Cathrine Stendal og Julia Palmgren smiler til kamera på kontoret til funbit.
Cathrine Stendal og Julia Palmgren hadde våren 2022 praksis i Funbit. Funbit er en bergensbasert bedrift som samarbeider aktivt med Kristiania på flere fronter. Foto: Kristiania

Funbit er et Bergenbasert digitalbyrå som samarbeider aktivt med Kristiania. Daglig leder Emilie Mjelde er en tidligere student hos Kristiania, og bedriften har i flere år tatt inn studenter fra Kristiania til å ha praksis i deres bedrift. Funbit brukte denne gangen karrieresenterets stillingsportal til å søke etter studenter som kunne ha prakis hos dem.

Karrieresenteret tilbyr blant annet veiledning og kurs, både for nåværende og tidligere studenter ved Kristiania i sammenheng med jobb og utdanning. I deres stillingsportal kan en finne relevante stillinger som er utlyst fra forskjellige bedrifter.     

– En spennende bedrift 

Cathrine studerer HR, organisasjonspsykologi og ledelse og Julia studerer Markedsføring og merkevareledelse. De så Funbit sin stillingsutlysning igjennom karrieresenterets stillingsportalportal. Både Julia og Cathrine var veldig motiverte til å ha praksis i denne bedriften, og søkte så på stillingen til Funbit. De begge ble fort sikre på at Funbit var bedriften de ønsket å ha praksis i, og da det er flere som ønsker å ha praksis, er det lurt å være på når det gjelder

– Jeg synes at Funbit er en veldig spennende bedrift, og siden så mange sender mail tenkte jeg det ikke kunne skade og ringe de i tillegg, sier Julia. 

Kom tett på de ansatte

Cathrine Stendal og Emile Mjelde smiler til kamera på funbit kontor.
Cathrine jobbet med HR under hennes praksisperiode, og jobbet derfor tett med bedriftens daglige leder Emilie Mjelde. Foto: Kristiania

Da Cathrine og Julia går bachelorstudier i forskjellige fagområder, hadde de også forskjellige arbeidsoppgaver under praksisperioden. Cathrine jobbet tett på daglig leder og en av hennes viktigste oppgaver i løpet av dette semesteret var å lage personalhåndbok.

Cathrine forteller at Funbit praktiserte hybride arbeidstider. Hybride arbeidstider i en bedrift vil si at en både kan jobbe på hjemmekontor og på fysisk kontor, takket være ulike digitale løsninger. Alle studenter som har praksis i bedrift må også skrive en oppgave om tiden i bedriften, hvor de bruker teoriene de har lært på studiet til å beskrive hvordan det er i arbeidslivet. For Cathrines del var det aldri tvil om hva hun skulle skrive om.  

– Det var gøy å se nærmere på hvordan de samarbeidet under hybride arbeidsmøter. Jeg leste også mange gode og artige artikler om temaet under oppgaveskrivingen. Jeg synes dette er kjempespennende, forteller Cathrine.  

Lagde annonser for kjøpesenter

Julia jobbet under praksisperioden med mer annonserelatert arbeid. Etter opplæring fikk Julia jobbe med å lage annonser for kunder av Funbit, som for eksempel Horisont storsenter. Samtidig som Julia lagde annonser for kunder av Funbit, lagde hun også interne annonser for Funbit. Det var disse interne annonsene som var Julia’s hovedoppgave under praksis.  

– Annonsen for Funbit er noe jeg jobbet med underveis i store deler av praksisperioden og dette gikk veldig fint, forteller Julia.  

En av mange grunner til at det kan være lurt å ha praksis i løpet av studie, er at du får testet pensumet og teoriene du lærer i forelesning, i praksis. Det er forskjell på å sitte å høre en foreleser forklare teorier og pensum i et auditorium, og det å få prøve seg frem med disse i praksis.  

– Det er fint å kunne prøve seg ut på de tingene en har lært, og jeg fant fort ut at det er mange forskjellige elementer i slikt arbeid som er viktig å få riktig for at annonsen skal bli bra, sier Julia.  

Legger planer for fremtiden 

Da begge nærmer seg slutten av bachelor-studiet sitt, har de begynt å tenke på veien videre. Cathrine tenker å ta en dobbel bachelor grad og retter snuten mot Oslo neste høst.

Det er fint å kunne prøve seg ut på de tingene en har lært.

– Jeg planlegger å ta dobbel bachelor i HR, teknologi og digitaliseringsledelse. Interessen for det digitale i feltet ble sterkere under praksis og dette studiet er veldig relevant for fremtiden, sier Cathrine.  

Julia derimot er litt usikker på hvilken master hun vil ta, så hun ønsker å jobbe i ett år slik at hun vet mer om hvilke deler av arbeidet hun liker.

Store bedrifter ønsker praksisstudenter

Karrieresenteret stiller en stor rolle i Kristianias samarbeid med andre bedrifter, også når det kommer til praksisplass for studentene våre. Mulighetene for praksis varierer fra studium til studium, da noen har praksis i fjerde semester, mens andre skriver bachelor ute i praksis. 

– I vår var det 49 bedrifter som hadde praksisstudenter, og flere av dem ønsker å ta inn flere i året som kommer, forteller Vidar Daatland fra Karrieresenteret. Dette var bedrifter som forsvaret Hansa Borg bryggerier og Bergen kommune og mange flere.  

For å opprettholde det gode samarbeidet med flere av disse bedriftene, følger Karrieresenteret opp disse på forskjellige måter. De jobber for at både bedrifter og studenter skal ha utbytte av praksistiden og en god opplevelse. 

Ønsker du praksisplass, men er litt usikker på hvordan du skal gå frem? Ta kontakt med Karrieresenteret! 

HR og Merkevareledelse

 • Studenter i kollokviegruppe med PC-er.

  HR, organisasjonspsykologi og ledelse

  Denne HR-utdanningen er både praktisk og forskningsbasert. Studiet vil gi deg verktøy til å utvikle organisasjoner, grupper og enkeltindivider.
  Les mer
 • Studenter i auditorium

  Markedsføring og merkevareledelse

  Vil du påvirke samfunnet og skape attraktive merkevarer? Da er dette utdanningen for deg! Som Norges eneste, tilbyr vi en bachelorgrad i markedsføring og merkevareledelse.
  Les mer