Studenter under forelesning.
På Kristiania er vi tett på arbeidslivet, og har noen av landets beste forelesere.Foto: Kristiania/Haakon Dueland

På Kristiania er vi opptatt av å være praksisnære og tett på arbeidslivet, slik at du som student skal få en utdanning som gjør deg klar for tiden etter studiene. 

Men hvordan gjør vi det? Her får du svar! 

Vi spør bransjen om råd 

For at du som student skal få en best mulig studietid har Kristiania satt sammen et bransjeråd for hvert studium.

Et bransjeråd er et råd sammensatt av eksterne spesialister. Et eksempel på dette er graden Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon, hvor studieprogramleder har laget et råd med representanter fra politiske partier, Kommunikasjonsforeningen og Nobels Fredssenter. Disse gir innspill basert på utviklingstrekk og trender, og er med på å styrke studienes relevans. 

Samarbeid med arbeidslivet

Kvinne skriver på tavle
På Kristiania er vi tett på arbeidslivet.Foto: Kristiania/ Benjamin Åvitsland

Vårt Råd for samarbeid med arbeidslivet (RSA), med representanter fra både LO og NHO. Rådet bidrar til å styrke sammenhengen mellom utdanning og kompetansebehov i arbeidslivet og fører blant annet til nye studier, endring av eksisterende studier og oppstart av forskningsprosjekter. 

Du får erfaring mens du studerer

Som student hos oss har du ofte praksis i en bedrift som en del av studiet. Praksisperioden gir deg verdifull erfaring fra arbeidslivet, samtidig som bedriftene får påfyll av ny kunnskap, ideer, løsninger og ikke minst et skråblikk på egen virksomhet.

For deg som student er praksis en unik mulighet til å utforske arbeidslivet, teste teori i praksis, samt bryne deg på reelle problemstillinger og bygge nettverk.

Vi har et eget Karrieresenter 

Kristianias Karrieresenter er et tilbud for både nåværende og tidligere studenter ved Kristiania. Her kan du bli med på veiledning, kurs og aktiviteter og få den hjelpen du trenger for å møte arbeidslivet på best mulig måte. 

I tillegg kan Karrieresenteret hjelpe deg med å finne relevante deltidsjobber, verv og frivillig arbeid, slik at du kan opparbeide deg arbeidserfaring mens du studerer. 

Bedriftene oppsøker deg

Kristiania arrangerer årlig Karrieredagene. Karrieredagene er vårens viktigste møteplass for studenter og arbeidsliv. Da får studentene innsikt i hvordan man som jobbsøker kan skille seg ut. Karrieredagene gir også studentene mulighet til å møte en rekke bedrifter og få et innblikk i ulike bransjer, samtidig som bedriftene tipser studenten om hva som møter dem i arbeidslivet. 

På Karrieredagene kan det også hende at du møter bedrifter som er på jakt etter studenter til spennende deltidsjobber og engasjementer! 

Egne studentforeninger

Kristiania har flere linjeforeninger hvor du har mulighet til å engasjere deg som frivillig. De ulike foreningene jobber for å gi studentene gode faglige og sosiale tilbud og gjør veldig mye bra for studentene. 

Linjeforeningene holder også kurs, arrangerer foredrag og debatter, samarbeider med næringslivet og gjør mye annet spennende. Dette er også en perfekt mulighet til å treffe likesinnede og bygge nettverk!

Vil du lese mer om hva linjeforeningene driver med? 

Noen av landets beste forelesere

På Kristiania finner du forelesere med bred erfaring fra bransjen og mye kunnskap om arbeidsmarkedet. Den bransjenære modellen ved Kristiania øker muligheten for relevant jobb etter studier. Her finner du mer informasjon om forelesere og forskere https://www.kristiania.no/om-kristiania/finn-en-ekspert/

Vi har også mange spennende gjesteforelesere. For eksempel har musikkstudentene våre fått undervisning av popstjernen Dagny, og næringslivsprofilen Anita Krohn Traaseth har holdt foredrag for HR- og entreprenørstudentene våre.@

Se alle våre studier her!