi er beredt til å iverksette ytterligere tiltak dersom behovet skulle oppstå, og har oppdatert planverket knyttet til pandemi. Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania følger forøvrig myndighetenes råd i forbindelse med koronaviruset.

Informasjon til søkere

Det er ingen endringer i opptaksregelverket som følge av utbruddet av Koronaviruset. Samordna opptak jobber med å vurdere eventuelle konsekvenser av koronaviruset for søking og opptak og forholder seg til informasjon fra myndighetene. Dersom det kommer særlige retningslinjer som kan påvirke rutiner og regler for opptaket i 2020, vil dette bli lagt ut på nettsidene fortløpende. 

Oppdatert informasjon om korona-situasjonen i Norge og verden finner du hos Folkehelseinstituttet.

Kontaktinformasjon

Utvekslingsstudenter og pårørende:
Ta kontakt med avdeling for forskningsadministrasjon og internasjonalisering: utveksling@kristiania.no

Studenter som mistenker at de kan ha blitt smittet eller har blitt satt i karantene:
Ta kontakt med avdeling for studentoppfølging ved
Stine Karlsen: Stine.Karlsen@kristiania.no

Studenter som er bekymret og trenger noen å snakke med:
Ta kontakt med avdeling for studentoppfølging ved Tevje Akerø: TevjeJohanasli.Akero@kristiania.no

Ansatte:
Ta kontakt med HR ved Anders Aas: Anders.Aas@kristiania.no

Mediekontakt:
Markeds-og kommunikasjonsavdelingen ved Stein-Oddvar Evensen: SteinOddvar.Evensen@kristiania.no 

Leder for krisestaben: 
Pål Wæraas: pal.waeraas@kristiania.no

Øvrig kontaktinformasjon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og andre deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015.

Samtidig ber Helsedirektoratet folk om å lese informasjon på nett før de ringer.

Folk som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen eller legevakten på 116117.

Det er viktig at folk som tror de kan være smittet, ikke møter opp hos legen, eller på legevakten, men blir hjemme og tar kontakt på telefon.

Besøk sikresiden.no for brukervennlig opplæring og veiledende råd om hva du skal gjøre i en krisesituasjon. Du må imidlertid alltid selv vurdere hva som er best å gjøre i en konkret situasjon. Løsningen er spesielt tilpasset studenter og ansatte på universiteter og høyskoler, blant annet ved at lokalt nødnummer ved egen institusjon er lett tilgjengelig. Informasjonen er på norsk og engelsk.