110 år med tradisjon for forandring

Kristiania fyller 110 år i 2024. Denne milepælen skal markeres med en rekke arrangementer og forskningsseminarer gjennom hele året.

Kristiania ble grunnlagt i 1914 av Ernst G. Mortensen. Han gjorde utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. Det ble til NKS brevskole, som er forløperen til dagens fleksible og innovative studier ved Kristiania.

Kristiania i dag

Som for 110 år siden kan man studere fra hvor som helst i landet, og på den måten bidrar vi også til viktig kompetansebygging utenfor de store byene. Kristiania har til sammen over 16.000 studenter som får undervisning fra våre engasjerte faglige ansatte.

Vi har store miljøer innen forskning- og kunstnerisk utviklingsarbeid og som stadig vokser. I løpet av de siste årene har vi opprettet to doktorgrader, og vi deltar i flere anerkjente forskningsprosjekter – både nasjonale og internasjonale.

Vi jobber også tett med bedrifter og arbeidslivet for hele tiden å tilby relevante studier som det er behov for i samfunnet. På den måten sikrer vi kompetansen som trengs for i fremtiden, og gjør at vi kan raskt kan tilpasse oss etter behov. Vårt motto er: tradisjon for forandring. Vi bevarer det beste fra fortiden og utvikler oss mot å bli Norges første ideelle arbeidslivsuniversitet.

 

Bli med på markeringen!

 • 17April
 • 23April
 • 25April
  • Christian Krohgs gate 32
   Blokkjede-teknologi kan gjøre det enklere å ta bevisste valg i matbutikken. Eller? Vi inviterer til debatt.  
 • 23May
  • Velkommen til Kristianiafrokost om hvordan offentlige innkjøp kan drive grønn omstilling.

   Dato: Torsdag 23. mai

   Tid: Kl. 08.30 - 09.30

   Sted: Urtegata 9, Oslo

   Påmelding kommer

   Rundt 4000 ansatte i offentlig sektor handler for Norge. Sammen handler de for 2 milliarder skattekroner hver dag. Det utgjør 743 milliarder kroner for varer og tjenester i løpet av et år - som  står for 40 prosent av statsbudsjettet.

   Hva brukes pengene på? Hvilke prioriteringer ligger til grunn? Handler vi bærekraftig på vegne av Norge? Det er det ingen som vet.  

   Regjeringen vil bruke offentlige innkjøp til å stille høye miljøkrav. Hvordan får vi til det i praksis? Er vi for eksempel villige til å betale vesentlig mer for en bærekraftig løsning? Ville du godtatt å få utlevert en brukt datamaskin på arbeidsplassen din? 

   Velkommen til Kristiania-frokost om offentlige innkjøp og bærekraft - i praksis.  

   Høyskolelektor Marius Langseth disputerte nylig med en doktorgradsavhandling om datadrevet beslutningstaking i det offentlige Norge og vil innlede om temaet.

   Etterpå blir det debatt.

   Programmet oppdateres fortløpende etter hvert som innledere/debattpanel blir klart.

 • Visste du at...

  Kristiania ble grunnlagt i 1914 av Ernst G. Mortensen? Han gjorde utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde.

Content Card With Image (Double)