110 år med tradisjon for forandring

Kristiania fyller 110 år i 2024. Denne milepælen skal markeres med en rekke arrangementer og forskningsseminarer gjennom hele året.

Kristiania ble grunnlagt i 1914 av Ernst G. Mortensen. Han gjorde utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. Det ble til NKS brevskole, som er forløperen til dagens fleksible og innovative studier ved Kristiania.

Kristiania i dag

Som for 110 år siden kan man studere fra hvor som helst i landet, og på den måten bidrar vi også til viktig kompetansebygging utenfor de store byene. Kristiania har til sammen over 16.000 studenter som får undervisning fra våre engasjerte faglige ansatte.

Vi har store miljøer innen forskning- og kunstnerisk utviklingsarbeid og som stadig vokser. I løpet av de siste årene har vi opprettet to doktorgrader, og vi deltar i flere anerkjente forskningsprosjekter – både nasjonale og internasjonale.

Vi jobber også tett med bedrifter og arbeidslivet for hele tiden å tilby relevante studier som det er behov for i samfunnet. På den måten sikrer vi kompetansen som trengs for i fremtiden, og gjør at vi kan raskt kan tilpasse oss etter behov. Vårt motto er: tradisjon for forandring. Vi bevarer det beste fra fortiden og utvikler oss mot å bli Norges første ideelle arbeidslivsuniversitet.

 

Bli med på markeringen!

 • 24October
  • Kristiania 110 års jubileumsfest

   Kirkegata 23-25, Oslo
   Den fjerde oktober 2024 er det 110 år siden Kristiania (den gang NKS) ble stiftet. Vi markerer jubileet med en stor fest for alle ansatte ved Kristiania, samt eksterne gjester i vårt splitter nye undervisningsbygg. 

   Mer informasjon om arrangementet kommer!
Bildelenke til side med 110 studenter.

Møt 110 tidligere studenter

Vi feirer alumner som har skapt endring i egne og andres liv!
Les mer

 • Visste du at...

  Kristiania ble grunnlagt i 1914 av Ernst G. Mortensen? Han gjorde utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde.

Content Card With Image (Double)

 • Hanna Nilsen - vår første student

  For 110 år siden, den 4. oktober 1914, fikk vi vår første student. Hanna Nilsen bodde i Kongsberg og ville benytte Norges flunkende nye skoletilbud – brevundervisning.
  Les mer
 • Bli bedre kjent med vår grunnlegger

  Ernst G. Mortensen startet Norsk korrespondanceskole (NKS) i 1914, etter å ha vært i USA i et halvt år. Der hadde han «studert» brevskoler, og så for seg at noe slikt også ville fungere godt i vårt langstrakte land.
  Les mer

Velg mellom hundrevis av studier

Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole-, bachelor-, master- og doktorgradsnivå.
Se alle studiene våre her