Adis og Märtha-Luisa poserer med malingsspann og malingsbørster ved baren i det nye lokalet.
Lederen for den nye baren, Adis Mujanic, og lederen for Studentunionen i Bergen Märtha-Luisa Lillegraven.

Savner du å dra på byen? Føler du dansefoten er litt rusten? Studentunionen i Bergen holder nå på med oppussing av en helt ny pub for alle studenter i byen.  

– Mange gleder seg til å være sosiale og se studievennene sine igjen. Det er derfor ekstra gøy å kunne fortelle denne nyheten nå, sier Märtha-Luisa Lillegraven, leder for Studentunionen i Bergen.

Ølhistorie i veggene

Studentene ved Kristiania i Bergen fikk sin første studentbar da Malteriet åpnet i 2019. Høyskolen vokser i Bergen, og lokalet hvor Malteriet ligger skal nå brukes i utdanningssammenheng. Da måtte Studentunionen tenkte nytt:

– Sammen med høyskolen fant vi ut at det var mulig å flytte Malteriet inn i nytt lokale. Her er det mye større plass, mulighet for lengere åpningstider og vi har større kreativ frihet, forteller Märtha-Luisa.

Den nye puben skal ligge i kjelleren i Kristianias nye lokaler i Hansaparken. Lokalet har tidligere blitt brukt som bar for Hansa Bryggeri sine ansatte, så her er det mye ølhistorie i veggene!

– Det er gøy å kunne videreføre historien til baren, samtidig som vi pusser opp og gjør den mer moderne, forteller lederen for den nye baren, Adis Mujanic.

Satser på åpning til høsten

Oppussingen av baren er allerede i full gang, og Märtha-Luisa forteller at de satser på åpning til høsten. Når dato for åpning blir satt vil både Studentunionen og Høyskolen Kristiania informere studentene sine om dette.

Noe av det Adis gleder seg mest til er å kunne gi studentene i Bergen en fast møteplass.

– Puben vil bli viktig for det sosiale samholdet mellom studentene. Det vil også være mulig å bli kjent med studenter fra helt andre skoler her. Alle studenter i Bergen er velkomne hit!

– Prisene vil bli studentvennlige, og alle skal finne noe de har lyst på her. Det vil også være alkoholfrie og glutenfrie alternativ på menyen, legger Märtha til.

Portrett av Ingvild Horgen Åsebø, studierådgiver hos Høyskolen Kristiania i Bergen.

Studierådgiverne er studentenes støtteapparat

Den nye baren skal få nytt navn, men hva det skal bli vil ikke Adis eller Märtha røpe enda.

Studenter kan leie lokalet 

Planen er at baren skal være åpen tre til fire dager i uken. De andre dagene vil det være mulig for studenter å leie lokalet.

– Mange har liten plass i leilighetene sine, og tanken er at baren skal bli en plass hvor studenter kan arrangere det de har lyst til. For å leie lokalet trenger de bare å ta kontakt med oss på Facebook eller mail, sier Märtha-Luisa.

Både Adis og Märtha-Luisa har erfaring som bartendere, og bruker kunnskapen sin fra bransjen i planleggingsprosessen.

– Planen er at det skal være mulig å endre konsept på dagen. Vi kan arrangere alt fra dansekvelder, quiz, open mic, kvelder med trubadur, afterski, halloween, DJs, lounge-stemning og mye mer, forteller Adis. 

Her kan du lese hva studentene Isac og Camilla mener er det beste med studentlivet på Kristiania. 

Trenger frivillige

Oppstarten av puben finansieres av Høyskolen Kristiania og Studentunionen. Adis forteller at han syns det er kjekt at skolen hjelper til i oppstartsfasen, og at planen er at baren skal bli en selvstendig bedrift i fremtiden. 

– Vi trenger flere hjelpende hender til både oppussing og driften av baren. Alle som ønsker verv vil få det, og de som vil ha noe mindre bindende kan skrive seg opp på en frivilligliste hvor man bidrar når man kan. Det er veldig sosialt og lærerikt, sier Märtha- Luisa.

– De som engasjerer seg vil få attest for arbeidet de har gjort. De vil også få delta på det sosiale vi i Studentunionen arrangerer internt, forteller Adis. 

Vil du bidra? Kontakt Studentunionen på rekruttering.bergen@studentunionen.no.

Avsluttende block

 • To studenter som jobber sammen med skole på Campus Bergen.

  Vurderer du å studere ved Kristiania i Bergen?

  Her kan du lese mer om Campus Bergen og hvilke studier vi tilbyr i byen mellom de syv fjell!
  Les mer
 • Portrett av June Lien, studentassistent i Bergen.

  Studentene med fleksibel deltidsjobb

  En av fordelene med å studere på Kristiania, er at høyskolen tilbyr en rekke ulike jobber for studentene.
  Les mer