Høyskolen Kristiania-student Nima Ranjbari  smiler til kamera mens han står foran en grønn vegg
Høyskolen Kristiania-studenten Nima Ranjbari trakk det lengste strået da startup-selskapet ShareFox søkte en engasjert student til sitt nye internship-programFoto: Nima Ranjbari/Privat

Nima Ranjbari er bare 23 år, men har allerede jobbet i flere forskjellige bransjer. Fra skiftleder til forretningsutvikler for Tea Fusion - Ranjbari har gjort det meste. Men det var først da han fikk internship i et selskap som bygget på sirkulærøkonomi at han virkelig «traff blink».

Foto av mannlig veileder med mobiltelefon.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

– Det var veldig gøy og spennende å komme inn i et startup-miljø. Her lærte jeg meg nye måter å bruke hjernen min på. Det var spennende å se hvordan jeg kunne bruke kunnskapene fra studiene praktisk ute i jobb.

Ranjbari snakker om perioden han var intern i startup-selskapet ShareFox mens han studerte Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling ved Høyskolen Kristiania. Høsten 2021 ble studiet delt opp i to nye, spesialiserte utdanninger: Entreprenørskap og Innovasjon og forretningsutvikling.

Høyskolen Kristiania-student Nima Ranjbari ser på kamera mens han står foran bursdags-ballonger
Ranjbari er svært interessert i mulighetene sirkulærøkonomi kan skapeFoto: Nima Ranjbari/Privat

ShareFox er en teknologidrevet bedrift med 15 ansatte. En sterk trend i samfunnet er en bevissthet på hva vi som forbrukere og bedrifter bør eie og hva vi enkelt kan leie når du trenger det. ShareFox tilbyr software som gjør det enkelt å lage utleietjenester slik at det er lettere for forbrukere å leie produkter, fremfor å eie. Målet deres er å profesjonalisere og strømlinjeforme utleie, og dermed gjøre det like enkelt som å handle på nettet.

Jeg har klart å vokse både som person og i min nåværende stilling

Høsten 2019 var bedriften på jakt etter en engasjert student til sin nye internship-rolle, og henvendte seg derfor til Høyskolen Kristiania. Ranjbari så annonsen i en lukket Facebook-gruppe for hans studium, og bestemte seg raskt for å søke.

– På den tiden hadde jeg allerede opprettet min egen bedrift, og jeg var derfor godt kjent med ulike systemer, og ikke minst hvordan arbeid skulle utføres på en organisert måte. Denne erfaringen førte til at jeg skilte meg ut fra andre kandidater i ansettelsesprosessen, forklarer Ranjbari.

Gründer i egen bedrift

Ranjbari har gått med en gründer i magen i flere år, og startet nettbutikken www.lorenty.com tidlig i studiene på Høyskolen Kristiania. Fra å selge klær, tilbyr nettbutikken nå el-sparkesykler med mulighet til å teste ut varene før kjøp.

– Siden jeg har jobbet ved siden av studiene, har jeg hatt mulighet til å la all støtte fra Lånekassen gå til investering i firmaet mitt, forklarer gründeren ivrig.

Ranjbari mener det er viktig å prøve seg frem i forskjellige yrker, slik at man kan utvikle ulike interesser. Det var blant annet dette mangfoldet i erfaring som gjorde at Ranjbari sikret seg internship-stillingen i ShareFox. Startup´en annonserte stillingen blant andre universiteter og høyskoler, men det var Høyskolen Kristiania-studenten som trakk det lengste strået.

– Vi valgte å utlyse stillingen ved Høyskolen Kristiania fordi det er en høyskole med relevante studieretninger, slik som entreprenørskap og kreativitet. Vi liker at det er en skole som tar del i samfunnsdebatten og at de har et godt samarbeid med næringslivet, forklarer Fred Kihle, Chief Growth Officer ved ShareFox. Det var han som intervjuet Ranjbari og sammen med daglig leder tilbød han internship - og til slutt fast jobb.

Krevende og relevante oppgaver

Fred Kihle fra ShareFox holder en mobiltelefon mens han ser på kamera
Fred Kihle mener at Høyskolen Kristiania har et godt samarbeid med næringslivetFoto: Fred Kihle/Privat

Kihle forklarer at internship-perioden startet med at Ranjbari fikk en grundig onboarding med opplæring i produkter, kundesegmenter og markedet for øvrig. Sammen med en veileder fikk Ranjbari konkrete oppgaver innenfor markedsføring, kundeoppfølging og produktutvikling. Han jobbet hele veien tett med kundene og software-løsningen.

Tenk på hvordan du kan bidra og samtidig lære mye nytt underveis

– Nima var oppriktig nysgjerrig og viste tidlig sin verdi for oss. Han vokste raskt med rollen og fikk stadig flere og mer krevende oppgaver, sier Kihle engasjert. 

