Foto av kvinnelig trener som veileder mann som tar armhevinger.

Som personlig trener veileder og motiverer du andre til å bli sterke og raskere, og forhåpentligvis også friskere og gladere. Det er en givende og viktig jobb, hvor ingen dager er like. Kompetansen blir stadig mer etterspurt, og med en utdanning fra Kristiania står du stødig både i arbeidsmarkedet og i deg selv.

Hos oss kan du velge mellom flere bachelorstudier innen trening og aktivitet. Er du usikker på hvilken som passer deg best, bør du sjekke ut tipsene under.

Fem råd om valg av PT-utdanning

  1. Velg en PT-utdanning på minst ett år: Personlig trener er ikke en beskyttet tittel, men de fleste treningssentrene i Norge setter likevel krav til formell utdannelse – helst på mer enn ett år. Å ta en hel bachelorgrad vil derfor gi deg et fortrinn og sørge for at du skiller deg ut i søknadsbunken.
  2. Sørg for at studiet er akkreditert og kvalitetssikret. Det finnes et hav av PT-studier der ute, og kvaliteten varierer. Velger du å studere på Kristiania, kan du være helt trygg på at studiet er godkjent og kvalitetssikret av NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning.

  3. Velg en utdanning med en praktisk tilnærming. Skal du lykkes som personlig trener, må du like å jobbe tett på mennesker. Du må ha evnen til å inspirere og motivere og kunne sette deg raskt inn i ulike menneskers ønsker og behov. Slike egenskaper er naturlig nok vanskelig å lese seg til, og du bør derfor velge en utdanning som gir deg praktisk erfaring. Alle PT-studiene ved Kristiania er utviklet i tett samarbeid med arbeidslivet og gir deg både teoretiske og praktiske utfordringer, slik at du vet hva som kreves og forventes når du skal ut i jobb.

  4. Gjør en vurdering av fagmiljøet og det faglige utbyttet. Se nærmere på skolens og forelesernes kvalifikasjoner og erfaringer, og les nøye gjennom studieinnhold og fagbeskrivelser.

  5. Bruk studiesidene våre til å sammenlikne utdanninger. Se på det faglige innholdet, les mer om ulike jobbmuligheter og vurder dette opp mot egne drømmer og ambisjoner. På studiesidene finner du også intervjuer med tidligere og nåværende studenter, samtidig som du får et innblikk i studiehverdagen på Kristiania.

Utdanninger på Kristiania innen trening

Vi har flere utdanninger innen trening og helse. 

Utdanninger innen trening

Bilde av persolig trener med kunde på treningsstudio.
Det er et stort behov for helsefaglig kompetanse i Norge.

Få testet ut kunnskapene i praksis

Det å være personlig trener er mye mer enn teori. Det handler også om mer enn treningsplaner og korrekt utførte øvelser. Du jobber med mennesker og trenger å få satt teorien ut i praksis.

For å bli en god personlig trener bør du like å jobbe med mennesker og ha god evne til å inspirere og motivere andre. Du må være god til å bygge relasjoner og sette deg inn i ulike menneskers ønsker, behov og utgangspunkt. Vi mener at praksis er uvurderlig for å få verdifull erfaring på disse områdene. Både Bachelor i trening og coaching og Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring har praksis som en del av utdanningen. Gjennom tett samarbeid med arbeidslivet får studentene kompetanse som både er relevant og etterspurt i bransjen. 

Etterspør kvalifiserte trenere

Det blir stadig større etterspørsel etter kvalifiserte personlige trenere. Dette gjør også at studiene for å bli personlig trener har blitt veldig populære de siste årene. På Kristiania er vi opptatt av å gi deg tilstrekkelig kompetanse, gjennom studier som er skreddersydd arbeidslivets etterspørsel. Stadig flere treningssentre ønsker seg godt kvalifiserte trenere, derfor vil en av våre bachelorstudier innen trening gi deg et fortrinn når du skal søke deg jobb etter endte studier.