Foto av en kvinne ved en tavle full av små lapper. Fire studenter følger engasjert med.

De to nye studiene er Bachelor i entreprenørskap og Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling, og starter opp i august 2021. Studiene har felles første år, dette gjør det mulig å søke om å bytte studieretning i løpet av det første året. 

Studentene får enda mer spisskompetanse 

Kristin Undheim, KIF-koordinator i Oslo forteller at det er riktig tidspunkt å utvide tilbudet på.  

Vi tilbyr nå to tydelige grader som i enda større grad kan møte markedets etterspørsel og behov etter kompetente innovatører og entreprenører. Det har vært en rivende utvikling innenfor disse fagområdene og vi ønsker jo selvsagt å tilby en best og mest mulig oppdatert og interessant portefølje av fag som er tilpasset den virkeligheten og de kompetansebehovene vi ser rundt oss, slår Undheim fast. 

Den største forskjellen i læringsutbyttet mellom de to ulike utdanningene er at graden i entreprenørskap i større grad fokuserer på entreprenøren selv, og på det å engasjere, etablere og skalere en innovativ virksomhet. Graden i innovasjon og forretningsutvikling fokuserer på det å jobbe innenfor en etablert virksomhet, på organisasjonsutvikling, merkevarebygging og på det å organisere, lede og måle kreative organisasjoner. 

Studentveileder som holder telefonen oppe foran ansiktet. Ser i kamera og smiler.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne

Tilpasset arbeidslivet 

Kristin sier det åpenbart er overlappende fagområder og at de krever mange av de samme typen kunnskaper og ferdigheter.   

Samtidig er det et markant skille mellom det å være en risikovillig entreprenør og jobbe i start-up verden, og det å være en endringsagent og en innovasjonsleder innenfor en etablert virksomhet, poengterer hun.  

Vi gjør denne endringen fordi vi tror det vil være en stor fordel for studentene å ha en bred basiskompetanse koblet med en spisskompetanse med seg ut i arbeidslivet. Vi ønsker å designe grader som motiverer studentene til å jobbe hardt med nettopp det de er mest interessert i, og som trygger de på hvilken kompetanse de får, avslutter Undheim.

Praksis Equinor + millionavtale med investor

 • Mina Aase fra Equinor sammen med KIF studentene Ingrid Ødegård og Anders Lund fra Høyskolen Kristiania

  Skaffet seg praksisplass hos Equinor

  I mars begynte en spennende periode for mange studenter ved Høyskolen Kristiania. Blant dem, to studenter som begynte sin praksisperiode hos energigiganten Equinor.
  Les mer
 • Foto av Tobias Martens og Markus Bjørnereim, fotogfrafert utenfor StartupLabs lokaler i Bergen.

  Kristiania-studenter landet millionavtale med investor

  Kristiania-studentene Markus og Tobias utvikler e-sport-plattformen Gameflow.
  Les mer