Mørkhåret kvinne med lys topp og jeans sitter på en murkant med bok i hånda.
Nathalie benyttet seg ofte av bransjeerfaringen under nettstudiene.Foto: Haakon Dueland

For fire år siden flyttet den nå 32 år gamle Nathalie fra Stavanger for å satse på drømmen og kjærligheten i Oslo. Hun kommer fra en restaurantfamilie i hjembyen, og det var naturlig å gå inn i bransjen selv.  

Ung kvinne med mørkt hår, hvit skjorte og jeans sitter på en murkant med bok i hendene.
Fleksibelt studiested har vært viktig for Nathalie. Særlig når boligen er under oppussing.Foto: Haakon Dueland

Oktober 2018 startet Nathalie Oslo Bevertning, som leverer blant annet mat, pynt og servitører til arrangementer. Bedriften har blitt en kjempesuksess, og Nathalie har blant annet stått bak festene til noen av Norges mest profilerte kjendiser. Hun omtales blant annet som «servicedronningen» eller «superhovmesteren» blant kjente. 

I tillegg til egen bedrift har 32 åringen også jobb i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen. 

– Nettstudier på Kristiania har vært veldig ryddig. Jeg fikk raskt plass på studiene og fikk god oppfølging selv før jeg hadde begynt å studere.

Korona og kompetansepakke 

Våren 2020 slo koronapandemien innover landet som en tsunami. Norge stengte ned, og Nathalie og mange andre bedriftseiere måtte lukke dørene og gå et langt og usikkert år i møte. 

– Jeg beholdt heldigvis jobben i Virke, men bedriften min gikk dårlig. Det har rett og slett vært drithardt. Så da fikk jeg plutselig mye tid til overs, og bestemte meg for at jeg ville bruke den tiden på noe, forteller Nathalie.  

Regjeringen var raskt ute med å lansere kompetansepakker for permitterte og arbeidsledige, og Nathalie ble tipset om de fullfinansierte studiene som lå foran henne.  

– Jeg ble først litt skremt. Vennene mine var skeptiske til at jeg skulle studere i min alder, og jeg begynte selv å lure på om jeg var for gammel til å studere, minnes hun. 

Nathalie, som har en bachelor i økonomi og administrasjon fra tidligere, var også usikker på hvordan det ville være å studere på nett. Spørsmål som «hvem kan hjelpe meg?» begynte å melde seg. 

– På bacheloren så var vi jo veldig tett på hverandre. Både medstudenter og forelesere var under samme tak, forteller hun.

Voksen mann med skjegg iført blå skjorte sitter i skinnstol med nettbrett.

Slik bygger du graden din på nett

Har du vurdert å studere på nett, men er ikke helt sikker på hvordan det fungerer?

– Helt genialt!  

Overraskelsen ble både stor og positiv da hun i oktober tok steget og søkte seg inn på operativ personalledelse og prosjekt og prosesstyring. 

– Nettstudier på Kristiania har vært veldig ryddig. Jeg fikk raskt plass på studiene og fikk god oppfølging selv før jeg hadde begynt å studere, under studiene og til og med etter jeg hadde levert eksamen, forteller servicedronningen selv. 

Ung kvinne med mørkt hår, hvit skjorte og jeans står med armene i kryss og smiler.
Nathalie gleder seg til å ta i bruk ny kompetanse i arbeidslivet, og ser frem til å studere videre.Foto: Haakon Dueland

Nathalie skryter blant annet av hvor lett det har vært å finne frem til informasjon, at foreleserne alltid ga kjappe, gode svar og kom med konkrete studietips.  

– Arbeidsgiver var bare positiv til at jeg tok ansvar for selvlæring og utvikling. Det er jo tross alt en verdi for arbeidsgiver å øke sin egen kompetanse også.

– Jeg har også hatt god hjelp av å lese guidene som Kristiania har tilgjengelig for studenter når jeg skulle skrive oppgaver, forteller hun. 

32-åringen understreker også at det hadde nærmest vært umulig for henne å studere hadde det ikke vært for den fleksible studiemodellen. 

– Det er helt genialt! Konstaterer hun. 

– Særlig hvis du har en travel hverdag med jobb eller familie.. Med nettstudier kan man studere når og hvor man vil. Det hadde vært veldig vanskelig å kombinere ordinære, stedbaserte studier med jobb for meg, så å studere på nett er helt klart perfekt for oss som ikke kan studere på dagtid, fortsetter hun.  

– Veldig relevante studier 

I tidligere studieløp forteller Nathalie at hun har følt at mye av pensum ikke har hatt noen relevans til arbeidslivet. På nettstudiene på Kristiania var opplevelsen en helt annen. 

– Nesten alle temaene vi var inne på har passet mine arbeidsoppgaver svært godt. Alt føles veldig spisset inn mot arbeidslivet og relevant. Det har også vært lett for meg å koble på erfaringen min fra arbeidslivet inn mot studiene, og bruke dette som knagger å henge ny kunnskap på, sier hun.

En mann og en kvinne sitter sammen foran en laptop.

Få rask tilgang til ny kompetanse med enkeltemner

Klør det i fingrene etter å studere?

Også arbeidsgiveren til Nathalie var svært positiv til at hun satte seg på skolebenken igjen. 

– Han var bare positiv til at jeg tok ansvar for selvlæring og utvikling. Det er jo tross alt en verdi for arbeidsgiver å øke sin egen kompetanse også. Nå sitter jeg igjen med et bedre helhetsbilde av hva jeg jobber med, forteller Nathalie og fortsetter: 

– Jeg gleder meg til å ta i bruk ny kunnskap i jobben, og nå vet jeg mer om hva jeg vil jobbe med videre! 

Mersmak og mestringsfølelse 

Nathalie har nå avlagt avsluttende eksamen i begge studiene hun har tatt siden høsten 2020. Men hun har ingen planer om å legge ned pensumbøkene med det første. 

– Jeg hadde helt glemt den gleden jeg får av å lære nye ting. Det har gått veldig bra, og vært veldig gøy, og det har definitivt gitt mersmak. Jeg har fått lov å tenke kreativt og løse caser, og sitter igjen med mye mer kunnskap – og derfor vil jeg fortsette å studere fremover, sier hun. 

Studiene har gitt Nathalie rom for vekst og personlig utvikling. Også på områder hun kanskje ikke helt hadde forventet selv. 

– Dette året har betydd mye for meg. Jeg har for eksempel blitt mye flinkere til å strukturere dagene mine bedre, noe som har gitt meg adskillig mindre stress i hverdagen. Jeg sitter igjen med en skikkelig god mestringsfølelse. Studiene har fylt et tomrom etter arbeidsdagen som ellers har vært umulig å fylle på grunn av restriksjonene, avslutter hun.

Bottom content