Foto av mann på en terrasse i vinterlige omgivelser.
Da Juned ble permittert valgte han å begynne på nettstudier for å komme seg raskt ut i arbeid igjen.

Juned Qureshi er 33 år, født og oppvokst i Oslo. Da koronapandemien traff, ble han permittert fra jobben på Oslo Lufthavn Gardermoen. Han bestemte seg raskt for at han ønsket å bruke den ekstra fritiden til noe fornuftig. 

– Jeg kjente på mye usikkerhet da jeg ble permittert fra jobben min. Jeg tenkte mye på hva som kom til å skje med meg i fremtiden, forklarer Juned.

En blid mann med skjegg ser inn i kamera med en telefon i hånden.
Trenger du hjelp med å velge studier? Få gratis studieveiledning på nett!

Inngangsbilletten til arbeidslivet 

Juned er en flittig type som er glad i å holde seg oppdatert og å lære nye ting. Han er også en av de som setter pris på å ha en fleksibel hverdag.

Foto av mann og kvinne som er på nyhetene.
Juned er en mann med høy arbeidskapasitet. Han jobbet i Røde Kors og i smittesporingsteamet i Bydel Bjerke. Foto: Privat

I fjor tilbød Høyskolen Kristiania en gratisordning til ledige og permitterte der de fikk tilgang til utvalgte nettstudier. Denne ordningen var en del av en kompetansepakke støttet av staten. Juned ønsket å bygge videre på kunnskapen sin fra mastergraden og fant det nettbaserte enkeltemnet Prosjekt- og prosesstyring.

Dette er et emne som passer for de som vil lære om prosjekt som arbeidsform, når det er hensiktsmessig å jobbe i prosjekt, og hvordan man organiserer prosessen i prosjektet. Dette var akkurat det Juned var på leting etter.

– Jeg tenkte at dette nettstudiekunne sikre meg «inngangsbilletten» til en studierelevant jobb, og at det kunne bli en fin måte for å unngå hull i CV-en på, forklarer den tidligere nettstudenten. 

Stor interesse for etterutdanningen

Juned hadde rett, studiet ble veien inn. Etter permitteringen var han i flere digitale jobbintervjuer, der alle potensielle arbeidsgivere viste interesse for etterutdanningen hans. I dag har Juned fått ny jobb i Utdanningsetaten, som konsulent i Sommerskolen. Dette er et tilbud for Oslo-elever i grunnskolen og videregående skole. Han har blant annet ansvaret for ansettelse av lærere og jobber mye tverrfaglig. Nettstudiene i prosjekt- og prosesstyring har understreket viktigheten av planlegging.

Foto av mann i profil foran en mørk vegg.
Finn ut om nettstudier kan være noe for deg Les historiene fra flere av våre nettstudenter

– Hele stillingen min er prosjektbasert. Kunnskapen fra nettstudiene bruker jeg daglig i stillingen min der jeg planlegger, gjennomfører og avslutter parallelle prosesser. Arbeidet jeg legger ned i min del av prosjektet legger grunnlaget for videre fremgang i neste prosess, utdyper han. 

Frihet til å styre selv

Mens Juned studerte har han også hatt en stilling som journalist i Røde Kors, han har vært aktivitetsleder for en turgruppe og han har jobbet med smittesporing av korona. Juned synes det var enkelt å komme i gang med å studere og at rutinene kom fort. 

Høyskolen Kristiania tilbyr mange spennende emner som gav meg gode muligheter i arbeidslivet.

Foto av to menn som ser i et kamera
Juned klarte å kombinere frivillig arbeid hos Røde Kors med nettstudiene.Foto: Privat

– Jeg er veldig glad i å skille mellom jobb og fritid. Dette gjorde at jeg hadde fullt fokus på studiene i avsatte timer, samtidig som jeg fikk tid til å opprettholde rollen min i Røde Kors på fritiden, forklarer Juned.

Det å stå opp og legge seg til samme tid, akkurat som man gjerne gjør for en «vanlig jobb» ble viktig. Han forklarer at han er et vanemenneske som raskt fant sin faste plass på biblioteket. Hver kveld lagde han seg en plan for hva han skulle lese på dagen etter, samtidig som han sendte ut jobbsøknader.

Smittende entusiasme

Juned er opptatt av å rose foreleserne sine. Han mener at han fikk god oppfølging underveis og personlig kontakt med veileder. Det var alltid råd og hjelp å få, og foreleserne stilte godt forberedt med gjennomarbeidede presentasjoner.

– Jeg ble overrasket over hvor raskt og hvor dedikert jeg ble til emnet mitt. Forelesernes entusiasme smittet over på meg og det var utrolig hvor fort tiden gikk, sier han. 

Arne Bjøntegaard var en av foreleserne til Juned. Arne forteller at det er svært inspirerende å undervise så dedikerte studenter. 

Foto av en mann ved et bord
Juned jobbet på Gardermoen da pandemien traff Norge. Etter å ha blitt permittert måtte han bytte beite.Foto: Privat

– Generelt ble jeg imponert over kvaliteten og arbeidsinnsatsen bak innsendings- og eksamensbesvarelsene fra permitterte ansatte. Det er mange bedrifter som ville blitt kjempefornøyd om de ansatte folk som Juned, sier Arne.  

Han opplevde hvor viktig det er for permitterte å ha noe konstruktivt og utviklende å bruke den ledige tiden sin til. 

– Et nettstudium betyr faglige utfordringer med frister som må planlegges. Dermed får man kjenne på mestring, i tillegg til den gode følelsen av å bygge ny kompetanse, stadfester Arne.

En solid dose egeninnsats

Juned oppnådde til slutt en A på studiet. Han forklarer at noe av det han liker aller best med å studere prosjektledelse, er at man ikke trenger å lære pensum ordrett. Det er mye «learning by doing» og rom for å gjøre feil. Han forklarer at han godt kan tenke seg å fortsette nettstudier. Han setter pris på den økte fleksibiliteten nettstudier gir. 
 
– Nå har jeg erfart at nettstudier fungerer godt for megJeg følte ikke at jeg glipp av viktig læring ved å studere over nett versus det å møte opp fysisk.  Et relevant pensum og en solid dose egeninnsats gjorde at nettstudier ble en suksess for meg, konkluderer han.  

Hva ønsker du å si til andre som «sitter på gjerdet» og er usikre på om nettstudier er noe for dem? 

– Ta nettstudier og fyll på med kunnskap! Høyskolen Kristiania tilbyr mange spennende emner som gav meg gode muligheter i arbeidslivet. Nettstudier kan være en «snarvei» til drømmejobben, slår Juned fast.

Nettstudier + veiledning

  • Foto av en kvinne som ser på ned på en pcskjerm.

    Prøv nettstudier gratis

    Vil du teste ut hvordan nettstudiene våre fungerer uten å binde deg til noe?
  • Foto av tre kvinner og tre menn som ser inn i kamera

    Bestill studieveiledning

    Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av!