Som personlig trener jobber du med å veilede mennesker til å trene riktig, nå sine treningsmål og hjelpe dem på veien til en bedre fysisk og psykisk helse. Denne jobben er viktig, og det er derfor viktig å ha riktig kompetanse i bunnen. Dette oppnår du ved en god utdanning, men hvordan blir man egentlig personlig trener?

Mange ulike PT-utdanninger

Det er mange veier du kan gå for å bli personlig trener, eller PT som det ofte forkortes til. Det er ikke en beskyttet tittel, men fra og med 1. januar 2019 ble det innført et krav på de største treningskjedene i Norge om at du må ha en utdanning med en varighet på minst ett år for å bli personlig trener. Når du skal velge hvilken PT-utdanning som passer for deg, kan det være lurt å tenke på hvor du kunne tenke deg å jobbe, og hvilke muligheter du ønsker å ha etter du er ferdig. 

Et nettstudium kan være løsningen for mange, og er du reiselysten og ønsker litt sol og varme i samme slengen, finnes det også de som tilbyr PT-utdanning i sydligere strøk. Flere treningssentre har også PT-utdanninger og kurs du kan ta. Mulighetene er som sagt mange, enten du går for en kortere kursbasert løsning som varer i noen måneder, eller du velger å ta en lengre utdanning.

Høyskolen Kristiania tilbyr flere studier for deg som ønsker en karriere innen trening og ønsker å jobbe profesjonelt med å gi mennesker bedre helse. Begge våre bachelorstudier, trening og coaching og fysisk aktivitet og ernæring, vil gi deg den nødvendige kunnskapen du trenger for å bli en dyktig PT.

Bachelor i trening og coaching gir deg dyptgående kompetanse innen de tre hovedområdene trening, ernæring og coaching. Her vil du lære hvordan du planlegger, tilrettelegger, veileder og motiverer personer til målrettet og riktig trening og kosthold. Du vil få kunnskapen du trenger for å kunne gå rett ut i arbeidslivet, med faglig tyngde og tryggheten som kreves. Dette studiet er samlingsbasert, og er det første i sitt slag som er skreddersydd for å møte kostholds- og treningsbransjens behov.

Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring er lagt opp som et profesjonsstudium. Gjennom studiet vil du få et solid fundament til å gå rett inn i jobber i treningsbransjen, friskliv og mestring, idrettsklubber, rehabilitering eller i skolevesenet. 

Det er et stort behov for helsefaglig kompetanse i Norge. Med en bachelor i fysisk aktivitet og ernæring kan du blant annet jobbe i treningssenterbransjen som personlig trener eller kostholdsrådgiver. Du kan også jobbe i bedriftshelsetjenesten eller skolehelsetjenesten, som aktivitetskoordinator eller selvstendig næringsdrivende. 

Bilde av persolig trener med kunde på treningsstudio.
Det er et stort behov for helsefaglig kompetanse i Norge.

Få testet ut kunnskapene i praksis

Det å være personlig trener er mye mer enn teori. Det handler også om mer enn treningsplaner og korrekt utførte øvelser. Du jobber med mennesker og trenger å få satt teorien ut i praksis.

For å bli en god personlig trener bør du like å jobbe med mennesker og ha god evne til å inspirere og motivere andre. Du må være god til å bygge relasjoner og sette deg inn i ulike menneskers ønsker, behov og utgangspunkt. Vi mener at praksis er uvurderlig for å få verdifull erfaring på disse områdene. Både Bachelor i trening og coaching og Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring har praksis som en del av utdanningen. Gjennom tett samarbeid med arbeidslivet får studentene kompetanse som både er relevant og etterspurt i bransjen. 

Etterspør kvalifiserte trenere

Det blir stadig større etterspørsel etter kvalifiserte personlige trenere. Dette gjør også at studiene for å bli personlig trener har blitt veldig populære de siste årene. På Høyskolen Kristiania er vi opptatt av å gi deg tilstrekkelig kompetanse, gjennom studier som er skreddersydd arbeidslivets etterspørsel. Stadig flere treningssentre ønsker seg godt kvalifiserte trenere, derfor vil en av våre bachelorstudier innen trening gi deg et fortrinn når du skal søke deg jobb etter endte studier.