Bildet viser studenter på Bachelor i musikkteater på Høyskolen Kristiania. Dans og sang står i fokus på scenen i fargerik belysning.
Bildet viser studenter på Bachelor i musikkteater på Høyskolen Kristiania. Dans og sang står i fokus på scenen i fargerik belysning.
Studentene kunne endelig presentere sin showcase-forestilling, etter den ble utsatt som følge av koronaviruset.Foto: Haakon Dueland

Det er ikke til å stikke under stol at kulturbransjen møtte på store utfordringer da koronaviruset førte til store nedstenginger i Norge den 12. mars 2020. 

Også studentene på Bachelor i musikkteater fikk kjenne det på kroppen, da deres showcase, som de hadde planlagt så lenge, var nødt til å avlyses. Heldigvis kunne de denne uken presentere et fyrverkeri av et forsinket show.  

– Vi startet litt før sommerferien da det åpnet litt igjen, og nå har vi bare hatt noen få uker i høst. Det har vært intenst, men veldig gøy, forteller avgangsstudenten Dina Lorentzen (21). 

Forestillingen “The Late Late Showcase”, er en del av vurderingsgrunnlaget til studentene. Den ble spilt for et begrenset publikum – komplett med antibac og meteren for både publikummere og utøvere på scenen. 

Avgangsstudentene Dina Lorentzen og Philip Gjertsen backstage for showcase-forestillingen The Late Late showcase. Studentene går musikkteater på Høyskolen Kristiania
Avgangsstudentene Dina Lorentzen og Philip Gjertsen er svært fornøyde med å være i gang.Foto: Haakon Dueland

Showfaktor 

Student på musikkteaterlinja på Høyskolen Kristiania gjør et luftig hopp fra dansenummer. Forestillingen inneholder dans og sang.
En av studentene øver på et luftig hopp før generalprøven.Foto: Foto: Haakon Dueland

– Det er en showcase-forestilling og skulle vært en eksamensforestilling på andre året. Fokuset er store sang- og dansenumre som skaper en skikkelig showfaktor, forklarer Dina. 

Showet utfordrer studentenes musikk- og danseegenskaper, og de fremfører et bredt repertoar av låter fra blant annet Wicked og Copacabana, og leverte en prestasjon med en innlevelse og attitude som er Broadway verdig. 

– Her får studentene god variasjon. For andre er dette kanskje noe helt nytt, og det går inn i at vi stiller krav til at studentene våre skal mestre begge deler, forklarer musikalansvarlig og faglærer Mari Klingen.

Koronadans og Zoom-eksamen

Forestillingen skulle egentlig være en del av studentenes eksamensvurdering, men ble i stedet utsatt til høstsemesteret. Med utsettelsen var både studenter og faglærere nødt til å tenke utenfor boksen for å realisere showet.

– Vi måtte jo starte litt “fra scratch”. I stedet for forestillingen begynte vi å skrive bachelor hjemmefra, og andre eksamener ble holdt over Zoom, forteller Philip Gjertsen (28), som er en av studentene involvert i forestillingen. 

Faglærere og veileder på musikkteater ved Høyskolen Kristiania: Mari Klingen, Malene Bols og Jan Nicolai Wesnes. Musikalansvarlig, regi og koreografi.
Faglærere og veiledere er svært fornøyde med studentene. F.v.: Mari Klingen (musikalansvarlig), Malene Bols (regi), Jan NicolaiFoto: Haakon Dueland

Ansvarlig for koreografi, Jan Nicolai Wesnes, har også kjent på utfordringene. 

– Vi prøver så godt vi kan å holde en meters avstand. Det er jo en utfordring i sånne ting som dette. Vi prøver å unngå kontakt så mye som mulig, og jobber heller kreativt rundt de begrensningene vi har, forteller Jan. 

Studentene ble i høst delt i to grupper for å begrense eventuell smittespredning. 

Jan er også den eneste eksterne involvert i forestillingen, og forteller at han er svært imponert over nivået på både skolen og studentene.

– Det er fort gjort å konkurrere "mot hverandre" i vurderingssituasjoner, men her konkurrerer de sammen for å gjøre produktet best mulig. Jeg opplever det som en veldig trygg og raus gruppe, hvor det oppfordres til å prøve nye ting, skryter Jan.

Studentene gjennomførte de siste forestillingene fredag 18. sept. 

Se bildekarusell av studentene:

  • Bak lukkede dører på Chat Noir fremfører avgangsstudentene på bachelor i musikkteater musikalen «The Addams Family».

    Bak lukkede dører på Chat Noir

    Etter planen skulle tredjeårsstudentene på Bachelor i musikkteater ha premiere på sin avgangsforestilling, The Addams Family. Seks uker før premieredagen stengte Norge.
  • Andrea har fått jobb ved Det Norske Teatret. Foto: Camilla Storvollen

    Student på dagen, skuespiller på kvelden

    Andrea Rymoen går tredje året på bachelorstudiet i musikkteater. Denne våren kan du se henne i Lazarus og Charlie og sjokoladefabrikken på Det Norske Teatret.