Mann med skjegg, kort hår og blå t-skjorte sitter i skinnstol med nettbrett.
Å bygge grad på nett er enklere enn du tror.

Når tiden kommer for å velge studier kan det være greit å vite at du har mulighet til å bygge graden din slik det passer deg. Enten det er studiested, studievalg eller tempo – med nettstudier på Høyskolen Kristiania står du fritt til å velge det som passer deg, når det passer deg. 

Studier på nett er også av like høy kvalitet som en tradisjonell utdanning som er stedbasert, og vitnemålet ditt er like mye verdt om du studerer på sted eller nett fra nettstudier som det er fra stedbasert utdanning. 

Sånn tar du en grad på heltid 

Den tradisjonelle studiemetoden er å følge et studieprogram som fullføres på normert tid. 

De mest strukturerte studentene bruker rundt 40 timer i uken på studiene.  

På Høyskolen Kristiania bruker vi en digital læringsportal, hvor du vil finne både forelesningsvideoer, oversikt over pensum, læringsmål, oversikt over studieløpet, planleggingsverktøy, øvingsoppgaver, innleveringsoppgaver og funksjonalitet som gir deg mulighet til å kommunisere med både din personlige veileder og medstudenter m.m. 

Den første graden man oppnår er en bachelorgrad. Denne består av 180 studiepoeng, og fullføres normalt på tre år. Vi tilbyr seks bachelorgrader som kan fullføres i sin helhet over nett. 

Etter å ha fullført en bachelor, har du muligheten til å gå videre på en mastergrad. En mastergrad består av 120 studiepoeng og går over to år. Høyskolen Kristiania har to mastergrader som kan tas på nett.  

Nettstudent som sitter ute og jobber

Prøv nettstudier gratis

Vi vet at mange lurer på hvordan nettstudier fungerer, og vi gir deg derfor mulighet til å teste deler av et emne.

Se hvordan her!

Sånn bygger du en grad på deltid 

Vi vet at å studere på fulltid ikke passer for alle, derfor tilbyr vi også fleksible deltidsstudier for deg som vil utdanne deg i eget tempo. Dette åpner for at du kan starte på, eller utvikle, karrieren din samtidig som du kombinerer det med jobb, familieliv, reise og/eller andre forpliktelser du måtte ha. 

Du velger selv hvilke emner du vil ta, og du bestemmer selv når du vil ha hvilke emner. I tillegg kan du også velge hvor langt du ønsker å gå med graden din til enhver tid. 

Du kan når som helst ta en pause, og komme tilbake til utdanningen når det passer deg bedre. 

Også som deltidsstudent vil du få tilgang til vår digitale læringsportal. 

På Høyskolen Kristiania er absolutt alle studier på nett mulig å ta på deltid!   

Hva er en bachelor? 

En bachelorgrad en den første graden man oppnår etter tre års høyere utdanning i Norge. Graden tilbys ved både høyskoler og universitet, og det finnes mange forskjellige bachelorgrader som kan gjennomføres på heltid eller deltid. 

Som bachelorstudent vil man ofte ha basisfag som gir deg en grunnleggende forståelse for utdanningen du skal gjennom. Disse fagene er ofte også på tvers av ulike studieretninger. 

De fleste bachelorgradene tilbyr også muligheten til å velge de valgfagene som du synes er mest interessante, og gir deg anledning til å fordype deg på områder du allerede liker. 

Bachelorstudiet foregår normalt sett på norsk på Høyskolen Kristiania. 

En avsluttende oppgave skrives det siste semesteret på de fleste studieretningene, bedre kjent som bacheloroppgave. Denne oppgaven skal vise mye av fagkunnskapen du har oppnådd i løpet av de tre årene på studiet. Du velger selv hva oppgaven skal handle om som student.  

En bachelorgrad utgjør 180 studiepoeng, og åpner for videre studier på en mastergrad hvis du ønsker det.  

Hva er en master? 

En mastergrad bygger på en bachelorgrad, og oppnås normalt etter to års utdanning. I likhet med bachelorgrad, tilbys dette nivået på høyskole eller universitet.  

En master vil gi deg som student en dypere innsikt innen et konkret fagområde du velger selv. 

Normalt vil de fleste masterstudiene gjennomføres på engelsk. Begge våre masterstudier på nett vil foregå på engelsk. I samarbeid med Heriot-Watt University tilbyr Høyskolen Kristiania Master of Business Administration, et MBA-studium av internasjonal toppklasse i Norge, samt Master of Science (MSc) in Financial Management i Norge.  

En avsluttende oppgave skrives det siste semesteret på de fleste studieretningene, også kalt masteroppgave. Mange studenter synes masteroppgaven er en av de mest spennende aspektene ved mastergraden, fordi her får man lov til å fordype seg på et område man er spesielt interessert i. Denne oppgaven skal vise mye av fagkunnskapen du har oppnådd i løpet av de to årene på studiet.  

Hva er videreutdanning? 

Videreutdanning er utdanning eller kompetansepåfyll som du tar samtidig som du er i jobb. 

I alle yrker og bransjer er det viktig å holde seg faglig oppdatert, og du kan velge mellom å studere både fulltid og deltid. For deg som ønsker å kombinere jobb og studier kan videreutdanning på nett være løsningen i en travel hverdag. Mange av studiene vi tilbyr er også praksisnære, slik at du får relevant praktisk erfaring i løpet av studietiden din.  

Høyskolen Kristiania har nær dialog med arbeidslivet og holder seg stadig oppdatert på nye trender og behov som oppstår der ute.  

Videreutdanning kan også være med på å åpne opp nye dører om du ønsker deg et karriereskifte, eller hvis du er på jakt etter nye utfordringer i arbeidslivet.

Bottom content

 • Ung kvinne med mørkt hår og briller sitter i skinnstol ved vinduet med laptop

  Nettstudier

  Med nettstudier har du sjansen til å starte eller utvikle karrieren din samtidig som du kan fortsette med dine daglige rutiner.
  Til nettstudier
 • Ung blond kvinne i mørk genser leser bok ved siden av en laptop

  Alle studier

  Her finner du en oversikt over alle tilgjengelige nettstudier ved Høyskolen Kristiania.
  Finn ditt studium