Mann sitter på stol i et innspillingsstudio med videoutstyr rundt seg.
Michael Reed produserer undervisningsvideoer til Kristiania sine nettstudier og etter- og videreutdanning sammen med resten av teamet på læringsteknologi.

Høyskolen Kristiania leverer i dag nettstudier til 5000 studenter over hele landet. Stadig flere får øynene opp for den fleksible utdanningsmetoden, og høyskolen jobber kontinuerlig med å utvikle tilbudet.

– De tekniske metodene Kristiania bruker i produksjonen av nettstudier er banebrytende, forteller Michael Reed, multimedieprodusent ved Høyskolen Kristiania.

Micheal står ved en «rack» i et treningsstudio med filmutstyr er rigget rundt han.
Micheal Reed og teamet på læringsteknologi spiller inn videoer til nettundervisning på relevante lokasjoner. Her på innspilling i treningsstudio.

Kristiania i frontlinjen 

Michael og resten av teamet på læringsteknologi produserer undervisningsvideoer til høyskolens nettstudier og etter- og videreutdanninger. Han forteller at teknologien gjør det mulig for studenter å lære på helt nye måter.

– Læringsteknologi er digitale verktøy som brukes for å lage undervisning som ikke foregår «live» i et klasserom. Det kan være video, podkast eller VR-briller, sier Michael.

Høyskolen Kristiania har lenge vært i frontlinjen når det kommer til det å tilby nettstudenter det beste innen læringsteknologi.

– Stedbasert undervisning passer for mange, men ikke alle! Derfor satser vi også på læringsteknologi og nettundervisning. Da når vi de som trenger større fleksibilitet og frihet, forteller Michael.

To studenter som studerer sammen utendørs.

Nysgjerrig på om nettstudier er noe for deg?

Flere vil bli nettstudenter nå enn før

Tidligere ble all nettundervisning spilt inn i studio, og hver forelesning kunne vare i opptil 40 minutter. Denne strategien har avdeling for læringsteknologi endret.

– Nå produserer vi kortere forelesningsvideoer, gjerne på seks minutter, med engasjerende og tydelig innhold. Mange videoer blir også spilt inn utenfor studio på relevante plasseringer. Dette gjør at undervisningen blir mer praksisrelevant!

Populariteten etter nettstudier har økt den siste tiden, og i 2020 produserte Kristiania 718 undervisningsvideoer.

– Vi jobber hele tiden med å tilby nye emner og utdanninger på nett som er tilpasset det arbeidslivet er ute etter, forteller Michael.

Foto av Juned som står i strikkegenser ute på en veranda.

Juned tok nettstudier da han ble permittert:

– Folk trenger fleksibilitet

Wenche Witberg, studieprogramleder for Bachelor i digital markedsføring, har forelesninger både på campus og på nett. Hun roser produksjonsteamet som jobber med nettstudier på Kristiania:

Portrett av Wenche i oransje blazer fotografert utendørs.
Wenche Witberg har forelesninger både på campus og på nett: – Nettstudier er fleksibelt, og muliggjør utdanning for langt flere.

 – De er så lekne, lydhøre og løsningsorienterte. Jeg kommer med ønsker til hvordan jeg vil ha det, og med sin fagkompetanse løfter de mine ideer og tanker mange hakk opp. Og det blir det gode videoer av! forteller Witberg.

Hun mener nettstudier muliggjør utdanning for langt flere, og at fordelen er at du kan studere der du er – når det passer for deg.

– Nettstudier er fleksibelt, og vi mennesker og samfunnet rundt oss krever stadig mer fleksibilitet. Fremtiden til nettstudier er en «no brainer», slår hun fast.

Blir forberedt til arbeidslivet

Witberg forteller at måten man nå jobber med manusene til nettforelesningene gjør at videoene blir enda mer rett på sak enn tidligere. 

– Forelesningene på nett er planlagt i detalj. Hvert eneste ord er gjennomtenkt. Det tvinger meg til å være konkret og effektiv i språket. Jeg har også fokus på å appellere til studenter med enkle og morsomme virkemidler, sier Witberg. 

Foreleseren mener nettstudenter også lærer andre viktige ting utenom det pensumlitteraturen tar for seg. 

– Studenter på nettstudier lærer også at de selv er ansvarlig for leveransen. Ting er lagt til rette for deg, men du må selv gjøre jobben. Dette er noe av det viktigste du kan lære før du skal ut i arbeidslivet. 

Content Card (Double)