To unge damer står ute. Hun ene har et handlenett med logoen til Høyskolen Kristiania på, og ser inn i kamera.
Foto: Pressworks

– I år lanserer vi tolv nye studieprogram, og har nå 98 heltidsstudier totalt i porteføljen. Med et såpass bredt tilbud er vi klare til å ta imot enda flere studenter i året som kommer, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør, Stein Oddvar Evensen.

I 2021 slipper Kristiania flere nye studier – alle rettet mot arbeidslivet. Det de har til felles er at de er praksisorienterte og gir studenter verdifull teoretisk og praktisk kunnskap tilpasset dagens arbeidsliv.

Stein Oddvar Evensen står på kontoret sitt og ser inn i kamera med armene i kors.
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Stein Oddvar Evensen, mener de nye studiene er noen veldig spennende tilskudd til studieporteføljen.Foto: Jonatan Arvid Quintero

Dette er årets nye studieprogram:  

Vi skal være best i klassen til å tilpasse oss arbeidslivets behov.

Du finner altså to nye årsenheter og fire bachelorgrader blant årets lanseringer. Utvalget av fagskoleutdanninger vokser også med seks nye stedbaserte studier, hvorav tre av dem kommer fra ESMOD Oslo.

Fagmiljøet vårt henger med i tiden og lytter til næringslivet. Vi forsøker å tilby studier samfunnet har behov for, til enhver tid.

– De nye studiene er gode eksempler på dette. Kristiania ønsker å være ambisiøse og vi skal være best i klassen til å tilpasse oss arbeidslivets behov, sier Evensen.

Nye spennende studier i Bergen

Også i Bergen vokser Kristiania. Fra 2021 er det syv nye studier som tilbys i en av Norges mest spennende studentbyer. 

Studier som starter opp på Kristiania i Bergen:

– Campus Bergen har opplevd en formidabel vekst de siste årene. Målet er å bli en av de store institusjonene innen høyere utdanning på Vestlandet. En solid studieportefølje, som åpner muligheter for studentene våre etter studietiden, er avgjørende for at vi når dette målet. Årets nylanseringer bidrar til at enda flere studenter kan starte reisen mot en bedre fremtid, sier Aleksander Sivertsen, direktør ved Campus Bergen.

Det lanseres én ny årsenhet, tre nye bachelorgrader og ikke minst – Bergens første masterprogram.

– Det er en glede å kunne å kunne tilby et av Norges beste masterprogram. Det mener vi vil gi våre studenter enda flere muligheter i livet etter studietiden, avslutter Sivertsen.

I tillegg til alt dette får fagskolen i Bergen to nye og spennende studier: Music business og Spillgrafikk og animasjon.

aleksander_sivertsen.jpg
Aleksander Sivertsen og resten av gjengen ved Campus Bergen har et mål om å bli en av de store institusjonene innen høyere utdanning på Vestlandet.Foto: Jonatan Arvid Quintero

Økt interesse for fagskoleutdanning

Som nevnt innledningsvis er det ikke bare høyskoleutdanningene som vokser. Også fagskoleutdanningene vokser i takt med resten av stiftelsen. 

– Vi ser en stadig økende interesse for høyere yrkesfaglig utdanning, og arbeidsgivere melder om et stort behov for denne kompetansen, sier Annelise Kiønig, rektor på Fagskolen Kristiania.

Hun forteller at fagskoleutdanning med sin praktiske og arbeidslivsrelaterte tilnærming, er relevant både for de som kommer rett fra videregående, og de som har vært i arbeidslivet noen år og trenger oppdatert kompetanse.

– Vi er derfor veldig glade for at vi også i år kan tilby flere nye fagskoleutdanninger innenfor et bredt spekter av fagområder. 

annelise1.jpg
– Vi ser en stadig økende interesse for høyere yrkesfaglig utdanning, sier Annelise Kiønig, rektor på Fagskolen Kristiania. Foto: Jonatan Arvid Quintero

Viktig med studier i usikre tider 

Studier er et godt alternativ, spesielt i usikre tider. En utdanning fra Kristiania gir deg kunnskap som vil gjøre at du stiller sterkere i arbeidsmarkedet og gir deg minner du vil ta med deg resten av livet.

– I 2020 har vi hatt rekordhøye søkertall til tross for en pandemi, både på nett og stedbasert. Når det gjelder 2021 er det vanskelig å si noe helt presist. Mange velger å ta en utdanning når ting er usikkert, og ruste seg for tiden når pandemien endelig er over, sier Evensen.

