Illustrasjon av mann som leser mob med tittel "Konteeksamen".

Få ting er kjipere enn å se at eksamensresultatet er langt unna det du både forventet og håpet på. Heldigvis finnes det løsninger. Her er vår oversikt over alt du trenger å vite om konteeksamen.

Hva er konteeksamen og hvem kan ta den?

Å "konte" er slang for kontinuasjonseksamen, og betyr å ta eksamen om igjen. Ved Kristiania kan alle stedlige studenter som får lavere karakter enn A gjennomføre konteeksamen. Det samme gjelder hvis du ikke fikk tatt eller levert eksamen, uavhengig av årsak.

Å konte betyr å ta eksamen om igjen.

Før du konter

Før du konter vil det være nyttig å be om karakterbegrunnelse. Det vil kunne gi deg innsikt i hva som førte til en lavere karakter, og kanskje gi noen tips om hva du burde jobbe mer med når du gjennomfører eksamen på nytt.

Det er også mulig å klage på eksamenskarakteren, men husk at å klage kan gå begge veier. Du kan med andre ord risikere å ende opp med lavere karakter enn du hadde i utgangspunktet.

  • Obs: Å klage på karakter, og å be om begrunnelse, er uavhengige prosesser. Du er altså ikke garantert å motta begrunnelse eller ny vurdering før fristen for å melde deg av konteeksamen er gått ut. Trekker du deg ikke fra konteeksamen før avmeldingsfristen, må du betale eksamensavgiften.

Eksamensnerver?

Når kan man konte?

En av fordelene med å studere ved Kristiania er at kontinuasjonseksamen er organisert i egne uker. Dermed slipper du å tenke på andre forelesninger eller eksamen samtidig som du gjennomfører konteeksamen.

Fristen for å melde seg opp til kont for høstemner er 11. januar – 1. februar, og eksamen gjennomføres i uke 8 og 9.

Fristen for å melde seg opp til kont for våremner er 19. juni – 10. juli, og gjennomføringen skjer i uke 32 og 33.

Meld deg opp!

Du melder deg opp til kontinuasjon for bachelor- og masteroppgaven mellom 10. september – 1. oktober

  • Ved påmelding til konting, må du melde deg opp med samme enmekode som emnet du hadde.
  • Når du melder deg opp til konting, blir du automatisk meldt opp til konting i hele menet. Om du bare skal konte en delvurdering, må du selv fjerne den eller de delene du ikke ønsker å ta opp igjen. Dette gjør du under "«Aktive emner» i StudentWeb.

Forbered deg til eksamen, og sørg for at det var verdt å gå den ekstra mila.

Nettstudier ved høyskolestudier har ingen kontinuasjonseksamen. Denne informasjonen gjelder kun for de stedbaserte studiene, samt nettbaserte fagskolestudier og (tidligere studenter).

Påmelding for aktive studenter gjøres via StudentWeb, og er bindende når fristen er ute. Eksamensdatoer for kontinuasjonseksamen blir tilgjengeliggjort i StudentWeb .

Manglende obligatoriske arbeidskrav må gjennomføres og godkjennes i uke 30.

Hvordan konter jeg?

Å konte er enkelt. Slik gjøres det:

  1. Logg deg inn i StudentWeb, klikk på «Aktive emner» øverst i menyen og søk opp emnekoden i emnet du ønsker å gjennomføre kontinuitetseksamen.
  2. Eksamener som kan kontes har knappen «Velg». Denne trykker du på. Det vil komme opp en ekstra knapp å trykke på for å fullføre påmeldingen. Når dette er gjort er du påmeldt til hele emnet. Hvis emnet var oppdelt i deleksamener, og du kun ønsker å ta én av de, må du melde deg av de andre.
  3. Forbered deg til eksamen, og sørg for at det var verdt å gå den ekstra mila. Du får tid og sted for eksamen i god tid før på StudentWeb.

For tidligere studenter

Ettersom tidligere studenter ikke har samme tilganger som aktive studenter, så er man nødt til å melde seg opp gjennom følgende skjema:

Oppmelding til eksamen for tidligere studenter

Hvordan gjennomføres konteeksamen?

Prisen for konteeksamen avhenger av antall studiepoeng som skal kontes, og hvor stor prosent av delvurderingen i emnet eksamen står for. Klikk her for fullstendig pristabell og mer info

Pensum og vurdering for kontinuasjon følger siste gjennomførte emnebeskrivelse. Hver student har tre mulige forsøk på eksamen, og den beste karakteren vil bli stående.

Foto av hender som jobber med grafer på blokk og på PC.

Finn alt du trenger å vite om eksamen

Høyskolen Kristianias eksamenssider har all info du trenger om eksamen. Du kan også kontakte eksamensavdelingen direkte på eksamen@kristiania.no. Noe du lurer på?
Les mer her!