Foto av mann med halvlangt hår og pologenser.
Petter Ariel Skog (28) innrømmer at han grublet litt på hvordan det ville bli å bli eldstemann i klassen da han søkte på Bachelor i HR og personalledelse. – Erfaringen fra arbeidslivet gjorde faktisk at det ble enklere å studere. Dessuten var det flere i klassen som også var på min alder eller eldre, noe som var veldig ok, forteller han.

I 2013 startet Petter Ariel Skog (27) på det toårige studiet musikkdesign ved Fagskolen Kristiania i Oslo. Syv år etter uteksaminering var østlendingen klar for nye utfordringer – i dag er han bachelorstudent på HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania Bergen.

– Mange får det jo tydeligere for seg hva de ønsker å jobbe med etter noen år i arbeidslivet, mitt beste tips er å bare gå for det – det er aldri for sent å studere, sier han.

Startet eget selskap 

Petter beskriver studiemiljøet på fagskolen som sosialt og varmt.

–  I dag ser jeg tilbake på tiden ved fagskolen som lærerik og spennende. Fokuset var alltid rettet mot at vi skulle uttrykke oss kreativt, det er noe jeg virkelig likte med utdanningen, forteller Petter.

Etter fagskolen startet vokalisten opp sitt eget selskap hvor han blant annet jobbet med å lage reklamemusikk. I dag har Petter arbeidserfaring fra flere ulike bransjer – både som artist og assisterende restaurantsjef. Disse erfaringene skulle vise seg å bane vei for en helt ny karriere.

foto av man som holder en mobiltelefon

Usikker på hva du vil studere?

Bestill veiledning

Fra fulltidsjobb til heltidsstudent

Høsten 2020 startet Petter på bachelorgraden i HR og personalledelse. Til tross for at den nye studieretningen står i kontrast til det han har gjort tidligere, understreker han at dette slettes ikke var et tilfeldig valg.

– Etter noen år i arbeidslivet ble det tydeligere for meg hva jeg ønsker å jobbe med. Jeg utviklet en stor interesse for arbeidsmiljø, det kan egentlig brygges ned til at jeg ønsket å finne ut hvordan ting gjøres etter boken. 

Så behovet i arbeidslivet

Bachelorstudenten er snart ferdig med sitt første studieår på Høyskolen Kristiania i Bergen. Han forteller at han trives svært godt, og er ikke i tvil om at han har valgt riktig studieretning og utdanningsinstitusjon.

– Terskelen for å søke meg inn på Høyskolen Kristiania var lav fordi jeg hadde en såpass god opplevelse fra Fagskolen Kristiania. Det er aldri for sent å studere, og jeg føler at jeg har valgt en karrierevei som det alltid vil være behov for i fremtiden, sier han.

Foto av tidligere HR-student Kristine Brandal, her står hun på terrassen i sitt eget hjem i med utsikt over en skog.

– Kristiania lot meg ta en dobbel bachelorgrad.

Les om Kristine Brandal som landet drømmejobben etter å ha sikret seg en dobbel bachelorgrad hos

Petter mener at en av fordelene ved å starte på høyere utdanning senere i livet, er at man ofte har lært mer om hvordan verden fungerer. Motivasjonen hans til å velge denne utdanningen hadde sitt utspring da han innså hvor stort behovet for HR-ansatte faktisk er.

– Jeg har innsett at bedrifter alltid kommer til å trenge mennesker, og hvor det er mennesker trenger man HR. Man trenger folk som kan jobbe med òg for folk, derfor kommer det alltid til å være behov for HR-ansatte, forteller han engasjert.  

Merker ikke aldersforskjell

Før studiestart hadde Petter mange tanker om hvordan det skulle bli å vende tilbake til høyere utdanning. I det han startet på studiet var han få måneder unna å fylle 27 år, og bekymringen for å være den eldste i klassen var ikke til å skyve under stol.

– Jeg tenkte mye på om jeg kom til å være den eldste i klassen, men det skulle vise seg til at det er flere som både er eldre og på samme alder som meg.

– Jeg tenkte mye på om jeg kom til å være den eldste i klassen, men det skulle vise seg til at det er flere som både er eldre og på samme alder som meg, sier han med et smil.

Han understreker imidlertid at man aldri burde la alderen sin sette stopper for et ønske om å studere.  

Petter forteller at han først opplevde det som en stor endring å gå fra fulltidsjobb til å bli heltidsstudent, men innrømmer at det er noen fordeler med å starte på høyere utdanning senere i livet.

– Når du er i arbeid, lærer du raskt at du hverken kan komme for seint eller sluntre unna. Dette vil gi deg en høy arbeidsmoral som du senere kan videreføre direkte fra jobb til studier. Jeg er også takknemlig for at jeg kan knytte relevant arbeidserfaring opp mot det jeg studerer, avslutter han.

Fagskole og HR block

 • Foto av fire studenter som arbeider sammen rundt et bord, det er en gutt og tre jenter.

  Syv gode grunner til å velge Fagskolen Kristiania

  Å ta en fagskolegrad har mange fordeler, spesielt for deg som vil jobbe praktisk og komme deg raskt ut i arbeidslivet.
  Les mer
 • Illustrasjonsfoto av studenter som arbeider sammen rundt et bord, på bordet ser man også kaffekopper og skrivesaker.

  HR og personalledelse

  HR-rollen har blitt viktigere enn noensinne. Dette er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse, og gjøre din bedrift enda bedre.
  Les mer