Inger Turid, Stian og Adrian som sitter på Loftet
Spillstudioet Skellyboy Studios er en stor gjeng med tidligere fagskolestudenter. Her representert av Inger Turid Kolbjørnshus (illustrasjon), Stian Bergvik (spillgrafikk og animasjon) og Adrian Liøkel (spillutvikling).Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

Det ferske spillstudioet holder til ved Kristianias studentinkubator, Loftet. Skellyboy Studios består av syv tidligere studenter fra de fire fagskoleutdanningene spillutvikling, spillgrafikk og animasjon, illustrasjon og musikkdesign.  

De er allerede godt i gang med utviklingen av sitt første spill, Arkham Detective. Ideen til spillet ble til da Adrian Liøkel skulle levere sin avsluttende eksamen ved spillutvikling.

Jeg fortalte om idéen min til en lærer, som anbefalte meg å søke om kontorplass på Loftet.

Spillet er et psykologisk thriller-spill, der man spiller en detektiv som skal stoppe en seriemorder i Call of Cthulhu–universet, som er skapt av forfatteren H.P. Lovecraft. 

– Planen er at spillet skal være ferdig i løpet av 2026, forteller Adrian.  

Ble kjent gjennom tverrfaglige oppgaver 

Illustrasjonsbilde fra spillet Arkham Detective
Skellyboy Studios jobber med å utvikle en demo av spillet til SpillExpo i november. – Vi gleder oss til å vise Arkham Detective frem til et større publikum, forteller Stian.

Gjengen bak Skellyboy Studios fant hverandre gjennom tverrfaglige samarbeidsoppgaver på Kristiania. Dette er en vanlig måte å jobbe på ved mange av fagskoleutdanningene. Tanken er at studiene i størst mulig grad skal speile det faktiske arbeidslivet.

Studentene trekker frem flere fordeler ved å samarbeide på tvers av studier.  

– Man får et stort nettverk og kan kontakte hverandre senere om man skulle trenge en annen kompetanse enn det man allerede har, forteller Inger Turid Kolbjørnshus. 

Lasse utenfor Fagskolen Kristiania

Realiserte spillutviklerdrømmen med fagskolestudier

– I tillegg lærer man mye om kommunikasjon og samarbeid. Hadde ikke skolen hatt tverrfaglige oppgaver så hadde vi ikke lært det så tidlig, supplerer Stian Bergvik.  

De synes begge det er positivt at fagskolestudiene ved Kristiania vektlegger praktisk arbeid. 

– Vi jobbet mest praktisk og hadde lite oppgaveskriving. Da kan man fokusere mer på det man liker å gjøre, sier Inger Turid.  

Får god hjelp fra Kristianias studentinkubator 

Ved Loftet kan Kristiania-studenter få veiledning og kompetanse til å etablere sin egen bedrift og utvikle en forretningsidé. 

– Jeg fortalte om idéen min til en lærer, som anbefalte meg å søke om kontorplass på Loftet, forteller Adrian. 

Målet vårt er å bli et etablert spillstudio, både i Norge og internasjonalt

Skellyboy studios er gode på å lage spill, men forretningsdelen jobber de enda med. Dette er første gangen de starter sin egen bedrift, og de forteller at blant annet søknadsskriving, lover og rettigheter, har vært utfordrende. 

– Vi har en egen kontaktperson på Loftet som hjelper oss med mye, forteller Stian. 

– Det er mange bedrifter med ulik kompetanse som holder til på Loftet, og vi får også god hjelp fra dem, legger Adrian til.  

Inger Turid, Stian og Adrian står ved siden av plakaten til spillet Arkham Detective.
Gjengen bak Skellyboy Studios forteller at de får god bruk for kompetansen fra studiene i utviklingen av spillet Arkham Detective. – Alt vi gjør nå har vi lært på Kristiania, forteller Stian.Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

– Lidenskapelig opptatt av det vi gjør 

Nylig fikk Skellyboy Studios mulighet til å delta på en gaming tech hunt gjennom Loftet. Dette er et arrangement hvor nye spill-startups blir presentert for investorer, mentorer og ulike mennesker i bransjen. 

– Det var både lærerikt og en veldig bra erfaring å få, forteller Stian.  

De syv tidligere fagskolestudentene har et godt samarbeid og en god arbeidsfordeling. Adrian står bak idéen, designet og systemdesignet i spillet, Inger Turid lager illustrasjoner og Stian utvikler dette i 3D.

Resten av teamet jobber blant annet med leveldesign, koding, karakterer og musikkdesign. 

– Vi har en god dynamikk, like interesser – og vi er alle lidenskapelig opptatt av det vi gjør, sier Stian. 

De har allerede presentert Arkham Detective på Norwegian Game Awards i Trondheim, og forbereder nå en demo til Norges største spillmesse SpillExpo i november.  

– Målet vårt er å bli et etablert spillstudio, både i Norge og internasjonalt, avslutter Stian.