Selv om verden ser annerledes ut enn det den gjorde i 2019, satser vi fortsatt for fullt. Fra høsten 2021 kan de som skal studere scenekunst glede seg til å flytte inn i et flunkende nytt bygg. Her vil studentene kunne utvikle seg i skreddersydde lokaler, tilpasset kreativ utfoldelse. Dette vil også gi større muligheter for samarbeid på tvers av flere kreative studier, og gir studentene flere muligheter til å skaffe seg verdifulle kontakter for resten av arbeidslivet.

Arne H. Krumsvik ser inn i kamera på oransje bakgrunn. Han har på seg dress og briller.
Rektor Arne H. Krumsvik mener årets nye studier gir et godt bilde av hvordan det nye arbeidslivsuniversitetet vil bli. Foto: Jonatan Arvid Quintero

Enda nærmere målet om arbeidslivsuniversitet 

Kristiania har som kjent ambisjoner om å bli landets første uavhengige universitet, et arbeidslivsuniversitet. Derfor jobber vi kontinuerlig med å skape forskningsbaserte studier med nærhet til arbeidslivet. 

– Årets nye studier, både i Oslo og Bergen, gir et godt bilde av hvordan det nye arbeidslivsuniversitetet vil bli. Vi har økt antall studenter med 60 prosent de to siste årene, særlig innen helse, teknologi og merkantile studier. I tillegg er vi allerede landets største utdanningsinstitusjon på det kunstfaglige området, sier rektor Arne H. Krumsvik.

Vi har økt antall studenter med 60 prosent de to siste årene.

Rektor Krumsvik er fornøyd med studiene som er lansert i 2021, og gleder seg til hvordan nyvinningene blir mottatt.  

– Med en stadig mer omfattende portefølje både på bachelor- og masternivå, er vi i ferd med å bygge et solid fundament for det nye arbeidslivsuniversitetet, sier han.

Dette er de nye studiene  

Bachelor | Entreprenørskap

Dersom du går med en gründerdrøm, er kanskje vår Bachelor i entreprenørskap noe for deg. Dette studiet vil gi et dypdykk i hvordan vi gjennomfører gode, bærekraftige forretningsmodeller og blir kreative, energiske og visjonære entreprenører. 

Bachelor | Informasjonsteknologi og cybersikkerhet

Vil du være med å sikre IT-systemer mot angrep fra hackere, fiendtlige statsmakter og andre trusler? På dette studiet vil du lære om hvordan du skal sikre systemer i dagens samfunn som er tungt preget av teknologi. 

Bachelor | Innovasjon og forretningsutvikling

Innovasjon og forretningsutvikling gir deg verktøyene du trenger for å skape morgendagens løsninger, tjenester og produkter. Her vil du lære om hvordan en idé blir til innovasjon ved hjelp av ulike teorier, teknikker og metoder. 

Bachelor | Markedsføring og forretningsutvikling

Morgendagens løsninger får grobunn i vår bachelorgrad i markedsføring og forretningsutvikling. Her får du kompetanse innenfor markedsføringsutvikling i tillegg spesialisering i hvordan utvikle bærekraftige bedrifter.  

Årsenhet | Markedsføring

Med denne årsenheten i markedsføring lærer du om å jobbe strategisk med å skape verdi for bedrifter og andre kunder. Et slikt studium vil gi deg relevant og aktuell kunnskap du kan ta med deg videre inn i videreutdanning eller arbeidslivet. 

Årsenhet | Ernæring og helse

På dette studiet får du grunnleggende kunnskaper om ernæring, kosthold og helse. Du vil lære om hvordan dette påvirker oss både på individ- og samfunnsnivå. Studiet passer godt som tilleggsutdanning for deg som har en helserelatert jobb, eller kan være nyttig til bruk i andre yrker, som for eksempel personlig trener eller journalist. 

Fagskole | VFX-produksjon

Dette studiet gir deg ferdigheter til å jobbe med VFX-produksjon – på tvers av bransjer. Et spennende studium for deg som ønsker å skape morgendagens visuelle effekter til film, TV og virtuelle medier. 

Fagskole | Spillgrafikk og animasjon

På dette studiet kan du ta interessen din for spill ett steg videre – og gjøre lidenskapen din om til en karrierevei. Få ferdighetene du trenger for å jobbe med grafikk, animasjon, design og estetikk i spill.

Fagskole | Motedesign- og modellismemedarbeider

Interessert i mote? Med ESMOD Oslos ettårige fagskoleutdanning som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Du kan også studere videre på vårt toårige studium Motedesigner og modellør.

Fagskole | Motedesigner og modellør

For den som drømmer om å bli motedesigner er ESMOD Oslos toårige fagskoleutdanning et godt valg. Du vil ha alle forutsetninger for en suksessfull karriere i motebransjen. Ved fullført og bestått studium kan du oppnå det prestisjetunge ESMOD-diplomet!