Fleksibel studiehverdag og økt fokus på videreutdanning gjør at mange nå velger nettstudier. Mann sitter på benk i park med laptop og studerer.
Fleksibel studiehverdag og økt fokus på videreutdanning gjør at mange nå velger nettstudier.Foto: Pressworks

– Det er en enorm interesse for videreutdanning på nett, forteller Heidi Åberg, avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon på Kristiania.

Avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania Heidi Åberg er svært fornøyd med økningen i antall nettstudenter. Antallet nettstudenter ved Høyskolen Kristiania øker med 75% mot 2019.
Avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon Heidi Åberg er svært fornøyd med økningen i antall nettstudenter.Foto: Jonatan Quintero

Nesten 5000 studenter er nå registrert som aktive nettstudenter. Det gir en økning på 75 prosent i antall nettstudenter ved Kristiania siden i fjor.

– Økningen er i alle aldersgrupper og innenfor de fleste fagområder. Dette viser at behovet for fleksible studietilbud er stort og at vi treffer godt både for de som ønsker faglig oppdatering og formell kompetanse, mener Åberg.

Foto av ung kvinne som jobber ved PC, med utsikt over en by i bakgrunnen.

Slik kan nettstudier gi deg helt nye muligheter

– Det er svært positivt både for den enkelte og arbeidslivet at så mange benytter seg av muligheten som myndighetene her har lagt til rette for.

Utfordrende arbeidsmarked øker behovet for kompetanseheving

Økningen kommer delvis fra norske myndigheters bevilgning av midler til kompetanseheving for arbeidsledige og permitterte, som kom tidligere i år.

Permitterte og arbeidsledige meldte seg opp til nærmere 2000 enkeltemner i perioden fra mai til oktober. Åberg forklarer dette med tiden vi er i.

– Et utfordrende arbeidsmarked som følge av koronasituasjonen har fått flere til å se behovet for ny kompetanse. Det er svært positivt både for den enkelte og arbeidslivet at så mange benytter seg av muligheten som myndighetene her har lagt til rette for.
Påmeldingene kommer også i stor grad fra folk i arbeid, noe som viser at mange møter behovet for endringer i arbeidslivet med å styrke seg faglig. Det er også stor pågang fra personer i alle aldre som ønsker seg en videreutdanning med fleksibel studiehverdag. 

Av de mest populære studiene i høst, finner vi HR, administrasjon og ledelse, psykologi og pedagogikk.