Som helt fersk fikk Ranjbari oppgaver som han kanskje ikke var 100% komfortabel med i begynnelsen, men som han vokste veldig på å løse.

– Jeg var nervøs for å ikke rekke fristene, men jeg lagde meg en god rutine, slik at jeg hadde fin fremgang. Med god støtte fra blant annet Fred, Cristian og Åsgeir har jeg i dag klart å vokse både som person og i min nåværende stilling, forklarer en fornøyd Ranjbari.

Spent på videreutvikling

Fin fremgang må han ha hatt, for allerede før bachelorgraden var offisielt i boks, ble Ranjbari tilbudt fast stilling som Customer Success Manager i ShareFox. Her har han det fulle ansvaret for kundereisen fra start til slutt. Han forklarer at han er kundenes «go-to-person» og at det blir mye fokus på oppfølging, spesielt av nye kunder.

– Jeg deltar i mange møter og har utstrakt kundekontakt. I begynnelsen kjente jeg på at det var utfordrende med såpass mye ansvar, men jeg har kommet fort inn i det! Nå gleder jeg meg til å se kundebasen min vokse, forteller Ranjbari entusiastisk.

Han forklarer at han er svært interessert i sirkulærøkonomi og er spent på å delta på videreutviklingen av bedriften. På fritiden lærer han seg programmering, slik at han kan fortsette å jobbe med teknologi, og kanskje app-utvikling i fremtiden.

– Jeg er ikke nødvendigvis så glad i tall og matematikk, men koding synes jeg er et spennende, detaljorientert arbeid som jeg interesserer meg veldig for.

Det beste med Høyskolen Kristiania

Driven og innovasjonsinteressen til Ranjbari er mye av grunnen til at han valgte å studere ved Høyskolen Kristiania. Han forklarer at høyskolen har gitt han fullt utbytte i å mestre prosessen med å ta en idé ut i live.

– Studiene har lært meg å se muligheter. På Høyskolen Kristiania ble vi oppfordret til å tenke nytt. Vi arbeidet med å analysere bedrifters nåsituasjon og foreslå nye strategier. Studiene har lært meg at jeg kan lykkes om jeg setter meg mål underveis.

Ranjbari trekker frem fagene innenfor entreprenørskap, samt varehandel og sirkulærøkonomi som sine absolutte favoritter. Spesielt roser han foreleser i faget innovasjon og forretningsdesign, Ranvir Rai, som gav han mye motivasjon – spesielt under pandemien.

Høyskolen Kristiania-student Nima Ranjbari står utendørs i sommerklær mens han smiler mot kamera og har en flott utsikt i bakgrunn
Ranjbari har mye ansvar i sin nye rolle som Customer Success ManagerFoto: Nima Ranjbari/Privat

 – Måten Ranvir lærer bort faget sitt på er utrolig inspirerende. Han har en helt unik tilnærming til faget som gjorde det ekstra interessant. Han virkelig alle studentene sine, og han hjalp meg der jeg trengte det.

På Høyskolen Kristiania ble vi oppfordret til å tenke nytt

Ranjbari mener det beste med å studere på Høyskolen Kristiania er selve miljøet. Hans erfaring er at foreleserne var dyktige med mye relevant næringslivserfaring.

– Jeg likte veldig godt å ha gjesteforelesere som ofte kom inn og gav gode innblikk i næringslivet. Dette var en veldig nyttig erfaring for meg.

Be om tilgivelse, ikke tillatelse

Ranjbari er takknemlig for at han gikk rett ut i jobb etter endte studier. Til andre studenter som ønsker å skaffe seg internships, er tipset hans å forsøke å skille seg ut. Han synes det er en god plan å søke aktivt samtidig som man studerer, og mener internships er en skikkelig investering for fremtiden.

– Bruk evnene dine har til å illustrere hvilken verdi du har på en god måte for bedriftene. Ikke bare skriv ned hva du kan, men faktisk vis det frem, råder Ranjbari.

Kihle i ShareFox oppfordrer studenter til å søke etter noe de har en genuin interesse for, som de enten allerede brenner for, eller er nysgjerrig på å lære mer om.

– Tenk på hvordan du kan bidra og samtidig lære mye nytt underveis. Hvis tanken din er å få noe mer ut av internshipet, så må du danne deg en klar plan for fremtiden. Ta initiativ, tør å spørre og be om oppgaver du synes er spennende.

Kihle forklarer at takhøyden i en startup er stor, og at det nesten er bedre å be om tilgivelse, enn tillatelse. Han ser flere fordeler ved å ha interns i bedriften, som blant annet god avlastning for en startup med mange ulike oppgaver.

– Samtidig føler vi at det er viktig å også gi noe tilbake til samfunnet.

ShareFox sier at de absolutt er interessert i å ha flere internships i fremtiden. Har du lyst til å lære mer om ShareFox og sirkulærøkonomi? Hør podcasten Leie vs Eie der ShareFox diskuterer teamet med blant andre Jernia her.

Blokk nederst