Foto av Andrea på Det Norske Teatret.
Foto av Andrea på Det Norske Teatret.
Andrea har fått jobb ved Det Norske Teatret. Foto: Camilla Storvollen

Andrea har allerede hatt flere sangoppdrag de siste årene, og som skuespiller kan hun vise til en rolle i Dogfight på Riksscenen. Bare noen måneder etter engasjementet på Riksscenen var over, fikk hun en invitasjon fra Det Norske Teatret. De skulle ha audition for en rolle i Lazarus, kun fire dager senere.

Andrea studerer veggen med portretter av skuespillerne ved Det Norske Teatret.
Snart kommer også Andrea sitt portrett opp på veggen over skuespillerne ved Det Norske Teatret. Foto: Camilla Storvollen

– Jeg fikk invitasjon til å komme og prøvesynge for dem. De sendte meg alt materialet til karakteren jeg skulle på audition til, og dagen etter dro jeg for å se forestillinga, forteller Andrea. 

Selv om hun bare hadde fire dager på seg til å lære alt materialet utenat, fikk hun forberedt seg godt nok til at produksjonsteamet ble overbevist. Hun fikk rollen som Maemi. 

– Som skuespiller i oppsetningen skal jeg både danse og synge, og i ett av numrene snakker jeg japansk, noe jeg synes er veldig gøy, forteller hun.

Andrea utenfor Det Norske Teatret.
Andrea utenfor Det Norske Teatret.Foto: Camilla Storvollen

I tillegg til engasjement i Lazarus skal hun også være med i Charlie og sjokoladefabrikken. Her har hun flere roller, blant annet skal hun spille Ompa Lompa.

– Jeg ble ringt av koreograf Belinda Braza som ville at jeg skulle prøvedanse for henne. Jeg møtte henne på teatret neste dag, og etter hun hadde snakka med produksjonsteamet, ble jeg tilbudt engasjementskontrakt, forteller Andrea. 

Hver dag er en audition

– Som student på bachelorstudiet i musikkteater har jeg lært mye gjennom sang-, dans- og skuespillundervisninga. Og så har jeg lært at hver dag er en audition, sier hun. 

– Du veit aldri hvem som kan gi deg jobb i framtida så det gjelder å være hyggelig, uansett situasjon. Det var tross alt skolens huspianist som tipsa kapellmesteren i Lazarus-oppsetningen om meg, forteller hun. 

Hun hadde sine første forestillinger med Lazarus før jul, og i januar begynner hun prøveperioden for Charlie og sjokoladefabrikken. Kontrakten varer til midten av juni. 

– Jeg er spent på å jobbe med de dyktige skuespillerne de har på huset, og jeg har også storkost meg med å bli kjent med alle som jobber bak scenen. Det er en stor ære å få jobbe med så flotte folk, og de har virkelig tatt meg imot med åpne armer, forteller Andrea.

Kvinne i hvit drakt, sigarett i hånden, mye sminke og et dramatisk uttrykk i ansiktet

Les mer om bachelorstudiet i musikkteater

Vil du ha scenen som arbeidsplass? På Bachelor i musikkteater får du utviklet deg både innen sang, dans og skuespill.
Les mer